"Голямото прибиране" започна

Очаква се натоварен трафик в последния почивен ден
Обновена: 4 яну 2015 12:40 | 4 яну 2015 09:25, Веселина Йорданова
114
"Голямото прибиране" започна
Снимка: архив, БулФото

Очаква се натоварено движение по пътищата в днешния последен ден от поредицата почивни дни за новогодишните празници.

От Агенция "Пътна инфраструктура" напомнят, че от 14 часа до 20 часа ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по магистралите и някои пътища, които се очаква да са по-натоварени, предаде БНР.

От Пътната полиция препоръчаха на шофьорите, които слизат от Родопите, да изберат пътя Доспат-Кричим. Причината е свлачище, което затруднява движението по пътя Асеновград-Смолян. Заради очаквания трафик днес беше решено автомобилите да се движат само в едната лента, без да се отклоняват по обходни маршрути.

От Столичната пътна полиция призоваха хората, които се прибират в София след празниците, да тръгнат по-рано и да не чакат последния момент.

За днешния ден синоптиците обявиха жълт код, заради очакван силен вятър в почти цялата страна. Това най-вероятно ще доведе до образуването на поледици на много места след вчерашните сравнително високи температури


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: транспорт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
6
 
! Отговори
redordead преди 9 години
e, то и варналии и децата им са по-различни, и габровци и децата им са по-различни и плевенчани и децата им са по-различни, т.е. А!=Б!=Ц!=Д...е и? Кое е по-добро? Субективно е. А Атмосфера е имало във всеки голям град преи 1989. 2015 година е малко смешно да се говори за някакво крепостничество и уседналост, светът е дотатъчно глобализиран и дава в повечето случи равни възможности на всички, и само пълни неудачници ще кажат, че селяните ядат хляба на софианци...
59
0
 
3
 
! Отговори
до брос преди 9 години
Прав си! Това е схемата на инвазията и....нивото отива към нулата.
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
67-ми То и във Варна е така. Кореняците варненци като мен и оня варненеца сме живяли цял живот във Варна . Закърмени сме с градския начин на живот и култура. А след особено 89-та в града ни дойдоха бачкатори от цялата област. Няма лошо в това-всеки може да бачка и живее където си иска, но вече духът в града се измени. Селяндурщината взе връх и във Варна.
57
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема на хората от провинцията е комплекса им за малоценност. За да не изглеждат смешни започват да правят глупости, карот нахално, държот се арогантно и непрекъснато се сравняват със софиянците. Един варнениц ми каза, на софианци и децата са им са по-различни. Говорим за нормалните хора. Да, определено има разлика в полза на кореняците които се разбира от провинциалистите но не се признава. Истина е, преди 1989 София имаше своята атмосфера която вече не съществува.
56
6
 
5
 
! Отговори
redordead преди 9 години
на теория данък за наемите трябва да се плаща, но на практика нито това,нито много други неща не работят, както трябва.Иначе, този който ми е сложил минус з ай ти бизнес да се обоснове, как в една форма от 500%, от която 400 са "селяци", и се махнат, как ще я напълнци с 400 квалифицирани "аристокат-софиянци" - ама не такива, дето лапат наем от 2 апартамнета и знаят как се пуска фейсбука, иначе рез живота си един пирон не са забили:)
55
1
 
4
 
! Отговори
bros преди 9 години
Нека не забравяме, че и т. нар. прованс кове меганефелни кадри, готови по секо време да се влеят в стройния ред на родната бюрокрация. После почва шанаджийството на дребно - ходатайстване за Ценка на свако Пацо, подписче тук, заверка на семестър там, добра дума пред началството... Така общо взето протича скритата инвазия. ;) Но казвам пак - всеки може да избира, къде да се локализира, не сме вече в ония тъмни векове, важното е да се развива и да е в полза на общността, в която е доброолно или не
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
61-ви като ятаци още след 9-ти септември 44-та са му предлагали на пра дядо ми да си вземе апартамент във Варна. Но е трябвало да внесе 1000 лева, а останалите са даром от държавата. Чак 65-та вече събират 6000 лева за тристаен апартамент 100 квадрата и го купуват и то пак с връзки. Демир Борачев е бил голям приятел с пра дядо ми. Той урежда работата.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До redordeadна теория, 15% от приходите от наем трябва да отидат в столична община като данък на хазаите. Това е над 150 млн годишно директно в бюджета на софия.
52
0
 
