Служители на затворите отново на протест

Те искат пари за заплащане на извънредния и нощния си труд
Обновена: 10 яну 2015 14:27 | 10 яну 2015 14:06, Красимир Ангелов
5
Служители на затворите отново на протест
Снимка: БТА, архив

Служители на затворите и надзиратели от местата за лишаване от свобода от цялата страна се събраха на протест пред Министерството на правосъдието.

Исканията им за пореден път са свързани с осигуряването на финансиране в размер на между 10 и 12 млн.лв - пари, с които да бъдат заплащани извънредният и нощният труд на надзирателите.

Още по темата

Председателят на синдиката на работещите в затворите Иван Петров коментира пред журналисти, че за пета поредна година в бюджета на Министерството на правосъдието тази сума не е предвидена.

Ръководството на правосъдното ведомство прие на среща част от протестиращите, с които да преговаря. За да подкрепят служителите от затворите в протеста се включиха и  представители на най-големия полицейски синдикат.

След продължила 30 минути среща между Синдиката на работещите в затворите и ръководството на правосъдното министерство, надзирателите обявиха, че не са получили отговор на своите искания.

Според директора на затворите Росен Желязков до 19 януари ще се търсят възможности за оптимизация на разходите в местата за лишаване от свобода.

По думите му това не означавало съкращения, а пестене на разходи, като бъдат закрити местата, в които има
много малко задържани лица. Надзирателите от тях щели да бъдат пренасочени в други арести или затвори, а спестяването на средства щяло да се постигне от икономия на консумативи.

В протестното шествие на синдиката в затворите Росен Желязков видя и емоция, която според него би могла да бъде потушена. На 19 януари се предвижда да има нова среща между синдиката и ръководството на Министерството на правосъдието, за да се потърсят отново варианти, чрез които да бъдат осигурени исканите от надзирателите средства.

Председателят на синдиката Иван Петров коментира от своя страна, че протестите ще продължат докато държавата не намери парите, които по закон трябва да бъдат изплащани на надзирателите.

След края на срещата служителите на затворите потеглиха на митинг-шествие. То тръгна от сградата на правосъдното министерство, премина покрай финансовото министерство и продължава към Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: протестМПнадзиратели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3Ти да не си виждал фиша за заплатите им? Около 600 лв. начална заплата ако ти се вижда много ти пожелавам да работиш като надзирател в следващите 10 години. Да си вземаш подкупи и да работиш в приятна обстановка.
4
0
 
6
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
Нека си протестират, тяхно право е. Все пак и те са хора.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
da badat uvolneni vsicki tezi bokluzi,vzemat podkupi ot zatvornizite,ot vsicko.zaplatata na edin polizai v zatvora nadhvarlia 2200-2800 lv.kolko iskat oshte 5-8000 lv.
2
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ КОГАТО НЕ БЯХ ДОВОЛЕН ОТ ЗАПЛАЩАНЕТО МИ СИ СМЕНИХ РАБОТАТА. А ТЕЗИ СЕЛЯНЧЕТА КАТО НЕ СА ДОВОЛНИ ОТ ЗАПЛАТИТЕ СИ ДА СИ ОТИДАТ НА СЕЛО И ДА СИ ПАСАТ КРАВИТЕ. НИКОЙ НЕЕ ДЛЪЖЕН ДА ГИ ХРАНТУТИ. ТЕЗИ ЗАПЛАТИ КОИТО ГИ ВЗИМАТ СА ОТ НАШИТЕ ДЖОБОВЕ. НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ СЕ ПРАВЯТ НА ИНТЕРЕСНИ.
1
6
 
3
 
! Отговори
от сидни ав$$тралия преди 9 години
как е кенефо-водолази? плувате ли? И аз плувах ама в кораловия риф днеска даже си имам камера за подводно заснех много красота