Допълнително полиция бори тапите на "Тракия" и "Хемус"

Трафикът остава интензивен и сериозно затруднен
Обновена: 1 май 2015 16:53 | 1 май 2015 15:10, Красимир Ангелов
29
Допълнително полиция бори тапите на "Тракия" и "Хемус"
Снимка: БТА

Допълнителни полицейски екипи от СДВР и областни дирекции на МВР са изпратени за подпомагане на движението по магистралите "Тракия" и "Хемус", информират от МВР.

От там посочват, че трафикът е интензивен и е затруднен в някои от участъците с ремонтни дейности на двете магистрали.

Със заповед на агенцията "Пътна инфраструктура" след 12.30 часа е започнало спирането на камиони с тегло над 12 тона в района на пътния възел "Жерково" на автомагистрала "Хемус" и в участъка "0-5-и км" на автомагистрала "Тракия", допълват от МВР.

Почти през цялата сутрин огромни тапи се обрадуваха по двете магистрали малко след София. Особено критичен е участъка от магистрала “Тракия” между 5 и 12 километър, където тази сутрин няколко километра са се изминавали за близо 40-50 минути, споделиха пътуващи пред Dnes.bg.

Заради сериозния трафик движението на магистрала „Тракия" при пътен възел „Церово" е пуснато заради интензивния трафик от София към вътрешността на страната, съобщава “Дарик”, позовавайки се на Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

След съгласуване с Агенция "Пътна инфраструктура” ще бъде отпуснато и второ платно за движение на автомагистрала „Хемус”, което да подпомогне предвижването на автомобилите, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР –София.

Малко след 16 часа от АПИ информираха, че е нормализирано движението по автомагистрала "Хемус". Поради това отпада ограничението за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона в района на пътен възел "Жерково".

От МВР отчитат още, че поетапно временно се спира и движението на автомобили с тегло над 12 тона на пътя от ГКПП-Калотина към столицата в района на град Сливница. Забраната важи до отпадане на необходимостта.

Потокът от автомобили на изхода на София в посока към автомагистрала "Тракия" се отклонява временно по пътя за село Нови хан и Вакарел, откъдето се включва на магистралата.

Интензивно е и движението по автомагистрала "Струма" в района от село Диканя до Дупница, както и в участъци от ГКПП-Дунав мост при Русе в посока към Варна и в посока към Бяла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хайде беж към селата че осмърдяхте София!!