4
 
! Отговори
токо преди 9 години
До с.Ало,правилно пишещия-пред думи започващи СЪС звуковете "С" и "З" , се използва предлога "СЪС", а не "С".Примсял се хърбел на щърбел.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяка година по това време се разразява този абсурден спор.Дръжте си комплексите са себе си !
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 57Моят дядо беше морски офицер от преди 1944г. Малко по дърт съм от теб :) вероятно 2 пъти. Както и да е. Това не е от значение.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До с.до варненец8 поколение граф вероятно е увреден генетически заради порочната практика да се съчетават роднини 'аристократи' в миналото. Това, че някой има титла 'граф' не го прави нещо повече от теб и мен. Доброто образование, възпитание и среда може да е било лукс в миналото но далеч не е така в момента. Произхода, месторождението не е от значение. От значение е какъв човек си. Да се генерализира на подобен признак в БГ е просто локален 'расизъм'.
48
2
 
9
 
! Отговори
redordead преди 9 години
говоря за софтуерни бизнес, където няма връзкари, които клатят и подпират едно бюро, и понеже имам наблюдения в него, ако едно 90% от IT хората са селяни и напуснат, мислиш ли, че ще има достатъчно квалифицирани кореняк-софиянци, които да попълнят нужните места? Ми то и сега има липса на програмисти в София, та не ми е ясно това как ще стане...Честита нова година и помнете, че ако сте способни и усмихнати ще успеете и никой не може да ви попречи, а ако сте бурсуци, ако ще от Марс да сте...
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
51-ви, значи и аз съм кореняк варненец. Моите пра дядо и баба 1965 -та като активни борци във вид на ятаци са получили апартамент в кв. Петлешев(сега Младост) чрез любезното съдействие на Политбюро.
46
2
 
8
 
! Отговори
redordead преди 9 години
чисто икономически поглед - в София има поне 250 000 жилища отдадени под наем, средно за по 500 лева. Това са 125 000 000 (125 милиона лева) месечно - ако някой мисли, че това няма да удари икономически столицата, значи е пълен тапир. Отделно всички хора, които живеят тук, си харчат масово парите тук за какво ли не - това месечно са още стотици милиони левове. В моята фирма (софтуер) екипът ми е от 11 човека и само един е софианец, всички са с ВИШУ и с доста добри заплати, къде е дъмпингът?
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
37-ми Пловдив е по-голям на площ от варна, но във Варна има от няколко години повече постоянни жители от Пловдив.
44
0
 
2
 
! Отговори
с.до варненец преди 9 години
Абеда ти кажа не е точно така!8-мо поколение френски граф дали не се гордее с потеклото си?Освен това когато си получил възпитание,образование и живот в нормална среда ставаш по-различен човек!Затова например аз не настъпвам никого в трамвая образно казано!Както и да е!Спора наистина е безмислен!
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 50е, родата ми не е забила първите колове на Варна, факт. Все някой от някъде е дошъл.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
48-ми значи пак не си кореняк, защото преди 3 поколения твоите предци от рода ти са дошли отнякъде във Варна.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До с.до 42Проблемът е драги ми с., че 1944 г 80% от населението в България е селско. Сега е 80% градско. 'Кореняци' са едни 20% от населението. Тези 'кореняци' да се 'гордеят' с това и да презират останалите е потресаващо глупаво. Малоумно е да се гордееш с нещо което не е бил твой избор или постижение. Ако направиш един кратък преглед на успелите хора, 90% от тях са от 'прованса'. За протокола - аз съм кореняк (3то поколение) варненец.