Проходимостта в Смолянско - почти само с два крака

Все още десетки са без ток, доставят им храна и лекарства
4
Проходимостта в Смолянско - почти само с два крака
Снимка: БТА

Властите в Смолянска област продължават разчистването на пътищата от преспите и падналите дървета в община Баните. Тази сутрин в района продължава да вали сняг, съобщи БНР.

Още по темата
Късно снощи е имало пропадане на пътното платно между Широка лъка и Девин. В участъка движението е ограничено и се извършва в едната лента.

"През цялата нощ продължи работата на екипите по възстановяване на електрозахранването и отваряне на пътищата до блокираните от преспите планински села. Вчера беше осигурен достъп до всички населени места в Рудозем и Мадан. Днес очакванията са да се стигне до неделинските и усилията ще бъдат насочени към селата в община Баните. Голяма част от смолянските села все още са без ток", съобщи областният управител Недялко Славов.

По думите му има очаквания, че в посока Смилян и Могилица екипите на електроснабдителното дружество ще успеят да възстановят електрозахранването на населените места. По мои разчети около 30-40 населени места в областта ще имат още продължително прекъсване на електрозахранването. Говорим за порядъка на поне 5 дни. Това на този етап е най-притеснителното, допълни Славов.

Директорът на пожарната в Смолян Красимир Шотаров, съобщи, че се е работило по три сигнала за паднали дървета в района на Пампорово, които са отстранени и пътят е освободен. Имаме един закъсал бус, който превозвал хляб. Той е изтеглен и е продължил по предназначението си, съобщи още Шотаров.

По думите му основните дейности днес са в община Баните. "Продължаваме да обхождаме населените места и да доставяме храни и лекарства, тъй като, общо взето, проходимостта е само с два крака", коментира той..

Повече от седмица след началото на снежното бедствие все още няма достъп до над 100 селища в Кърджалийско, а в повече от 200 продължава да няма ток. Най-тежка е обстановката в община Ардино. Там е обявено и предупреждение заради очакваното снеготопене.

Велинградското село Бозьова бе отблокирано късно снощи, след като местните жители прекараха шест дни изолирани заради снега. Шест селища в района вече са с електрозахранване. За останалите единадесет се очаква, че ще имат ток по-късно днес.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как така? Вчера се хвалеха, че всичко е ток и жица и са се справили с проблемите в кратки срокове...
3
3
 
1
 
! Отговори
clock преди 9 години
kvo praiat turistite we, igraiat li horo, sirtaki, wienski wals?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
IMAT DVA KRAKA ZA HODENE,NOCETIRI RAZE ZA KRADENE.
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TO TAM NE GIVEIAT HRISTIANI,TAKA CE NE ME INTERESUVA.