Жива верига в Сопот: Служители вардят кмета

Общината дължи пари, частен съдебен изпълнител влиза да описва
Обновена: 12 май 2015 14:06 | 12 май 2015 11:06,
10
Жива верига в Сопот: Служители вардят кмета
Снимка: Нова тв

Жителите на Сопот организират жива верига пред кметството и блокада на подбалканския път София-Бургас. Причината - частен съдебен изпълнител ще прибира имуществото на общината заради дългове, а хората искат да го спрат. 

Пред сградата на общината още от 08:00 часа сутринта се събират служители, които се заканват да не допуснат частния съдебен изпълнител да опише и изземе имуществото, което в последствие да бъде разпродадено на публичен търг.

Общината дължи 4,5 милиона лева на фирмата, която построила пречиствателната станция на града. В момента местните власти кандидатстват за безлихвен заем, за да може да бъде покрит този дълг. 

Хората се заканват да бранят имуществото на общината със зъби и нокти, а частният съдебен изпълнител ще пристигне в 11:00 часа. Над 300 предмета, собственост на община Сопот, ще бъдат продадени на публичен търг. Сред тях са бюра, маси, столове, секции, монитори, компютри.
 
"За момента може би столът ми е спасен, както и по-голямата част от оборудването. Не е толкова важно столовете и масите. Проблемът е със сърварите и с цялата информация, която се съдържа за физически и юридически лица. Точно това не трябва да се случва. Не трябва да напускат очертанията на сградата. Означава данъкоплатците на община Сопот да не получават администриране в определен период от време", обясни пред Нова телевизия кметът Веселин Личев.
 
По думите му през неговия кабинет минава цялата информация за училищата и детските градини. 
 
"Тук е счетоводното обслужване на общината и почти всички компютри са описани заедно със софтуера, със счетоводните програми", обясни още Личев.
 
Цената на предметите тръгва от 10 лева  и стига до 400. Според кмета този търг няма да покрие и една трета от задължението на общината.

В действията на кмета, подкрепен от гражданите, частният-съдебен изпълнител видя политически мотив.
 
"Казвам моето мнение. Това е форма на предизборна кампания. До този момент той не проявява никакво желание да решим казуса, а по-скоро използва ситуацията като ние си говорим чрез медиите", обясни още Мариана Обретенова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
с тия частните съдии-изпълнители вече куцо и сакато тръгна да си търси дълговете. а те не са нищо друго освен пладнешки обирджии и мародери.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПроблема е, че на компютрите които ще се вземат от частния съдия изпълнител има лични данни. Ако не знаеш осведоми се, че лични данни се съхраняват при определени условия и само от пределенни хора, частния съдия изпълнител няма такива права.Това с частните съдия изпълнители ми прилича много на мутренска работа. Идва някой и ти разпродава покъщнината, а после може да се оплачеш на арменския поп ако щеш, все тая.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жива верига в Сопот: Служители вардят кметаВардят СЕБЕ СИ!Андрешковски работи...След ТВ7 вече всичко живо ще прави живи вериги срещу принудителното изпълнение.Това се нарича анархия
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кметът явно е откраднал повече отколкото е трябвало
3
6
 
11
 
! Отговори
Виктор преди 8 години
Поредния бг кмет феодал, барикадирал се в *** си и подмамил свинете в негова защита. 1300 години България!!!!
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Остава въпроса какво е станало с парите и защо кмета си е настроил палати и накупил лъскави колици, а не си е платил на фирмата. То на вересия не става работата...
1
7
 
5
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
щом е частен ,трепете го