Пак незаконен строеж на морето, този път в Синеморец

Парцелът е част и от природен парк "Странджа"
18 апр 2015 20:31, Александър Попов
63
Пак незаконен строеж на морето, този път в Синеморец
Снимка: Нова тв

Летният сезон наближава, но скандалите с незаконни строежи продължават. Най-новият случай е в Синеморец.

Според РИОСВ-Бургас строителните работи в Синеморец се извършват без инвестиционното предложение на инвеститора да е съгласувано с инспекцията.

Строежът на метри от морето започнал преди Великден. Оказва се, че парцелът е част от природен парк „Странджа” и две зони от мрежата Натура 2000, съобщи Нова тв.
 
"Строителството е започнало без да има приключила процедура с положително становище по реда на Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие. Издадено е също в нарушение на законодателството разрешително за строеж от главния архитект на Община Царево”, обясни директорът на РИОСВ-Бургас инж. Таня Манолова.

"Строежът не е съгласуван с нас. По принцип всички дейности, които се извършват на територията на природния парк в горския фонд и в земеделските земи трябва да се съгласуват с дирекцията на парка”, заяви Владимир Димитров, директор на природен парк "Странджа".

"Главния архитект на Община Царево ще бъде санкциониран с глоба и незаконното строителство непременно трябва да бъде премахнато", заяви от своя страна Детелина Иванова, главен експерт в РИОСВ-Бургас.

От еко-инспекцията са изпратили до инвеститора заповедта си за спиране на строежа още на 16 април, но до момента нямат обратна връзка дали фирмата е получила документа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: Синеморец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе алооо туристите сакат бетон да има ако не сте разбрале... така че ке бетонираме всичко де има там песок, месок, шубраци, мубраци и ке вдигнем навсекаде кули, мули да има, балкони с пешки, та да се радват туристите, да пристигат по много, да снасят торби с мангизи яко, ке де ке видят таквоз чудо природа само у бг-то има... да са мащате разни там еко талибани от бизнес не разбирате ейда живеят Ангелкова и Павлова, а и Цачева също, както и Деси Дуловска
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, поредният незаконен строеж ще регистрира някое министерство и загрижен министър ще заобяснява за екологични плажове и спиране на строежи. А, някой в затвора кога? Нещо промяна на законите от рИформаторите? Колко от нарушителите са наказани от сдаебната система?Къде ви е рИформата ?
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълно беззаконие, унищожаване на природата и политика за насилствено изселване на хората с умишлено поддържане на бедност, необразованост и висока смъртност ! Това не се ли води геноцид, другари от ГЕРБ ?Първа кабинка, втора кабинка на банско - изцвъкан бетон тук, застроени дюни там.КОЙ управлява, другари некадърни милиционери ?КОЙ, КОЙ, КОЙ ?Къде са ви подскачащите пингвинчета от жълтите павета ? Или вече ги направихте министърчета разни.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде дебелата талпа да овува гумените ботишки и да тичка за фотосесия в Синеморец.
4
7
 
12
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
За последните 25 не зная, но за последните 5 със сигурност. Или пак Орешарски, който беше 9 месеца премиер ви е виновен ?
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Далаверите на Петко Арнаудов (БКП) край нямат. Съседния парцел беше подарен на "социално слаб" по думите му а той взе че дигна сграда по-гуема от шератон!
2
0
 
16
 
! Отговори
Кон преди 9 години
За последните 15 г превърнаха Синеморец в ***. И продължават. Интересно, кой ходи там на почивка?
1
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е, при мафията ГЕРБ олигархитя процъфтява. Те затова и ги създадоха.