Няма причина за протест на служителите на Пристанище Варна

Директорите на порта в недоумение от действията на КНСБ
Обновена: 5 фев 2015 14:23 | 5 фев 2015 14:23, Екип на Черно море
5
Няма причина за протест на служителите на Пристанище Варна
Снимка: Агенция "Черно море"

Съветът на Директорите на Пристанище Варна разпространи свое становище относно готвения за днес от синдикатите в дружеството протестен митинг.

Към настоящия момент не се предвиждат действия от страна на МТИТС и Ръководството на „Пристанище Варна“ ЕАД по отношение промяна на статута на първо и второ кейови места на терминал Варна Изток. Първо и второ кейови места се използват и ще бъдат използвани за предоставяне на пристанищни услуги.

В този смисъл Ръководството на „Пристанище Варна“ ЕАД изразява недоумение от действията на синдикалните организации, се казва в становището по повод твърдението на недоволните служители, че заради отнемане на територии на пристанището ще се стигне до намаляване на неговите приходи и доходите на работниците.

По рано от името на КНСБ бе оповестено, че част от работниците и служителите на порта ще протестират заради уволнението на изпълнителния директор доц. Божидар Чапаров, който бе назначен от кабинета “Орешарски”. Според запознати голяма част от протестиращите са докери на пристанището.

Чапаров бе освободен от длъжност във вторник със заповед на министъра на транспорта Ивайло Московски. "Ако извадим приходите от тръбите за "Южен поток", пристанище Варна реализира печалба колкото два хотела. Не считам, че това е достатъчно, а че може да се постигне повече". Това заяви Московски в отговор на въпрос на депутат от БСП Георги Кадиев по време на заседание на транспортната комисия в парламента, защо е уволнил изпълнителния директор на пристанище Варна.

Печалбата за 2014 г. е 7 млн. общо, половината е заради "Южен поток" - проект, който не знаем дали ще продължи, допълни министърът. Това е мое управленско решение. Ако съм сгрешил, ще си нося отговорността, категоричен бе Московски.

Протестът на работниците е нарочен за днес от 17 ч. на площад „Славейков“ 1.

Автор: Слав Велев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
13
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Министъра е за смяна. Лъже като баща си т.е. дърт ***. Нали тръбите от Южния поток заеха мястото , времето и кея на другите кораби които биха дошли ако има възможност. Писна ми от мошеници в тая власт.
4
6
 
4
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Синдикати? Протежета на мафията. Търсят по всякакъв начин да клатят сегашното управление, но няма да им се отвори парашутът.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей ало евроатлантисти и не знам си какви си дайте на хората европейски заплати и 40 часова работна седмица после като има протести ги кагоризирайте какви са що са. ***.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки има право на протест живеем в демократична държава робовладелческият сторй отдавна е премахнат на който не му харесват протести в С. Корея.
1
13
 
9
 
! Отговори
спас преди 9 години
Причината е, че комунмягите се опитват да правят преврат и използват хората в предприятията, като ги лъжат, че ще има големи съкращения и прочее. Не се връзвайте на тези прийоми.