Родители на протест срещу задължителните ваксини

Те се обявиха за право на свободен избор в Пловдив
10 май 2015 14:17,
165
Родители на протест срещу задължителните ваксини
Снимка: Архив Булфото

Десетки родители протестираха в Пловдив срещу задължителната ваксинация на децата, предаде "Фокус". Те се събраха в 12.00 часа в градинката зад Джумая джамия в Пловдив.

Събитието е част от мащабен, общобалкански протест на държавите България, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Словения и Хърватия. Родителите застанаха зад позицията, че като граждани и част от Европейския съюз те имат право на свободно и информирано съгласие за определени интервенции и защитиха правото си на информиран избор за ваксинациите на своите деца, които също присъстваха на протеста.

"Право на избор!" и "Не на задължителните ваксини!", призоваха събралите се родители и граждани на Пловдив, подкрепящи инициативата.

Някои от протестиращите споделиха, че в много европейски страни решението за ваксиниране на децата се взима от родителите и се цени мнението им.

Двама полицейски служители се погрижиха за спазването на реда и за безпроблемното протичане на протеста в Пловдив срещу задължителната ваксинация на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
0
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Това, че задължителните ваксини не се заплащат, съвсем не означава, че държавата не плаща за тях. Всичко се плаща от бюджета, а кой го пълни? И престанете с това "безплатно". Безплатно е само сиренцето в капана. Що се отнася до ваксинацията против туберкулоза, то тя не върши никаква работа. Изобщо няма нужда човек да се ваксинира, освен ако не е бил в контакт с болен от туберкулоза.
107
1
 
2
 
! Отговори
Конфуции преди 9 години
"Внимавай какво ще си пожелаеш ,защото може да ти се случи"При Незадължителност на ваксините държавата се освобождава от задължението да ги подсигурява безплатно!2. От страх от усложнения се опорочи ваксинацията с/р туберкулоза и сега има бум !!!на една тежка и трудно лечима болест!!!Това ли искате да постигнете!!!А по повод боледуването на ваксинирана от заушка ........освен Смъртта нищо в този свят не е Абсолютно сигурно ,но при ваксиниране заболяването протича доброкачествено и в лек
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До dfsgfkjl;А много от неваксинираните умряха! Толкова за ваксините!
105
3
 
3
 
! Отговори
До 106 преди 9 години
Бг. мамите, ако бяха само надъхани, с мед да ги намажеш, но те са преди всичко вопиющо невежи, а невежеството съчетано с агресия е по-страшно и заразно от всички зарази, срещу които отказват да ваксинират децата си. Заразно зло!!!
104
3
 
2
 
! Отговори
gjjgj преди 9 години
Напишете "ddt propaganda" в youtube и гледайте с отворени усти какво прави фарма пропагандата.Съветвали са родителите да го слагат в сандвичите на децата,защото било много полезно.Пръскали са цели градове срещу полиомелит...Едно е сигурно,простите хора нямат свършване и това го е казал Айнщайн.Доказателство е и хората в България,които ще се изтрепят да си ваксинират децата и изпадат в паника,когато ваксината свърши.Господи,прибери се вересиите.
103
3
 
2
 
! Отговори
gjjgj преди 9 години
Вярващите на фарма пропагандата в момента са същите безмозъчни,които са вярвали на същата преди 60 години.Тогава са обяснявали колко е полезно да се хапва ДДТ и да се пръска целия град с него срещу полиомелит.Разбира се,докато не се е разбрало,че е пълна отрова,но това не е пречело да се рекламира как да се слага в сандвичите на децата.Образовайте се срещу пропагандата: https://youtube/watch?v=Uno_Bl60i40&list=PLoF0oqUE_1DPYn7axXW5e_MJVgV0X_PQ7&index=1
102
2
 
1
 
! Отговори
умник преди 9 години
Умнико,обясни ми как неваксинираното ще зарази ваксинирано.Много ще ми е интересно да чуя обяснението,въпреки че ще противоречи на всякаква логика на здравия разум.
101
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Някой от всички пишещи тук разбра ли какъв е резултатът от този протест? Какво стана? Някой има ли идея накъде вървят нещата? Бих препоръчал на всички пишещи да спазват добрия тон, да не се обиждат, да не псуват и т.н.
100
3
 
