Трябва ли да чакаме Коледа, за да направим чудото?

Ще ви разкажем историята на болната Божана, майка на 3 деца
26 мар 2015 16:03,
42
Трябва ли да чакаме Коледа, за да направим чудото?
Снимка: Animal Hope Varna

Божана е само на 40 години, но в последните 6 тя е напълно парализирана и прикована на легло.

Всичко се случило случайно – изгубила съзнание, счупила крак и получила травма на гърба. Последвали няколко операции и лекарска грешка, която парализирала жената.

Впоследствие й открили и диабет, и проблеми с кръвното, последвало преплитане на червата и спешна операция. А след нея и нова, и нова и така до 17.

Състоянието й обаче не се променя. От последната операция дори й останала дупка, която постоянно отделя секрет.

За нея се грижат трите й деца. Бройките, отпуснати от общината за социален асистент, са малко и Божана няма.

Държавата отпуска на Божана 211 лв. месечно, с които тя трябва да си купува лекарства, превързочни материали, обезполяващи, дезифектанти, да плаща тока, сметките, да си купува храна.

Жената е изгубила надежда. Надеждата си отишла с последната сметка за ток, която била по-висока от месечния й доход, с който издържа цялото семейство.

Състоянието на Божана се влошава с всеки изминат ден, а тя всеки ден очаква да влезе на животоспасяваща операция. Но за нея са нужни лекарства, материали, средства...

Синът на Божана, най-голямото от трите й деца, се опитва да помага на семейството. Електротехник е, но работи каквото намери. Дъщеря й е на 19 и тази година е абитуриент. Отлична ученичка е и иска да продължи образованието си, но... нещата не са толкова лесни, защото семейството няма възможност дори да осигури най-елементарните неща за завършването на Мария. Тя се надява поне в абитуриентския си ден да бъде като останалите абитуриенти – усмихната, щастлива и да забрави поне за ден проблемите.

Най-малкото дете на Божана също е момче. Само на 15 е, но работи при всеки възможен случай.

Четиримата живеят в стара къща, обзаведена с най-необходимото. Няма дори бойлер, с който да се топли водата.

Ако някой може да помогне на семейството на Божана, нека го направи. Тя има спешна нужда от марли, лейкопласти, диксофен и кетанол за облекчаване на болките, йодасепт, риванол, кислородна вода - за почистване и дезинфекция, медицински спирт и пудра.

Други изключително важни и съвсем простички неща от жизнена необходимост са памперсите за постилане и обуване, чаршафи за подмяна, хавлии и пижами...

Божана има инвалиден стол и количка, които са счупени, но това лято са обещали да й ги подменят, ако дочака до август. Има ортопедичен дюшек, но старото легло на което лежи не позволява дюшекът да бъде поставен на него.

В най-смелите си мечти Божана мечтае да има бойлер и ортопедично легло, за да може да стои поне малко изправена. Но най-вече мечтае - болката да спре и да може да се грижи за децата си.

Ако успеем да променим техния свят дори с малко, значи все още има надежда, че добрите хора съществуват! Защото ако не успеем да съхраним доброто и да подадем ръка в такива моменти, значи надежда вече няма.

Информация за всички, които могат да помогнат дори с малко:

Банкова сметка:
Уникредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG81UNCR70001518832954
Божанка Стефанова Ковачева

Адрес за изпращане на медикаменти, лекарства, дрехи, обувки и кой каквото може: гр. Балчик, офис на Еконт - ул. Христо Ботев 37.

Телефон: 0884253390

За още информация, свържете се с Animal Hope Varna, които ни разказаха историята на Божана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Здравейте. За съжаление и ние повярвахме на болката на тази жена, изпратихме медикаменти и консумативи, но се оказа че представената от нея ситуация е коренно различна. Да е жива и здрава, и дано скоро спре с това си поведение. Ние прочетохме и помогнахме, но истината се оказва друга, за съжаление
29
1
 
3
 
! Отговори
Светла Димитрова преди 9 години
Бойлерът вече е купен, днес ще бъде монтиран. Ортопедичното легло също пътува към нея. Към г-н Балчиклия или Наблюдател, който дори не застава с името си-Къде да ви изпратим снимки на бойлера, ортопедичното легло и торбите с памперси, медикаменти, превръзки и медицински препарати за раните на Божана?Тук няма опция за публикуване на картинки. Когато имате смелостта да се подигравате с човешката болка, поне застанете с името си и дайте обратна връзка!Защото това наистина може да се случи на всеки!
28
1
 
1
 
! Отговори
Тодор Тодоров преди 9 години
Радвам се, че Божана е получила надежда. Това е най-важното в момента. Надеждата може да изправи един човек на крака, докато тъгата, негативното и различното могат да го погубят. Пожелавам и бързо оздравяване.
27
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Пишете след 2-3 месеца какво е направила със събраните средства. Един шовек веше е превел 300 лв за бойлер. Ама има ли бойлер или ще си купи синът и цигари?
26
1
 
