12 деца с умствена изостаналост се отровиха с храна

Те са настанени в Инфекциозна болница в Пловдив
Обновена: 2 мар 2015 19:52 | 2 мар 2015 19:47,
50
12 деца с умствена изостаналост се отровиха с храна
Снимка: Dnes.bg

12 деца с умствена изостаналост в Асеновград бяха натровени с храна. Те са откарани с линейки днес по обяд до спешното отделение на детската клиника в Пловдив, а по-късно са били транспортирани в Инфекциозна болница.

Децата са на системи, като едно от тях е в по-тежко състояние, но животът му е вън от опасност. По предварителна информация децата са консумирали риба и мляко.

Всичко започва през изминалата нощ, когато едно от настанените деца вдига висока температура. В началото никой от персонала не се усъмнил, че може да е реакция, вследствие на приетата снощи храна. По-късно обаче 12 деца получават симптоми на отравяне.

"В малките часове всички настанени тук получават еднаква симптоматика – болки в корема и отделяне. Те не могат да кажат какво им е и как се чувстват. Бяха транспортирани до отделение в Пловдив, за да им направят изследване и да се установи каква е причината", разказа пред Dnes.bg Манол Манолов - директор на Център за настаняване от семеен тип-Асеновград.

Оказва се, че снощи децата са консумирали рибена чорба, боб и крем с мляко. От центъра отказват да съобщят името на фирмата, доставяла храната.

"Няма да коментирам какво са консумирали, това няма значение, защото не можем да изграждаме хипотези или обвиняваме някого, без да е установено каква е причината за това”, каза още Манолов.

От лечебното заведение съобщиха, че само едно от децата е в по-тежко състояние, но скоро ще бъде стабилизирано. Повечето от малките пациенти са без родители. Децата ще останат в болница за наблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
12
 
! Отговори
до коце преди 9 години
Такива като теб ли "великолепната" ХА ХА ХА
10
18
 
3
 
! Отговори
Коце Делчев преди 9 години
то в булгаротатаристан сичко и изостанало, и умствено, и физически, и морално, и материално. Бугария е все още в година 783 след рождение христово.
9
0
 
6
 
! Отговори
до 4 и 6 преди 9 години
Глупости говориш, "професоре".Спелчекъра ти ряпа да яде, а от речника ти някой може да е късал страници, като е ходил по нужда.
8
1
 
7
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
Ама тука право казва некой,та и яз туй искам да река-кога са яде риба нивгаж не требе са хапват с нея яйца и млеко а пък рибената чорба с млеко или яйца направо си е чиста отрова.То може на секи са не случи ама на дяца,та и на големи даже не требе са дава,щото никой не знай дали не е от калпавите и баш на него да стане.Туй ний си го знаем откак са помним ама днеска много хора го не знаят и си ядат как им падне и затуй дертове си докарват.
7
0
 
12
 
! Отговори
до ястреба преди 9 години
Само ли се триеш ХА ХА ХА
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
План Ран-Ът.
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господи, що за умствена изостаналост е да не можеш да кажеш какво те боли? Това съвсем малки деца ли са, или просто *** от острова на доктор Моро?!"В малките часове всички настанени тук получават еднаква симптоматика болки в корема и отделяне. Те не могат да кажат какво им е и как се чувстват."Отделяне?... разстройство, може би? Кога ще си изучите занаята и ще почнете смислово грамотно да пишете?
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Stiga s genozida nad pensioneri , bolni deza i invalidi,, koito ne mogat da vi plashtat danazi ...po-dobre e da pratite *** na rabota!!!
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО БЕ. РИБА И КРЕМ С МЛЯКО. А РИБАТА ОТ КОЯ ГОДИНА Е? КОЙ Е ТОЗИ УМНИК ДЕТО ИМ Е ДАЛ ТАЗИ ОТРОВНА КАША? АБЕ САМО *** ЛИ ОСТАНАХА НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ БЕ?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Манолов, причината няма какво да се установява, тя е ясна - хранително натравяне. Това което трябва да се установи е кой заедно с вас е виновен, т.е управителя на фирмата доставчик. След това трабва да се понесете последствията. Ще е справедливо по два камшика за дете на голо. И да платите за ВИП лечение на всяко дете.
1
3
 
22
 
! Отговори
до автора преди 9 години
От отровиха и натровиха има голяма разлика, неук!