Карлово я избра! Ето новата "Царица на розата"

Победителка стана 17-годишната Карина Димитрова
Обновена: 14 май 2015 14:13 | 13 май 2015 14:06, Красимир Ангелов
23

Карина Димитрова - "Царица на розата – Карлово 2015". Снимка: Община Карлово

17-годишната Карина от Карлово е новата "Царица на розата – Карлово 2015". Тя бе избрана измежду 14 кандидатки на традиционния в града конкурс, приключил късно снощи.

Лично кметът Емил Кабаиванов дари на новата владетелка на Розовата долина статуетка-приз "Златна роза". Карина ще бъде главно действащо лице по време на Празниците на розата, които започват на 30 май, а китайска телевизия ще снима филм за Розовата долина на България, в която участие ще вземе и красавицата.

Победителката е ученичка от СОУ "Христо Проданов", а с триумфа си красивата карловка стана лице и на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие. На второ място в конкурса остана Мария-Луиза Тодорова, а на трето – Лора Белперчинова.

Час преди финала на конкурса кметът на Карлово Емил Кабаиванов се видя с дамите, които от 1972 г. до сега са носили короната "Царица на розата". По време на първата по рода си среща всяка от красавиците получи от градоначалника кристален сувенир с гравирана роза. А той пък  бе дарен с уникалния фотоалбум "65 години Българо-китайски отношения през обектива на агенция Синхуа".

"Пожелавам китайските туристи да открият този прекрасен край на нашата татковина", каза при връчването му Катя Стайкова от Българо-китайската асоциация за бизнес развитие. И подсказа как може да стане това: "Да ги привлечем като организираме по време на цъфтенето на розите меден месец за китайските младоженци. Точно по този начин Швейцария е спечелила индийските туристи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Пи преди 8 години
Алооооу, Розовата долина не свършва с Казанлък!
17
1
 
0
 
! Отговори
Интересно преди 8 години
И трите призъорки са все с истински автентични български имена :)
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
da diga krakata togava cariat da q oplodi.....
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
излагация...скомрачи и с тия фусти са като лелки ужасс
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алоу....Туй не е Карловски мискет бре мискини недодялани. Това е Празник за Казанлъшката роза!Никой не е чувал за Карловска роза егати нахалните простаци.....и празник на розата си заформили.....
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Царица роза е от Казанлък, всички чужденци идват за празника на розата в Казанлък.... Карлово да духат супата....Долни плагиати!
12
3
 
10
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 8 години
чакам снимки на мис Кюстендилска СЛИВА
11
2
 
8
 
! Отговори
вашта леля преди 8 години
Очевидно в Карлово няма професионални фотографи. Тоза са снимки снимани от някоя баба с телефона.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох горките с какво рокли са като от едно време!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Празникът на розата в чест на българската маслодайна роза е официалният празник на градовете Казанлък, Карлово и Стрелча...четете бе, четете..
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама защо така все от далече е снимана???????? Дайте нещо в близък план да се види тази девойка
7
2
 
11
 
! Отговори
някой преди 8 години
Хубаво момиче, заслужава си !
6
5
 
13
 
! Отговори
hsapo преди 8 години
Анонимен 4, явно грам не си информиран какво има в Карлово и какво се произвежда там. Нищо, за щастие има хора, които не са *** и не се заяждат зарарди идеята, демонстрирайки незнание, които ще подминат празноглавия ти коментар.
5
6
 
21
 
! Отговори
карловец преди 8 години
Предприятието"Българска роза"е в Карлово и това,което се продава във фирменият им магазин,се произвежда в Карлово.Общината е голяма и в прилежащите села има големи розови масиви.Празникът датира от 30-те години,за което има доказателства в градският исторически музей.
4
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е интересно Карлово какво се пънат. Всъщност розовите насаждения са около Казанлък. "Института по розата" е в Казанлък. Фабриките преработващи розово масло са 90% в Казанлък. Фестивала на розата пак е в Казанлък. Основните износители на продукти от роза - в Казанлък.Карлово ни в клин, ни в ръкав - отворили пет магазина тип "гараж" в които продават розови продукти(купени от Казанлък) и сега тръгнали да си избират "Царица Роза". Смях, смях, смях...
3
1
 
22
 
! Отговори
8 преди 8 години
ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА!СЛАДУРАНА!
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да е жива и здрава, с късмет в живота!
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубави девойчета !