Скандали и жива верига пред общината в Сопот

Частен съдебен изпълнител иска да разпродаде имуществото на община
12 май 2015 18:31,
9
Скандали и жива верига пред общината в Сопот
Снимка: Dnes.bg

Сериозен скандал се заформи днес в Сопот заради опита на частен съдебен изпълнител да разпродаде имуществото на община Сопот. Причината – необходими са средства, за да бъде покрит дълга към фирмата, изградила пречиствателната станция на града.

Задълженията от 7 милиона лева са образувани заради наложена финансова корекция от ръководството на оперативна програма "Околна среда”.

Жителите на Сопот се събраха, за да направят жива верига с намерение да не допускат в сградата частния съдебен изпълнител. В плана за разпродажба на имуществото са сървърите, компютрите и офис-обзавеждането на администрацията.

"Няма да допуснем да вземат нищо от общината”, заяви пред Dnes.bg Манол Атанасов - председател на Инициативен комитет за защита на Сопот.

До момента на фирмата, изградила пречиствателната станция, са изплатени 15 от 18 милиона  лева от вложените пари, а за другата част община Сопот се надява да получи безлихвен заем от държавата.

"Във фирмата също работят работници, които стоят без заплати заради неизплатените средства”, съобщи адвоката на компанията Ирен Савова.

Частният съдебен изпълнител Мариана Обретенова определи развиващите се събития в Сопот като предизборен ход на самия кмет Веселин Личев, защото бил наясно със задълженията.

"Ако бъде взето имуществото, ще спре обслужването на гражданите.”, категоричен е кметът Веселин Личев.

В крайна сметка се постигна договорка за отсрочка с една седмица, в която община Сопот има намерение да изтегли безлихвен заем от държавата, за да погаси остатъка от 3,5 милиона лева.

"Надявам това да спре и до края на седмицата да получим безлихвения заем и тази сага да приключи”, каза още Личев.

Ще се стигне ли до нова блокада на Община Сопот, ще стане ясно след седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Parichkite sa otishli v djoba na kmetove i obshtinski vazlojiteli na obshtestveni porachki. Krade se beznakazano inaroda strada.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХАРЧИЛИ , ДАВАЛИ .....КОГА ДОШЛО ВРЕМЕ ДА ПЛАЩАТ---ВИКАЛИ , БОЙКО И ПЛАКАЛИ...ХА,ХАХА,АААААААААААА....!ЕГАТИ ВЪШКАРИТЕ .....НА ОТГОВОРНИ ПОСТОВЕ!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сопот е карловския ,,перник,,Смешници някакви - отделиха се в жалка общиничка - да си патят сега.........А пък грандоманските им ,,проекти,, направо къртят - разкопали са си цялото градче, та не може човек да мине.В Сопот може да се снима военен филм по улиците - приличат на окопи.Само едно военно производство остана да дава хляб, но някой се труди усърдно да съсипе и него.Съжалявам хората от сопот, защото са читави, но явно и там местната власт е пълна с ***.....
2
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
i az iskam bezlihven zaem,zashto za edni moje,a za drugi-ne.nie ne sme li ot tazi darjava?ne e redno da se dava bezlihven zaem.
1
3
 
6
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
МНОГО БЕЗКОНТРОЛНА ВЛАСТ Е ДАДЕНА НА Ч.С.И. МИСЛЯ ЧЕ Е КРАИНО ВРЕМЕ ДА БЪДАТ ПРЕБИВАНИ И ПАЛЕНИ ЗА БЕЗЧИНСТВАТА КОИТО ВЪРШАТ.ИМАМ В ПРЕДВИТ Ч.С.И. ЙОТОВ ОТ ГР.ВРАЦА