2000 души от МВР работят на терен заради тежката зима

850 населени места са без ток
Обновена: 9 мар 2015 14:01 | 9 мар 2015 09:52, Анисия Иванова
26
2000 души от МВР работят на терен заради тежката зима
Пътят от Кърджали за Ардино. Снимка БТА

Около 2000 служители на МВР работят на терен във връзка с тежката зимна обстановка. Те съдействат с изграждането на просеки и достъп до откъснатите места. Хиляди доброволци подпомагат тяхната работа. Това съобщи пред БНТ вътрешният министър в оставка Веселин Вучков.

Остава бедственото положение в Смолян и Кърджали. От вчера бедствена е ситуацията и в Лъки, Велинград и Сърница. 

Още по темата
По думите на министъра над 850 населени места остават без електрозахранване, но по данни на кметовете няма застрашени граждани.

Вучков обясни, че електрозахранването е най-големият проблем. "Нашето съдействие е насочено точно към осигуряване на възможност съответните енергийни дружества да могат да възстановят електроподаването. Това е много важно за хората, за жалост, няма да стане много бързо дори в близките часове и дни, защото има наистина прекъснати много важни далекопроводи, и то високо напрежение”, коментира той.

По думите му има възможност министерството да помогне с оглед от въздуха и допълни, че при нужда има готовност да бъде използван и хеликоптер.

През изминалото денонощие са изтеглени 7 линейки и 51 автобуса. Транспортирани до болница са 7 души на хемодиализа и 5 бременни жени. Високопроходима техника доставя храна и лекарства до общините Рудозем и Лъки и в труднодостъпните места, допълни министърът.

Екипите на МВР са участвали в 242 аварийни акции през последните няколко часа. Вучков посъветва гражданите в труднодостъпните места да не предприемат пътувания, ако това не е необходимо.

В хижа "Христо Смирненски" в Рила има блокирани са блокирани 20 души, сред тях има 3 деца и екипи правят опит да достигнат до тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми това е положението с частните ЕРП-та. Съкратиха масово поддържащите екипи, сега просто нямат хора. На наличните им се взема акъла от работа, сигурно дават и извънредни смени, но като са недостатъчно това означава, че токът няма да дойде още с дни. Това е положението. Междувременно със заплатите на един шеф на E.V.N., ЧЕЗ или Енерго Про колко заплати на техници могат да се изплатят? И впрочем последните избори в Смолянско ги печели ГЕРБ!
14
3
 
7
 
! Отговори
жрица на любоФта преди 9 години
На чужд или собствен терен работят ??
13
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 9 години
Те не били 200, а 20.И не работели, а имали готовност при евентуална нужда да работят.заглавието да се редактира:20 служители на мвр се канят да работят в тежката зима.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"на терен", "имам/нямам експертиза", "в смисъл", "на идея"......драматично падение......софийски английски...И това излиза от устите на тези, които ни управляват...Благоденствие ли?хахахахаха
11
2
 
6
 
! Отговори
gfgf преди 9 години
Отново страхотно заглавие. Първата ми асоциация беше, все едно жрици на любовта им е студено и от магистралата са се преместили на терен да работят :)))
10
1
 
10
 
! Отговори
ЦИГАНИН преди 9 години
ЗИМАТА ПАК НИ ИЗНЕНАДА ТУКА Е ТРОПИКА НАЛИ, НЕ ВАЛИ СНЯГ ?
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да ринат сняг бе !! За,какво друго да ги изпратят там..те и без това и за това даже не става
8
9
 
12
 
! Отговори
XXL преди 9 години
Само така,повече студ и чанч за тия негодници мръсни....и по-далече от дома разбира се..да мога да го слагам на съпругите и на щерките им по дупките докато те дремят на пост ;)) Гърч,гърч....д..ба ва..та ***...ка д..ба *** ;))
7
7
 
7
 
! Отговори
макето преди 9 години
на тва време не се работи досега е требвало да се работися се седи до камината и се яде и пие ке грейне слънце и ке оправи положението а ся само пари и ресурс трошите а файда йок
6
4
 
1
 
! Отговори
k преди 9 години
super snejec golqm kef otivam da karam ski nqkude.Jivot!!!
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то ясно е написано,че само душите работят :))
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работят ?????
3
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво правят обаче останалите 50-60 хиляди от МВР? Люпят семки.
2
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кога накараш ченге да работи ела ми се обади,изедници гадни долни и мръсни,*** на обществото!
1
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ги натоварвайте много,че те не са свикнали да работят. Те са по рушветчийството, далавераджийстване и други тънки неща. Гледам ги тази сутрин некадърниците,пуснали сирените, щото не им се чака на светофара и се дуят като пуяци.