Бедственото положение в Смолян и Хасково продължава

284 населени места още са без ток
14 мар 2015 11:52, Александър Попов
30
Бедственото положение в Смолян и Хасково продължава
Снимка: Булфото, архив

Бедственото положение в някои области на страната продължава, като 284 населени места са все още без ток. Най-тежко е положението в областите Кърджали, Смолян и Хасково. Все още няма достъп и до някои махали и малки села по високите части на споменатите райони. В област Смолян 75 селища осми ден са без електрозахранване. На места в региона рано тази сутрин има нови слаби валежи от сняг.

"Бедственото положение продължава, защото шест от общините все още не са отменили бедственото положение на тяхна територия. Основните ни усилия са за възстановяване на електрозахранването и комуникациите. Снощи късно едно от големите села, Чепинци, в община Рудозем е захранено, освен това Смилян. Надяваме се днес и други големи населени места, така че към момента 75 населени места са все още без електрозахранване. По отношение на пътната инфраструктура усилията ни са насочени към общинската пътна мрежа в общините Баните и Неделино, където положението все още е сериозно. Късно снощи започна разчистване на пътя към Мугла", съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов пред БНР.

До всички откъснати селища в региона е осъществен достъп с високопроходима техника и са доставени хляб и медикаменти на хората.

Продължава и работата на екипите по отстраняване на авариите и разширяване на пътищата до села в планинския регион.

Проходът Превала остава затворен за почистване заради множеството паднали дървета от тежкия сняг в началото на снежното бедствие. Остава затворен за движение пътният участък до Националната астрономическа обсерватория "Рожен" и пътят Рудозем-Смилян до село Вълчан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Буаааахахахааха преди 9 години
Истинската гавра с хората ще дойде, когато започнат да получават сметките си за ток с такса за включване, ... на мен преди 2 години ми бяха шибнали ДВЕ по 40 лв. и смешното беше,че даже не си бяха направили труда да ми го спрат, защото трябва да го режат от стълба ,тъй като не живея в България и не могат да влязат в имота
19
1
 
2
 
! Отговори
Юлия преди 9 години
Аве нали след десет дни днеска Буда Мутрата се запъти да помага на бедстващите хора.Позор за ГЕРБ.
18
0
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
А в България продължава 26 -та година !
17
1
 
6
 
! Отговори
али преди 9 години
НАРОДЕ ??????????????? О С Т А В К И !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16
1
 
4
 
! Отговори
ss преди 9 години
Zaradi bezhaberieto....ostavki vednaga..che ni pisna da obasnavate kak pravite vsichko...narode stiga spa
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
беднотия,беднотия
14
1
 
16
 
! Отговори
Tom Brady преди 9 години
Уважаеми депутати,стига говорихте глупости в кулоарите!Помогне на бедстващите в снега,а имeнно:направете си един поход пеша през преспите и колко сте многобройни ще направите идеална пътека!Успех!
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименкаде е тиква с плювенлиев?
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KADE E MIGLENA KUNEVA DA DAVA OBYASNENIA
11
2
 
5
 
! Отговори
do 7 преди 9 години
mi za ko ne si kupvate tehnika, am si davate parata na sofiata, ve? za barove na belite brezi i da pianstvate imate bol para, a za tehnika kat ne mislite da si kupvate ili da si proizvejdate sami - mnogo ste budala. za kvo gi imate glavite si sa chudia mnogu. samu da sa napivate li?
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е долна медийна инсинуация! Правителството каза, че са се справили и всичко е наред, а вие тук да обяснявате, че имало още хора без ток, това не е истина, колко ви платиха от Кремъл?
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно време хората са викали за такъв сняг "берекет", а сега "бедствие".
8
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След падналата вода от небето ,, време е стените на язовирите да бъдат взривени и да издави скапаната БЪЛГАРСКА НАЦИЯ АМИН ....АЛАХ Е ВЕЛИК
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БългаринKOGATO IMA EBOLA V DOMOVETE NA SASEDITE,IMA OPASNOST DA SE ZARAZI I TVOIATA KASHTA, A VIE STE ZARAZENI VECE.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма значение вярата, има значение, че през последните години, една капка вода да падне и една снежинка да падне, предизвиква потоп. явно се налага да зимисляме колелото... тъпащината на управляващите няма граници. само се чудят как да откраднат парите на хората и да седят в офисите и да плюскат! мръсни долни изедници, барабар мутрата! кой краде от хората, обикновено откраднатото за свещички дава! помнете го!
5
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 9 години
И аз съм българин ,но за разлика от теб пиша правилно. В Хасково населението е 80% Православни Християни, в Кърджали обратното ,но това не значи ,че тази статистика неможе да се промени с помощта на държата. Турците не са проблема, проблема са политиците и ***! Така ,че моля те не коментирай къде какви са хората ,след като не си наясно.
4
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA VALI,KOLKOTO SI ISKA AZ SAM BALGARIN I NIAMAM NISHTO S TOVA NASELENIE.
3
1
 
12
 
! Отговори
dk преди 9 години
като че ли за първи път пада такъв сняг в родопитепреди години около нова година падна такъв голям с9няг но нямаше тези проблемизащоами снегорините непрекъснато сновяха и не дадоха възможност на снега да затрупа пътищата,а сега дзали на частни фирми да разчистват с по едно тракторче и те за да спечелят прословутите пари чакат снега да спре за да излезнат и да намалят разходите си и друго аварийните екипи на чез са много намалението ви истинатадругото е празна приказка за получаване на
2
4
 
2
 
! Отговори
pat преди 9 години
otvoriha li tunela na selo Varlino i na selo Sivino?ami na selo Gradsko i selo Balgarovo ?
1
3
 
7
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
Тя зимата си продължава и тук, но не и викаме бедствено положение !