Отмениха бедственото положение в четири добрички села

Контролираното източване на язовир "Одринци" продължава
Обновена: 6 фев 2015 16:33 | 6 фев 2015 16:33, Камелия Цветанова
1
Отмениха бедственото положение в четири добрички села
Снимка: Булфото, архив

Отменя се бедственото положение в добричките села Одринци и Долина, чиито жители бяха евакуирани преди четири дни заради заплахата от аварийното изпускане на язовир "Одринци", съобщиха от община Добрич.

Още по темата
Със заповед на кмета на общината Петко Петков се отменя бедственото положение и в селата Карапелит и Генерал Колево, където при падналия проливен дъжд на 2 февруари имаше опасност от повреди по пътните съоръжения, заливане на партерни етажи и избени помещения на жилищни и стопански сгради, на дворове и наводняване на селскостопански площи.

Контролираното източване на язовир "Одринци" продължава с дебит 5 кубически метра в секунда, според информация от Областния съвет за сигурност. Най-големият водоем в региона има капацитет 24 000 000 кубика.

С изпускането на водата се цели да се достигне до ниво от 15 000 000 кубика, за да има достатъчно свободен обем при евентуални нови валежи, посочват от областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яз. Одринци не се използва нито за напояване, нито за водоснабдяване, нито за добив на ел.енергия. Той изобщо не е необходим, а само представлява заплаха за селата по долината на Суха река. По-добре да се източи. През комунизма имаше *** проект за гигантски язовир по Суха река от Дунава до Варненско. Пълнен с вода отДунав и напояващ цяла Добруджа. Цяло море...