Вирус, не храна пратил в болница децата от лагера

Причината не е хранително отравяне, казаха от РЗИ
Обновена: 7 апр 2015 12:55 | 7 апр 2015 12:42,
14
Вирус, не храна пратил в болница децата от лагера
Снимка: архив Булфото

Вирусна инфекция, а не хранително отравяне, е причина за оплакванията на ученици от столично училище по време на лагер в Пампорово. Това стана ясно от думите на директора на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева.

Още по темата

"Бяха изследвани проби вода, питейна вода, вода от басейна и материали от децата, а имаме информация, че към този момент са негативни и хранителните проби. На това основание можем да потвърдим първоначалната си версия, че се касае за вирусна инфекция като причина за оплакванията при децата", каза д-р Кубатева, цитирана от bTV.

Миналия петък 11 деца от 88 СОУ постъпиха в спешното отделение на Смолянската болница с болки в корема, повръщане и разстройство. Шест от тях бяха хоспитализирани и останаха за наблюдение един ден в инфекциозното отделение. Децата бяха на лагер в Пампорово с още 36 други седмокласници.

От ръководството на хотела в Пампорово, където бяха настанени децата, заявиха, че ще коментират случая, след като получат официално от институциите резултатите от проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Миглена преди 9 години
Това нищо не е в училището на моето дете - немско училище "Ерих Кестнер" в Люлин. Храната е направо ужасна! Готвачът си прави ежедневни експерименти от което детето ми се натрови.
11
0
 
2
 
! Отговори
Краси преди 9 години
Дъщеря ми беше на това зелено училище . За щастие не беше от пострадалите деца.Имало е с тях дете което тръгва от тук болно и на антибиотик. Аз питам що за родител ще си пусне болното дете да отиде на зелено училище и да зарази толкова много деца? Храната не е била особено добра но то в кой ли български хотел предлагат качествена храна.Важното е че децата са добре. Последното им зелено ще бъде запомнено за цял живот.
10
1
 
3
 
! Отговори
ВВ преди 9 години
Има май такъв вирус, нас ни тръшна и тримата с детето барабар. Започва изведнъж, с гадене, повръщане и разстройство. Хубавото е, че минава за 2-3 дни.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да сте чули заключение за некачествена храна при някой подобен случай???? Вирус, да бе ;) Тръшнал ги в един и същи час, всичките деца? Ама били яли и другите гости на хотела..., просто гадостите ги пробутват на децата, защото няма да направят скандал на мига. Отвратително!Да не се чудят, че хората бягат на почивка в чужбина
8
2
 
4
 
! Отговори
ь преди 9 години
Затова и ще има все повече фалит в областта на туризма и хотелиерството. Щом ни тровите, няма бизнес за вас!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а имаме информация, че към този момент са негативни и хранителните пробиИ как точно ги взехте тези проби, след като кюфтета първо са изядени, а после повърнати или ? Най-вероятно са смесили изостанали развалени кюфтета с по- нови, и който какъвто късмет е имал.
6
0
 
0
 
! Отговори
банкянски тапигьоз преди 9 години
А сте написали друго преди Великден, а съм ви.....
5
1
 
4
 
! Отговори
Пампорски преди 9 години
Като знаем, че приятелката на ББ е собственик на курорта, що ли не ме учудва, че децата са си виновни. Даже да ги съдят мисля за злепоставяне на курорта :-)
4
0
 
2
 
! Отговори
до ДНЕС преди 9 години
Според логиката на заглавието, след "храна" трябва да сложите запетая!
3
1
 
1
 
! Отговори
аноним преди 9 години
вероятно норовирус
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Платили са им от хотела на проверявщите.Как пък изведнъж всичките с едни и същи симптоми, след като са яли развалени кюфтета, и после - вирус...Те по морето така викат - летен вирус, пък то алергии от фекалните води.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой от детската градина ли е писал заглавието?