Обявиха бедствено положение в цялата област Кърджали

Села в община Враца останаха без ток заради валежите
7 мар 2015 16:52,
7
Обявиха бедствено положение в цялата област Кърджали
Снимка: Архив БТА

Бедствено положение е обявено за цялата област Кърджали със заповед на областния управител Илия Илиев до преминаване на опасността, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Още по темата
Заповедта е в сила от 13,30 часа заради силния снеговалеж, непроходими пътища от националната и общинска пътна мрежа и нарушено електрозахранване на територия на област Кърджали.

Мобилизирана е цялата налична техника и институции, които имат отношение към ситуацията, за отстраняване на щетите.

Въвеждат се денонощни дежурства на кризисните щабове по общини.

На кметовете е вменено да разпоредят наблюдение на всички водоеми в региона и да осигурят места за временен подслон на бедстващи хора. За обстановката в седемте общини в областта ще бъде докладвано на всеки час, допълниха от Областният кризисен щаб в Кърджали.

Селата Баница, Оходен, Голямо Пещене, Мало Пещене и Мраморен в община Враца са без ток заради прекъснатия тази сутрин далекопровод "Момина сълза" от тежкия и мокър сняг. Това съобщи кметът на общината Николай Иванов, цитиран от БТА.

Снегът в общината вали почти без прекъсване второ денонощие и снежната покривка във Враца вече достига 30 сантиметра. По думите на кмета обстановката в общината е сравнително спокойна, въпреки снеговалежа. Няма закъсали в преспите хора и автомобили, пътищата навсякъде са проходими при зимни условия, допълни той.

Заради тежкия сняг състоянието на електропреносната мрежа в общината е сложно. В петте села без ток работят два екипа на "ЧЕЗ" по отстраняването на аварията.

Изключително тежко е състоянието на електропреносната мрежа в Балкана и в района на пещерата "Леденика", където електрозахранването също е прекъснато, посочи кметът на Враца.

Достъпът до далекпровода в планината е затруднен заради снега. Има локални аварии на електропреносната система ниско напрежение, което довело до прекъсване на електроснабдяването в трансформаторни постове в селата Вировско и Згориград, допълни той. Там също работят аварийни екипи.

Продължава и снегопочистването, което започна в първите часове след полунощ. Основните улици в града са почистени до асфалт, но достъпът до вътрешнокварталните улици е затруднено заради многото паркирани автомобили.

Усложнена остава и обстановката около автомагистрала „Тракия”. От силните снегонавявания движението е затруднено и в двете посоки на пътя Пловдив – Стара Загора.

„На място са пътнопочистващи фирми, пътят е отворен, но е необходимо водачите да се движат по-бавно”, уточни областният управител на Стара Загора Георги Ранов пред "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
magla преди 9 години
bedstveno e. ima sniag, niama ski, sheini, kayak, niama gumeni batushi, apresski, nito ski kostumi ili ski shalvari, niama kaski i ochila za ski. niamat e-lopati i e-broni za sniag. ama kak hubavo revat v hor.
6
1
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Прав сте, но на неграмотните журналисти, стане ли дума за ток, все ЧЕЗ им е в устата. Така и не можаха за толкова години да научат, че има и други оператори на мрежата НН.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фандъкова вместо да си прави ПР с лентички, тип шефът й, да вземе да почисти София, че е заприличала на Северния полюс.Къде са парите на данъкоплатците, защо улиците не са почистени (с изключение на булевардите България и Цариградско)
4
1
 
5
 
! Отговори
Уточнителят преди 9 години
" В петте села без ток работят 2 екипа на ЧЕЗ...." Тия ЧЕЗ от кога започнаха да отстраняват аварии където са доставчици ЕВН...? Мъка..Мъка..
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей гурбетчия смотан, занчи според теб когато са скъсани дълекопроводи и хората нямат ток се обявява бедствено положение? Маломникооо, малоумникооо....
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе педрило, кой ще дава пари за обещетение, не е ли София? Тоест, от нашия джоб! *** на психиатър, егоист долен!
1
12
 
11
 
! Отговори
бил там преди 9 години
Там "българското" население се състои от врангаджии и съчанлии. Тъй, че на кой му пука за цялата тая продажна ***, кланяща се на кмет от ДПС.