Ако има пари, магистралата Русе - Велико Търново ще е готова през 2020 г.

110 км ще струват 800 млн. лв, съобщи Лиляна Павлова
15 фев 2015 18:49, Надежда Бочева
42
Ако има пари, магистралата Русе - Велико Търново ще е готова през 2020 г.
Снимка: архив, Булфото

 При осигурено финансиране магистралата Русе-Велико Търново може да бъде готова до 2020 година. Това каза в Русе министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Павлова обясни, че изграждането на магистралата е основен приоритет за региона. В бюджета на агенция "Пътна инфраструктура" вече са заложени 4 млн. лева за идейния проект на пътя, а след това и за техническия проект. Ако всичко върви по план, догодина се очаква да се направи отчуждаването на земи.

Магистралата ще бъде с дължина 110 километра. Нейната индикативна стойност е повече от 800 млн. лева, като ще се търси външно финансиране.

Павлова коментира, че докато магистралата бъде изградена, пътят Русе-Бяла ще бъде поддържан в добро състояние, като в момента се обмислят мерки и за неговото допълнително обезопасяване заради честите катастрофи.

Тя допълни, че по оперативна програма "Региони в растеж" ще се заложи проект за ремонт на пътя Русе-Червена вода-Тетово-Кубрат-Дулово, който е с дължина 53 километра.

По повод на проблема от години с булевард "България" в Русе, министърът каза, че заради изпълнителя има лошо качество и дефекти, които трябва да бъдат отстранени, за да се издаде акт 15 и след това да има приемателна комисия по акт 16. "Имаме мобилизация този изпълнител да бъде заставен, за да свърши работата, като се надявам през пролетта това да бъде факт", обясни Павлова.

Тя информира още, че вече е одобрена програмата за трансгранично сътрудничество "България - Румъния", която е с общ бюджет почти 260 млн. евро. Русе вече има готови проекти, с които да кандидатства за финансиране.
В крайдунавския град Палова участва на среща с граждани, свързана с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Още новини от "Икономика и политика" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
21
 
! Отговори
Фен преди 9 години
А знаете ли че след като подписаха в ЕС за плащането на тол такси по ВСИЧКИ пътища в БГ и ако това стане факт аз и моето семейство се изнасяме от БГ защото ще сме в собствените си автомобили като таксита с вкл. апарат .Такава наглост не бях виждал Тази държава я водят към умишлен фалит в последните 25 години ,а *** и от едните и от другите колкото щеш по форумите .СВАЛЕТЕ СИ ОЧИЛАТА всички и погледнете в какво сте се превърнали .ЖАЛКА КАРТИНКА НАЛИ. И аз съм такъв споко
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая дебеланка не може да смята/не съм учуден -тя нарече Индира Ганди мъж/Разстоянието от Русе през Тетово-Кубрат-Дулово е към 120км,който не вярва има гугъл мапс.
6
0
 
11
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Никъде не съм казвал че държавата трябва да раздава пари.Искам само да ми кажете как със тези магистрали направени ,а парите давани за тях са няколко кратно завишени с цел кражба ,И как така само едни фирми ги правят и защо.А на менми се налага да работя по две и три работи наведнъж за да оцелея в бг.Всички в тази държава мислят само за себе си, никой не мисли за другите ТОВА Е ПРОБЛЕМА и никога няма да се оправим.Знаете ли след като имаме магистрали защо бягат инвеститорите от България
5
3
 
18
 
! Отговори
тъпа работа преди 9 години
никакви 100км, дори и 22км няма да направят защото парите ще бъдат откраднати от работните депутати както винаги е ставало в БГ=Цингаландия
4
2
 
22
 
! Отговори
Мистър Уейн преди 9 години
Ако има пари, магистралата Русе - Велико Търново ще е готова през 2020 г... А всички знаем, че пари няма.
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ти колко гладуващи лично познаваш ама наистина гладуващи и на колко такива помогна??или ти си гладуващ ,но имаш интернет?плямпала мрънкащи,не ви ли идва наум че магистралите първо дават работа и второ спасяват животи!и кой нормален човей разчита на някоя партия да му "даде работа"тц,тц,не измрехте ли бе ..с извинение
2
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до.фен.А в европа харесва ли ти.?там е пълно с магистрали.Имаш избор не карай по тях.Не хваля герб но всеки който прави магистрали независимо кой е прави нещо хубаво.
1
26
 
16
 
! Отговори
Фен преди 9 години
На хората от ГЕРБ не им ли омръзна, само магистрали са им в главите .Хората няма какво да ядат ,няма с какво да си платят сметките те магистрали ще строят