От утре в област Разград обявяват грипна епидемия

Няма да се учи от 4 до 6 февруари
5
От утре в област Разград обявяват грипна епидемия
Снимка: архив, БулФото

В област Разград от утре, 3 февруари, ще бъде обявена грипна епидемия, тъй като заболеваемостта за предходната седмица е стигнала 162,96 на 10 000 души. Решението е взето днес на заседание на Областната оперативна група, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Йорданка Николова.

Тя посочи, че най-висока е била заболеваемостта при децата до четиригодишна възраст, а болните в групата от 30 до 64 години са около 44 на сто от заболелите, предаде БТА.

Д-р Николова обясни, че се преустановяват профилактичните прегледи и имунизациите, плановите операции, работата в женските и детските консултации, посещенията и свижданията в болниците.

Ограничават се също извънучилищните и културните прояви.

От 4 до 6 февруари се прекратяват учебните занятия във всички училища в Разградска област. Детските градини ще работят, но при засилен сутрешен "филтър" за недопускане на болни деца, допълни д-р Николова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: грипРазград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
ьфе преди 9 години
Абе тия там само лук и чесън муат, как ше ги хване грипа? Не вярвам на тази новина. Там муат пръжки с лук, щот са мюсюлмани.Свинско не ядат, само сланина :D
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NAI-POSLE STE SE OTARVEM OT LUDOGOREZ