Без вина виновен: 300 лв. ток за опустял гараж

Енергото сурвака пенсионер с нереалистична сметка
Обновена: 18 мар 2015 10:01 | 18 мар 2015 10:01,
20
Без вина виновен: 300 лв. ток за опустял гараж
Снимка: bTV

Мъж от врачанското село Сираково получи сметка за ток за 300 лв. за гараж, който не използва. Собственикът на имота е решен да съди Енергото, защото е обвинен, че е свалил електромер от друг имот и го е поставил в своя, съобщи bTV.

Симеон Гарговски си купил гараж в центъра на Сираково, за да държи колата си, но кражбите в района зачестили и мъжът изоставил имота. Сметките му за ток са обикновено за стотинки, но един ден получава писмо от Енергото, че дължи почти 300 лева за гаража.

Според проверката на ЧЕЗ таблото на улицата с електромерите е с липсващи пломби и стикери.

"Да вземат отпечатъци, защо не вземат отпечатъци кой е свалял пломбите", пита Гарговски.

По думите на собственика няма възможност съседите да крадат ток от него, защото са все възрастни и самотни хора. Той самият живее на друга улица и редовно си плаща сметките.

"Да съм го ползвал, как не, ще си платя веднага, аз не дължа на никой нищо, стотинка, аз получавам добра пенсия, защото съм инвалид, с една ръка съм", обяснява Гарговски.

От ЧЕЗ са установили че партидният номер на електромера отговаря на имот в другия край на селото, чийто стопанин е починал отдавна. Гарговски обаче е категоричен, че няма кой друг да свали електромер от един имот и да го сложи на друг, освен служители на Енергото.

От дружеството предлагат на мъжа да плати разсрочено, но отказват да опростят фактурата.

Гарговски е решен да стигне до Европейския съд по правата на човека, защото не може да преглътне обидата, че го изкарват крадец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: токкрадецгаражЕнерго
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва като албанците да изгоним гадовете от ЕРП-тата. Стига са ни лъгали, че не може. Няма такъв договор който да не може да се развали.
18
0
 
18
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Кой е поголям бандит ЕРП то ,което е монополист и ме работи, както си иска , или този, който позволява чрез подписа си на ЕРП да хайдутува? До кога ще продължава тая диващина в Европейска демократична република България с единствения снабдител с електричество за отделния гражданин? Така ли е в страните, от където са собствениците на ЕРПтата , които както си искат доят и държавата ни и нас, обикновените хора?
17
0
 
22
 
! Отговори
победа преди 9 години
До 5677дано никога да не ти се случва да те крадат, но има и такива, където се правят на света вода ненапита, а същото време крадат от теб. Повярвай ми, аз го изпитах на гърба си и съм възмутена, че минава покрай мен казва здравей, а същото време те краде.
16
2
 
19
 
! Отговори
победа преди 9 години
До Анонименще продължава до тогава докато управниците са в далавера с монополите
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ne gi ubivate be! ne gi!daite im da piat ot ednata jica edno 220 v zadnika i Nulata v ustata, on tuko znae ot kade da mina- prez al4nite i nenansitni skembeta ste mine i ako sa apnale nesto sUravo -on tiko 4e da im go ope4eee.inkasatore- da ti e sladko tok4eto daje i vabrator ste usetis za izvestno vreme i sha da ima da se 4udish abe beh , sam li ili ste staam pedulastin
14
5
 
19
 
! Отговори
5677 преди 9 години
Писна ми от манипулации и присъединяващите се към тях. Допускат се грешки. Има ли някой който да ми каже, че в неговата работа няма грешки. Как на мен и на всички живущи в нашия блок никога не надписаха сметките. На един се случило и вестници и телевизия като разярени кучета започват да лаят. Работят за спокойствието на харата - не за ошашавянето им в услуга на поръчителите им.
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EI NARODE ZA6TO SE NE DIGNEM I DA VARVAT MAINATA I NA ENERGO NA VSI4KO KOETO NI E DOTEGNALO
12
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ELEKTROMERA E NA ULICATA-KOYTO E SOBSTVENIK NA ELEKTROMERA DA SI GO PAZI. KOY E SOBSTVENIK?-ENERGOTO. KOY IMA KLIUCH OT TABLOTO?-ENERGOTO. ENERGOTO SE OPITVA DA PREHVARLI VINATA NA KLIENTA.
11
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези неща се получават защото още няма убит инкасатор и управител на ерепе. Когато започнете да ги избивате ще станете бели хора.
10
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако той не е откраднал, някой друг се е закачил!А съм сигурен, че голяма част от драскачите тук са правили същите далавери.
9
4
 
48
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
ще го тормозят дядото и ще го изцеждат до дупка, защото не е от.......електората,
8
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде стига с тия селски номера!Кой ми с.а в гащите?
7
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До DedpАбе, че има тарикати, има.Ама тия номера - електромера е разпломбиран, взет е от другия край на селото и т.н. да си ги разправят на сбирките в кръчмата.
6
4
 
35
 
! Отговори
Dedp преди 9 години
Не знам дядото дали е виновен, но преди няколко години хванахме един друг дедо в привидно необитаемия му гараж да си пече чушките, и така както 10 гаража имаха обикновено обща сметка около 10 лв. , беше станала ... 150 лв, и ако не се бяхме усетили можеше и цялата зимнина да си направи. Има и големи тарикати ...
5
3
 
42
 
! Отговори
Monster cocky преди 9 години
Хаххаха да да много вярно. Дължите ни 49598734938398338.01 лв. ама щото сме благородни няма да признаем, че е грешка или измама, а вместо това ще ви разсрочим задължението е с лихва разбира се - мушмороци. Нямам думи.
4
2
 
50
 
! Отговори
?! преди 9 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
3
5
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"От дружеството предлагат на мъжа да плати разсрочено, но отказват да опростят фактурата."Измисляме си, че сте ни длъжни с 82403984392480239 лева. Не можете са платите веднага? Ние сме благородни, ще ни се издължите разсрочено, на 12 вноски по 4594859899 лева. Хахаха. Тоя цирк с енергото кога ще спре? Защо никъде го няма, освен в България?
2
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на държавата. За пореден път са погнали най-големият престъпник в държавата - Симеон от с. Сираково
1
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ги съди!Ако има излишно време и пари, да ги съди до дупка!Вече има прецедент.Преди 5-6 години съда (мисля във Варна) реши, че електромерите са собственост на ЕРП-то и те трябва да се грижат за електромерите и да следят кога и дали са манипулирани. Точно заради тази присъда ЕРП-та започнаха да качват електромерите на стълбовете в *** махали.