Бедствията трябва да ни научат да строим по-добре

Дончев: "Да преосмислим как градим пътища и мостове"
Обновена: 1 фев 2015 19:32 | 1 фев 2015 19:17,
60
Бедствията трябва да ни научат да строим по-добре
Снимка: архив Булфото

Всички бедствия през последните години ни научиха да работим по-добре от гледна точка на организация и на взаимодействие на институциите, трябва да се научим и да строим по-добре. Това обяви в Смолян вицепремиерът Томислав Дончев. Той и военният министър Николай Ненчев се запознаха на място с разрушенията от последните порои. Смолян е една от най-пострадалите области.

Още по темата
Дончев увери, че въпреки сложната обстановка ситуацията е под контрол и държавата има готовност да реагира, ако водните равнища започнат да се повишават.

Да се надяваме, че най-лошото се е разминало, ситуацията се следи и има възможност да бъдат предприети допълнителни мерки, ако е необходимо, каза Томислав Дончев, цитиран от БТА. Той допълни и че това, което наричаме бедствие, оттук нататък ще е обичайна  характеристика на климата. „Затова ни предстои да преосмислим целия начин, по който се гради инфраструктура”, каза още той.

Дончев допълни, че трябва да бъдат преосмислени всички норми, "по които градим пътища, отводнителни съоръжения,  мостове и всякакъв друг вид инфраструктура, за да бъдем по-готови за всички подобни стихии".
На много места в страната, където днес е имало необходимост от помощ в бедствената ситуация, са се включили военни според данни на министър Ненчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
11
 
! Отговори
До Всички Управници! преди 9 години
Аз пък мисля, че на местните избори с КВИ ОЧИ ще искате хората да гласуват за вас.. След като се крите като мишки... и при някакво бедствие давате мнения от тв студия! Но за вас знам, че сте ПРЕДАТЕЛИ И ВРАГОВЕ! Но Народа ли е сляп или толкова е добре, че не му пука Дали го крадът и унижтожават бавно.
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дончев, крадете по-малко и по-малко българи ще загиват. Толоква е лесно и просто, ама кой да се сети.
17
3
 
17
 
! Отговори
Kit Chelin преди 9 години
Грабвайте лопатите с Лилето и отивайте да чистите тинята на хората от домовете. Няма да ходите само когато има избори за да си правите ПР акции. Сега всички министри барабар с др. Борисов и депутатите в наводнените райони. Трябва жива доброволческа сила за борба с природата.
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе всички от ГЕРБ ли са плешиви ....или подражават на вожда
15
3
 
15
 
! Отговори
Позитивист преди 9 години
Ако крадете по малко може би качеството ще се подобри!
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, изтрихте сума ти коментари , а на гербераста заяжданията стоят?
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дончев има пред вид, трябва да оскъпим стрителството и да крадем още повече...Причините за бедствията не е строителството, при земетресението в Перник почти всички сгради устояха с малки изключения.Между другото идете да видите в какво състояние са пътищата, строени от ББ.Например Русе-Разград-Варна.Вече има дупки и кръпки по новия асфалт.Иначе умряха да режат лентички и да се хавлят....
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България какво е построено добре изобщо? Една улица не можете да асфалтирате като хората, все на вълни, дупки, кръпки, излят и засъхнал асфалт отгоре, шахтите криви, тротоарите изпочупени и кални и пр и пр. Вие една шахта не можете да сложите като хората пък какво остава за нещо по-сериозно и сложно. В Африка строят по-добре пътищата, *** мутренски дебели
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадците изгладняха доста за тази една година извън властта и сега трябва да си наваксат.Саниране, нови цени на тока - ала-бала.Ама поне са случили на *** народ.
10
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
При предните наводнения виновно беше престъпното правителство на Орешарски.Медиите ни заливаха с информации за безхаберието на управляващите. Сега само съобщаваме. Никой не пита защо така бързо преляха язовирите. Абе виновен е Орешарски.
9
2
 
18
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
Toмислав Дончев, един от малкото гербери, които уважавам, но пак не са в час!!!!! Такова безхаберие, и разсипия, каквото е последните години не е бивало!!!! Краде се пясък от дигите, контрол на водоемите - нула, коритата затлачени с ***, изсякоха горите на България!!!!!!!
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дончев, то само с пландешко крадене не става - трябва и акъл. Гледай повече реклами и ще се научиш.
7
1
 
17
 
! Отговори
Ос преди 9 години
Ми трябва да се научите и да не крадете- което едва ли ще се случи
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 8 щото няма ранобудни студенти и платени викачи по площадите
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами нали вие построихте Тракия.....а като гледам по телевизията не изглеждаше на модерен европейски път, а по скоро на селски отводнителен канал ,по който шофьорите се опитваха да карат и едновременно да псуват
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе защо винаги когато ГЕРБ дойде на власт, България се срива и в буквалния и в преносния смисъл, а сметките за ток стават двойни ?
3
1
 
18
 
! Отговори
Цимент преди 9 години
Слагайте повече цимент
2
0
 
19
 
! Отговори
да, ама... преди 9 години
Ако строите по-добре, как ще крадете повече...а, разбрах...ще има пари и за строеж и за крадене....но откъде ще дойдат?
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Довчев или Дончев?