3
 
! Отговори
папагали преди 9 години
Защо,когато питат президента на най-голямата фармацевтична компания дали си е ваксинирал децата,той мълчи?Тука папагалите ще умрат,ако някой има право да не си ваксинира детето.Детето ми,ако се разболее,защото не е ваксинирано ще си покрия всички разходи.Искам и вие да си покривате разходите,когато тъпчете децата си с шоколади,вафли,чипсове и макдоналдс,защото са станали дебели,а от там идват доста проблеми със здравето.
99
2
 
0
 
! Отговори
dfsgfkjl; преди 9 години
Аз пък 14-15 годишен хванах заушка,а съм ваксиниран!!!Оправих се за една седмица без усложнения.Толкова за ваксините.
98
1
 
1
 
! Отговори
Нели преди 9 години
Аз съм представител на един набор, който е бил пропуснат на времето при ваксинация против заушка, в последствие заболях. Преживяванията ми с тази болест мога да нарека меко казано "неприятни", имаше деца които страняха известно време от мен. Успокояваше ме само факта, че не съм момче, защото тогава е наистина опасно. Имаше и момчета които заболяха и лежаха по болници с усложнения. Като един препатил от липса на ваксинация човек смятам, че извършването на тези ваксинации трябва да е задължително.
97
0
 
0
 
! Отговори
888888888888888 преди 9 години
до 128 Аз колкото съм чел толкова косми нямаш на главата
96
1
 
6
 
! Отговори
пфуу преди 9 години
И само да припомня за починалото от морбили дете, чиято майка сигурно е била ей такава протестираща, защото не било ваксинирано, милото, понеже майка му била против ваксините. Трябва да ги осъдят такива родители!
95
1
 
7
 
! Отговори
пфуу преди 9 години
Това някакви *** майки да отричат стотици години медицина, която е стигнала до изводи и практики в услуга на хората и най вече от нужда, за да не умират хора.. Не знам как да го нарека, освен глупост. Хората са търсили и продължават да търсят и намират успешен начин за лечение и предотвратяване на опасни болести, некви гъски излезли да правят протест, на базата на няколко изолирани случая, които кой знае на какво се дължат.
94
1
 
5
 
! Отговори
ама че глупости преди 9 години
Като майка на две деца съм доста изненадана от подобен протест. Аз лично бих се страхувала някое от децата ми да не се разболее от болест, която ваксините биха предотвратили. Спомням си, че когато едното ми дете беше на 20 дни имаше криза за полиомиелитни ваксини. Забавиха се няколко месеца и имах ужасни притеснения докато най-после ми ваксинират детето. На всичкото отгоре точно тогава се случи да прочета "Мога да прескачам локви", та това съвсем ме изплаши.
93
3
 
2
 
! Отговори
33 преди 9 години
С ваксините си играете на руска рулетка с децата си. Всеки сам решава ;)
92
3
 
6
 
! Отговори
99999999999999999999 преди 9 години
В форума има един който нарича хората папагали но той е точно такъв Повтаря нещо чуто недочуто и е професор по медицина Едрата шарка да знае този че е намаляла ЕДИНСТВЕНО СЛЕД ВАКСИНАЦИЯТА
91
2
 
4
 
! Отговори
До Не ваксинирам преди 9 години
Въпроса ти "Как може неваксинирано дете да зарази ваксинирано?" много точно показва кой е глупав папагал и кой колно книги е прочел през живота си. Караш хората да се образоват, а не се опитваш сам себе си да образоваш...
90
7
 
3
 
! Отговори
ЗЗ преди 9 години
До 11111111111111111111Прочети малко и ще разбереш, че едрата шарка драстично е намаляла няколко години преди въвеждането на ваксината. Ама писна ми от необразовани папагали
89
6
 
15
 
! Отговори
...---555 преди 9 години
Който не си ваксинира ***, е добре да бъде изселен и изолиран. Да си тъне в зарази на спокойствие. И никаква безплатна медицинска помощ :)