Десетки тирове и коли блокирани на пътя Девин-Кричим

Около 3000 тона скална маса са затворили участъка
Обновена: 11 фев 2015 13:10 | 11 фев 2015 13:01,
24

Снимка: БТА

Десетки блокирани тирове и леки автомобили са попаднали в капан на пътя Девин-Кричим. Те са слизали от района на Девин, когато скална маса около 3000 тона пада на пътното платно.

„Видях как започват да падат камъните и дадох на заден ход много бързо, цяло чудо е, че не ме затрупа”, заяви пред Dnes.bg шофьор, който е пътувал от Кричим за Девин.

Още по темата
Една фадрома и един багер са ангажирани с разчистването на скалите. Целият път е зарит, а малки късове скали продължават да падат.

Като по чудо няма пострадали. Шосето е затворено както за леки и тежкотоварни автомобили, така и за пешеходци, защото теренът е опасен.

„Крайно време е институциите да вземат отношение и да отпуснат пари за укрепване, защото два-три пъти се разминаваме без жертви, но не знам докога ще е така”, заяви кметът на Кричим Атанас Калчев.

Единственият обходен маршрут е през Асеновград и Смолян. По него обаче пътуването до Девин се удължава с около час. Налага се спешно отпускане на средства за укрепването на свлачището. Затрупан е около 30 метра от пътния участък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: СвлачищеДевинКричим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
ФЕС преди 9 години
До Анонимен 9 и всички горски, а бе "приятели" Вие изобщо видяхте ли или запознати ли се с местността, че ми говорите за изсичането на дърветата?!? Вижте, че това е скала, а на СКАЛИ надали има ГОРИ !!! "Уважаеми", когато не знаете, не е срамно да замълчите!
16
2
 
7
 
! Отговори
1111 преди 9 години
До анонимния страхливец, който пише, че в Девин живеят "неандерталци ЧЕВОКОЯДЦИ"..Поне не сме ***, като теб-страхливец..А такива Прости "*** хорица", като теб "Хората" от Девин ги подминават с едно голямо пренебрежение..ДУРАК- ако изобщо знаеш, какво е комплексар такъв...
15
2
 
4
 
! Отговори
пурко преди 9 години
САМО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-ЗА ТИРОВЕ,ТОВА Е РАЗКОВНИЧЕТО СПРЯ СЕ БИЗНЕСА НА ВОДАТА А НЕ ЧЕ НА ХОРАТА ИМ ТРЯБВА ПЪТ
14
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Девин няма БОЛНИЦА ,няма Хора там живеят неандарталци ЧОВЕКОЯДЦИ !ЗАЩО им е път ИЗОБЩО ???
13
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
i mislite 4e 6te vzemat merki li oxo 6te go raz4istqt kolkoto da minavat kolite i do tam,u nas e taka,drugade moje da mislqt predvaritelno no u nas se deistva kato stane belqta
12
2
 
6
 
! Отговори
Ду-Дук Догански преди 9 години
3000 делено на 5 е 300 КРАЗА и 300КАМАЗА пълни до горе !Може да се направи могила с името на АХМАК ДОГАНЪ и да се кланяме пред неговият велик ПРОЕКТ !!!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно не познавате пътя. Това е старият път към Михалково, не е новият над Цанков камък.
10
7
 
4
 
! Отговори
Глупендари преди 9 години
Цанков камък е плод на болни мозъци !Затова се пригответе и стената да падне всеки момент !
9
3
 
2
 
! Отговори
Браво ! преди 9 години
Браво това е знамение !Продавайте 3000 тона скална маса камани за стройтелство или ги продайте на КИТАЙ !Китай произвеждат много здрава и качествена хартия от камани!Хартията не гори и е началото на новите технологии !
8
0
 
3
 
! Отговори
пътното преди 9 години
Ами да бяхте ги погледнали тия 25 г пътищата до какво положение са -не вие управляващи освен да крадете като за световно нищо друго не правихте!.Сега всичко в държавата е наникъде и икономика и селско стопанство и инфраструктура и язовири и култура и каквото се сетите още.Завряли сте се в нар събрание и творите ли творите от некадърни закони по некадърени.
7
3
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
СУПЕР...ДАНО ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА СЕГА..И ДА СПОМНЯТ КОЙ ПОСТРИГВАШЕ ГОРАТА ДО ГОЛО..ТОЗ ЗА КОЙТО ГЛАСУВАХА...ДА СИ ИСКАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ОТ ДПС...ДОГАН, ЗУРЛАН И МЕСТАН ИМАТ
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 8 - фес,*** или както там се нарича.Близко до ума е ,че наличието на големи дървета задържа горният почвен слой с коренищата си,както и възпрепятства срутването на по-големи скални отломки.А тяхната липса води до ерозия и свлачища.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дървената мафия се постарала да няма дървета - вижда се по снимките, че хвасталаците няма как да задържат свлачищата
4
0
 
17
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТА преди 9 години
От този проект по-голяма кражба няма. От фирма Алпине ,която прави пътя на Цанков камък крадяха и матеряли и нафта и кво ли не.Лично съм виждала съседите дето работиха там как носят тубите всеки бойи ден,
3
1
 
10
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТА преди 9 години
Ами защо не се самосезира прокуратурата и проектанти,как и колегата пише хидроиндженера и другите крали не са обвиняеми хотелите и подпорните на Асенов - Исмена с колко краден бетон от там са строени? Но нали ДПСто са ни в района и всеки си затваря очите. Като българка ме боли за това ,което става по Девин.
2
0
 
20
 
! Отговори
инженер-лесовъд преди 9 години
Няма проблем другари и депесари. Продължавайте да изсичате гората и да продавате в Турция необработена дървесина. За това не се иска акъл , защото вие го нямате. А иначе за свлачищата и наводненията срещу скромен хонорар от един милион хидроинженера Доган ще ви даде консултации как да се справите .
1
1
 
25
 
! Отговори
моля моля преди 9 години
Всички проблеми от този регион да се изпращат при хидроиндженерина.....