Вечерен час за децата в Бургас

Общинският съвет ги пуска след 20 ч. само с придружител
Обновена: 27 яну 2015 14:03 | 27 яну 2015 13:30, Екип на Черно море
39
Вечерен час за децата в Бургас
Снимка: Reuters, архив

Децата под 14 г. могат да излизат само с родител след 20 ч. вечерта. Това единодушно реши Общинският съвет в Бургас.

Тийнейджърите, които са до 18 г. могат да излизат вечерта или с родител, или с пълнолетен придружител, който обаче е упълномощен.

Строгата мярка е заради побоищата и пострадалите в нощни заведения.

Черната статистика сочи, че по този критерий в морския град има 5 пъти повече инциденти, отколкото в останалите  по-големи центрове в страната.

Така съветниците в Бургас искат да гарантират безопасността на децата.

Родителите са на мнение, че решението е коректно. За да не се притесняват, те считат, че е правилно въвеждането на вечерен час.

Подрастващите не са много доволни от решението на Общинския съвет. Според тях проблемът може да се реши с повече полиция, а не с вечерен час.

Автор: Информационна агенция "Черно море"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Бургасчерно моредеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
14
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Типично по български - не се отстранява проблема като примерно се поставят по-строги изисквнаия към охраната на заведенията, а се наказват гражданите, като им се ограничава свободата, защото така е по-лесно на властите. Ми да вземат да забранят и децата, няма човек - няма проблем.
3
16
 
4
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
Абе кво става тук бре?Бургаз към Украйна ли е минал,че им турят комендантски час?!И Бургас ли Руски опълченци терористи ще искат отцепване и независимуст заради Нефтохима?
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много красив град е Бургас, но за съжаление едни от най-простите селяни живеят там... Не искам да обидя никой, има много интелигентни хора оттам но и много голям брой *** маймуни...
1
5
 
22
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Какви са тези арабо-негърчета на снимката?Това не са бургаски деца и определено не са български!Да не искат да ни втълпят,че тези ще бъдат бъдещите български деца?НЕ СТЕ ПОЗНАЛИ,*** ГНУСНИ!