3
 
! Отговори
Светла Димитрова преди 9 години
Хубавото кое е, обаче! Хубавото е, че понякога, само понякога наистина се случват чудеса! Благодарение на всички добри хора,които подадоха ръка на Божана в този тежък момент,тя е успяла да събере средства за бойлер и дори за ортопедично легло.Успяла е да плати тока и ще й останат малко средства за памперси и медикаменти.Други хора са обещали помощ за бала на дъщеря й и за други важни за нея неща.Аз Благодаря от името на Божана за всички добри хора.Говорих с нея,лачеше,не очаквала някой да помогн
25
1
 
3
 
! Отговори
Светла Димитрова преди 9 години
Божана търсеше помощ за децата си и писа в нашата група "Подай ръка - група за взаимопомощ", която направихме паралелно с едно събитие за деца без родители... Тя помоли някой да се свърже с нея, защото се притесняваше да пише пред всички за всичко това, защото писала на няколко места и хората й се подигравали...Защото хората, които ще подминат или ще злорадстват, за съжаление са много повече, от тези, които ще реагират Човешки и ще подадат ръка!Защото това, може да се случи на всеки! И е страшно
24
1
 
2
 
! Отговори
Светла Димитрова преди 9 години
Сърдечно Благодаря на всички Хора, които подадоха ръка на Божана и нейното семейство. Разбира се, че хейтъри ще има винаги, защото някой хора не могат да съществуват ако не се захранят с негативна енергия... Аз лично посетих жената в нейния дом, защото исках лично да се запозная със ситуацията. Защото има и хора, които злоупотребяват с човешката доброта. И уверявам всички, че ситуацията е точно такава, каквато е описана.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Балчиклиякак не те е срам бе човек????голям герой, единственото, което ще постигнеш е хората, които искат да помогнат да се откажат! голям смелчак. Застани с името си, лош човек, дребноват. ДА те видят всички. Пречи ти че има хора, които искат другите хора да живеят нормално и достойно, така ли?НАдявам се хората все пак да помогнат и да докажем, че сме народ, а не стадо от дребни душици като този господин тук
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БалчиклиякАК НЕ ТЕ Е СРАМ да пишеш такива неща. Семейството е посетено от независими и е установено състоянието. Подъл ***. Да ти се случи лично на теб подобно нещо!
21
3
 
5
 
! Отговори
vivian преди 9 години
Ей, Балчиклия, аз пък много добре знам колко са злобни и гадни балчиклии. в района сте известни. Тя жената може да не е цвете, ама ти си по-зле от нея, драги :)
20
1
 
6
 
! Отговори
Тодор Тодоров преди 9 години
До bertramПоздравления. Дано се намерят добри хора. Има надежда. И аз преведох съизмерима сума. Синът на жената е електричар, най-вероятно няма да има проблем с поставянето. Сега остава и в Балчик да се намерят добри хора да помогнат с провизии и с каквото могат и ще успеем заедно да направим живота на един човек по-добър. От там нататък остава Господ да върне усмивката на нея и семейството и.
19
1
 
3
 
! Отговори
кали преди 9 години
Каква държава е това !!! Да не отпуска средства за нуждаещите се !!! Абсурд да няма средства в държавният резерв и бюджет !!! Кой и защо укрива тези средства ??? Каква е тази държавна политика ????
18
1
 
3
 
! Отговори
Тодор Тодоров преди 9 години
Много си прав, Киро. Но това го знаем само ние. Отстрани се вида най-добре. Когато си в окото на бурята не разбираш какво ти се случва. Покрай всички неуредици на нашата държава има страхотно много натрупана негативна енергия в обществото. С некадърността си и нехайството си управляващите нанасят непоправими щети на страната ни. Ще трябва много време и воля, за да тръгнем в правилната посока, но аз не желая да погубвам живота си, борейки се с вятърни мелници!
17
2
 
14
 
! Отговори
киро преди 9 години
В чужбина се мъчиш 5 години и си оправяш живота, а в България цял живот се мъчиш. Винаги съм съветвал моите близки да емигрират и съм горд с това. Основния ми аргумент е това, че нашите деца ще имат по-щастливо детство и по-пълноценен живот.
16
2
 
6
 
! Отговори
киро преди 9 години
Да ти * държавата!
15
1
 
27
 
! Отговори
bertram преди 9 години
винаги може да кажем - "защо да помогна като плащам хиляди лв. преки и косвени данъци на държавата - нека тя да помага", но преди всичко трябва да бъдем хора. преведох пари за един бойлер ( около 300лв) , но призовавам ако има тук някой , който се занимава с бяла техника да дари на хората, а парите да ползват за другоГоспод да е с тях
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕКА СИ ПОМАГАМЕ ЕДИН НА ДРУГ , ДОБРОТО РАЖДА ДОБРО ,
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИСПИШЕТЕ НОМЕР ЗА ЕСЕМЕС АКО МОЖЕ
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 1415 лв. да преведеш, пак е помощ. За своите деца тя е уникална и единствена, не е хиляди случаи.И сега се чудя, някой адвокат няма ли да й се притече на помощ про боно на тази женица, то е ясно, че като е на легло трудно ще си търси прават, няма ли програми за правна помощ при такива случаи? Не съм наясно, помагайте, сигурно и адвокати четат тук
11
1
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
До 15Не ти говоря да даваш пари на всичко разболяло се в страната, а да накараш властта да поеме ангажимента. Ясно?!