КАТ стартира акция "затъмнени стъкла"

При нарушение автомобилът ще бъде спрян от движение
Обновена: 29 апр 2015 14:01 | 29 апр 2015 12:15,
63
КАТ стартира акция "затъмнени стъкла"
Снимка: Булфото, ахрив

От четвъртък КАТ стартира акция, в която ще проверява всички автомобили, които са с допълнително затъмнени стъкла, съобщиха от МВР.

Ако се установи нарушение, водачите ще бъдат санкционирани по силата на Закона за движение по пътищата.

Според нормативната уредба ограничаването на видимостта през челното стъкло и през предните странични стъкла е забранено. Органите на реда имат право да спрат автомобила от движение при установяване на такова нарушение. Фолио на задните стъкла при наличие на странични огледала за обратно виждане е разрешено.

Пътните полицаи ще проверяват участниците в пътния трафик и за неплатени глоби. При наличието на информация за неуредени сметки, на длъжниците ще бъдат отнемани свидетелства за правоуправление до заплащане на дължимите глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
8
 
! Отговори
дрън дрън ярина преди 8 години
Симулирането на някаква дейност от ГЕРБ продължава.Ясно е,че резултата ще е нулев,ама да се намираме на приказки.Кое мероприятие е доведено до край и да има реален ефект?
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Абсурдистан всичко е възможно ЗАЩО КОГАТО КОЛИТЕ МИНАВАТ ТЕХНИЧЕН КОНТРОЛЕН НЕ СЕ ГЛЕДАТ ТЕЗИ НЕЩА, ЗАЩО СЛЕД КАТО НЕ СЕ ГЛЕДАТ ШОФЬОРИТЕ ЩЕ СЕ ГЛОБЯВАТ ЗАЩО КАТ НЕ НАПРАВИ ПЪРВО ПРОМЕНИ В ЗАКОНЪТ ПО ПЪТИЩАТА В КОЙТО ТОЧНО ДА СЕ КАЗВА ДО КАКВА СТЕПЕН МОГАТ ДА СЕ ЗАТЪМНЯВАТ СТЪКЛАТА С КОЙ МАРКИ ФОЛИО КАКТО В ЧУЖБИНА И КАК ДА СЕ МАРКИРАТ СТЪКЛАТА ЗА ДА НЕ СТАВАТ НЕДОРАЗУМЕНИЯ ВЯРНО Е ОБАЧЕ ЧЕ ИМА ИНДИВИДИ КОЙТО СА С ИЗЦЯЛО ЧЕРНИ СТЪКЛА КОЙТО СА ПРЕПОСТАВКИ ЗА ПЪТНО ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
45
2
 
7
 
! Отговори
ww преди 8 години
Циркът е пълен! Утре очаквам акция "девет малки негърчета":)
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ли?Не разбирам на" петилетки" или на "петилетки в три години" се подновява тази акция?Станахте за смях и на гаргите!
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божеееее,някои дебеловрати ще изреват на умрело.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това пречи на видимоста,при непочистени огледала,и в дъждовно време,и ако ппс е без светлини отзад,варианти много,за грешки,ако активно се работи за безопасноста,има още кво да се проверява,
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добро решение да не се крият зад тъмни прозорци всякаква платежоспособна неграмотна и самозабравила се ,,състезатели'',
40
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"челното стъкло и през предните странични стъкла е забранено." Еми че те предимно трябва да спрат от движение колите на собствените си служители, понеже те са най-масовите затъмнители на предни стъкла. Само минете покрай някое РПУ и погледнете в паркинга им за какво иде реч.
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ е един от инструментите за понижаване на мизерните български доходи. КАТ си имат план за глобите и си ги изпълняват и преизпълняват, т.е. джоба на българина олеква с планираното от КАТ сума. Поне да имаше полза от тези глоби, а всъщност глобите увеличават нарушителите, заради начина, по който се налагат.
38
0
 
14
 
! Отговори
до 38 преди 8 години
Никога не съм виждал българските катаджии да имат такива уреди.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидни,продължавай да си живееш в Австралия или западна европа....но не забравяй,какво ти писах за уикендите :)
36
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ли най-накрая ще закрият КАТ, като изключително вредна структура, затрудняваща движението по пътищата и увеличаваща катстрофите?
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Инструкция: Как оставить соттрудника ГАИ лохом това е заглавие на клип в youtube - показва как се проверяват затъмнени стъкла
34
3
 
21
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Основната причина за катастрофите по пътищата са несъобразените с пътните условия пътни знаци, пътна маркировка и действия на КАТ.
33
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи тия мизерници от КАТ, се занимават с всичко друго, но не и с контрол на безопасността по пътищата! Поне им дайте по една лопата, да запълват дупките по пътищата!
32
1
 
9
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
До AUSTRALOPITECUS ABORIGENUS:Защо все още се интересуваш от това какво става в БГ? Не вярвам някой да се интересува от това какво мислиш ти за България...
31
4
 
17
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Новите коли от доста време се продават с затъмнени стъкла. Много ми е интересно как неграмотният катаджия ще определи кои стъкла са затъмнени допълнително.Вместо да се хванат да си свършат работата както е по закон, КАР правят такива безмислени акции. Затова има много произшествия и много загинали по пътищата. Вината е най-вече в КАТ и ако КАТ се закрие, ще има по-млако загинали и по-млако катастрофи. Малко е трудно да се осмисли, но е така.
30
9
 
5
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 8 години
до 32ако тия гледки в БГ ти спират дъха, то не ходи в Ав$тралия или Западна Европа че ще забравиш да дишаш хахаха..... пиша ти го от личен опит също :)Хора които повтарят "България(планини,езера,гори,климат,фауна)" са зомбясани от номенклатурата в учебниците по "роден край" като зомбита, за тях земята е плоска зщото само плоска са я виждали в Атласа по география, те не са живяли и не живеят извън ***, но знаят за Планетата повече от мен дето съм жиял в зап. европа и жеия в Ав$тралия хаха
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И каква е целта на тези мерки? Начин да изкарат пари?
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
моля вижте товаyoutube/watch?v=68jT4O1KJCs