Български затворници: два квадрата свобода!

Няма тоалетни, а лишените от свобода ползват кофи
23 мар 2015 09:16,
33
Български затворници: два квадрата свобода!
Снимка: архив, Булфото

Картината в затворите е много тежка. Всичко е свързано с материалните условия. По стандарт трябва един лишен от свобода да ползва 4 квадрата. У нас има и места, в които затворниците ползват 6 квадрата, но има места с по 2 квадрата, обяви пред БНТ Росен Желязков, директор Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията".

"Най-зле са затворите в Бургас, Варна и София, защото това са най-старите затвори в България. Нещата там са най-зле. Пример мога да дам с това, че на места няма санитарни възли. Просто няма основните заложени минимални стандарти. Във Варна положените е трагично, защото повечето килии нямат тоалетни, а затворниците ползват кофи, когато вечер се заключат вратите", обясни Желязков.

Той каза още, че ако трябва да се направи ремонт на затвора във Варна, трябва да се намалят хората със 120 места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е, лукса е при братя Галеви
24
2
 
14
 
! Отговори
да преди 9 години
смъртното наказание решава проблема с квадратура.. и кофи ще има за всички
23
0
 
8
 
! Отговори
тих великан 681 преди 9 години
Между другото,никой не е застрахован,че няма да влезе там!Струва ми,че отбиват акцента на проблемите там.Не условията,а как дрогата влиза вътре,дори момичета- някой зарежда кауша и някой униформени са ангажирани..я покажете килията в Бургаският на Митъо очите,дето е лежал...Между другото,който има стари книги за изхвърляне може да ги дари по тия места да четат в пандиза.
22
0
 
7
 
! Отговори
6ruke преди 9 години
100 % някой краде от издръжката на затворниците, няма начин да не се прави - в тази измислена държавица с измислени хора- бивша турска, руска, а сега проамериканска провинция.
21
0
 
0
 
! Отговори
тих великан 681 преди 9 години
Хем ще се хранят по богато,хем ще излязат с реални знания и ще наемат те самите работници от селата.Има надежда.Аз съм обикновен човек и ми идва на ум па камо ли на някой,който е учен,само че май нашите учени са затвора и някой писа,че така ще подобрят стандарта вътре като влязат....
20
0
 
4
 
! Отговори
тих великан 681 преди 9 години
До ХудожникаДори да работиш като Библеотекар струва пари да платиш на началника на затвора.Но това е друга тема.Сегашните измислени програми са английски,компютърна грамотност,която реално не им трябва.Правят се,за да приберат едни еу пари,а хората излизайки след изтичане остават на нула и започват отначало с кражби,дилъри,сутенъори и да не са,стават рецидиви.Научете ги да отглеждат култури,гъби,животинки.Научете ги какви документи са нужни,лаоболаторий прилоожете ги в затворите -
19
3
 
16
 
! Отговори
Х преди 9 години
Затвора е място за изтърпяване на наказанието,а не място за луксозен живот."Да би мирно седяло,не би чудо видяло."
18
3
 
17
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
тез раираните що се оплакват? Да не съм ги пратил насила там или пък да са отишли на курорт? Те кво искат, СПА център ли? Я да траят и да си излежават присъдите, щото 90% от тях са убийци, изверги и тем подобни маймуни. Да мрът там в кофата и толкова. Не ми пука за тях. Що да ми пука? То на тях самите не им дремело като правели поразии, сега ние да ги съжаляваме. Я марш......
17
2
 
0
 
! Отговори
тих великан 681 преди 9 години
Европа дава пари за всички рискови зони.Има европрограмиУВАЖАЕМИ,ТЕЗИ РАЗРАБОТКИ СА ДЛЪЖНИ ДА ГИ РЕАЛИЗИРАТ ОТ БАН С ПРОЕКТИ.БАН СПЯТ!ЗАТОВА НАЕМЕТЕ ЧУЖДИ КОНСУЛТАНТИ И ТЕ ЩЕ ВИ ПОТВЪРДЯТ ЧАСТ ОТ ТОВА,КОЕТО ВИ ПИША САМО ,ЧЕ ЩЕ ВИ ВЗЕМАТ ЕДНА ТОРБА С ПАРИ.ВЪРНЕТЕ САДИСТИТИЕ ОТ ГЕН МАРИН,ТЕ СА ОПАСНИ И НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРОГРАМИ.
16
0
 
6
 
! Отговори
художника преди 9 години
До тих великан 681Много си прав. В затвора ти дават правото да избираш дали да работиш и да си намалиш присъдата или не. Повечето лежат по цял ден, друсат се, играят карти и не им пука. Точно такива търтеи да лежат в 2м.2. Който иска да работи, да придобие квалификация и да се учи, да лежи в килия с баня, WC, телевизор, `нет и т.н. Така ще се адаптират към обществото повече затворници. А който не иска, да гние в 2 м2 !!!
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами затвор - заклал или обрал множество хора, какви да са му условията?! Сигурен съм, че на жертвите и това им се вижда прекалено леко.
14
0
 
1
 
! Отговори
тих великан 681 преди 9 години
ИЛИ ГИ НАУЧЕТЕ С КУРСОВЕ ЗА РЕАЛЕН БИЗНЕС.ЩЕ СЪЗДАДЕТЕ КОНКУРЕНЦИЯ,НО ЩЕ РАЗВИЕТЕ МАЛКИЯТ И СРЕДЕН БИЗНЕС В СФЕРАТА НА СТОПАНСТВОТО И ДОРИ ТЕЖКА ПРОМИШЛЕНОСТ.ТАКА СЪЩО ЩЕ РАЗБИЕТЕ МОНОПОЛИТЕ С ИСКУСТВЕНА КОНКУРЕНЦИЯ - ТАКА ЩЕ СЕ ПОДОБРИ СТАНДАРТА НЕ САМО В ЗАТВОРИТЕ,НО И НА СЕЛО.ХАЙДЕ ДЕЙСТВАЙТЕ,НЕ САМО ДА ЛАЕТЕ,ЧЕ НЯМАТЕ УСЛОВИЯ - ИМАТЕ УСЛОВИЯ ЗА БИЗНЕС!!!!Използвайте тези здрави хора да работят.ТЕ СА ОТ РИСКОВА ЗОНА,НО РИСКОВА ЗОНА СА И *** И ИНВАЛИДИТЕ И БЕЗРАБОТНИТЕ.
13
1
 
8
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
И кво, трябват ли ти повече? Тъкмо да не се ширите с гаджето.
12
0
 
18
 
! Отговори
edna преди 9 години
А защо милите журналисти не започнат статията с месечната издръжка на затворник и да я сравнят с пенсията на родителите ни ?
11
0
 
3
 
! Отговори
тих великан 681 преди 9 години
Не условията уважаеми господа са важни,а АДАПТАЦИЯТА ИМ КЪМ ОБЩЕСТВОТО!И ИМЕНО ЗА ТЕЗИ,КОИТО НЕ СА РЕЦИДИВИ. КОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ИМА СЕМЕЙСТВО И ДА РАБОТИ,ЗА ДА ОЦЕЛЯВА В БГ? ПРОГРАМИТЕ ЗА АДАПТАЦИЯ В МОМЕНТА НЕ СА РЕАЛНИ.АКО ОТ ТИЯ 10 000 ДУШИ СЕ НАУЧАТ НЯКАКЪВ ПРОЦЕНТ НА ЗАНАЯТ + КВАЛИФИКАЦИЯ С ДОКУМЕНТ, Е ПО ВЪЗМОЖНО ДА СИ НАМЕРЯТ РАБОТА ИЛИ ЗАЩО НЕ ВЪЗОБНОВИТЕ СТРОИТЕЛНИ ВОЙСКИ И СЪЧЕТАЕТЕ ЗАТВОРНИЦИ ЗА СТРОЕЖИТЕ НА ПЪТИЩА,МОСТОВЕ-БАЙ ТОШО ДА НЕ Е БИЛ ПО ***??
10
0
 
14
 
! Отговори
Kuncho преди 9 години
Да вкарат десетина министри и толкова депутати като в Румъния и ще си оправят условията!
9
0
 
7
 
! Отговори
Woof преди 9 години
Ами в нормалните държави отдавна са се справили с този проблем. Частни затвори. Държавата единствено плаща за всеки затворник субсидия, но като цяло ѝ излиза много по-евтино. Хем *** на топло, хем държавата пести пари, хем всевъзможните НПО ще мълчат.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАТВОРА ТРЯБВА ДА Е С ТАКИВА УСЛОВИЯ ЧЕ ПОПАДНАЛ ВЕДНЪЖ ПРЕСТЪПНИК В НЕГО ДА НЕ ПОМИСЛЯ ВТОРИ ПЪТ ДА СЕ ВРЪЩА ТАМ. А НЕ ДА ГО ИЗПОЛЗВАТ ЗА ХОТЕЛ. ИМА МНОГО ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО ЖИВЕЯТ В ЗАТВОРА ПО ДОБРЕ ОТКОЛКОТО НА СВОБОДА.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И като излязат, започват отново. Защо не следят поведението им по места.
6
0
 
20
 
! Отговори
Вуте преди 9 години
Аааа,сега разбирам защо над 1000 престъпника с ефективни присъди се разхождат на свобода.