Спасиха дива сърна край Варна, 6 дни била в шахта

Животинчето било с много слаб пулс и ниско кръвно налягане
18 май 2015 14:34,
32
Спасиха дива сърна край Варна, 6 дни била в шахта
Снимка: Нова тв

Група ентусиасти спасиха ранена дива сърна край варненския квартал Аспарухово, по-време на третата си инициатива за спасяване на горите.

"Горкото животинче беше пропаднало около 2,5 метра в една шахта, най-вероятно В и К, на която липсваше капак. Лошият капан се намираше в гориста местност до електропровод, само на около 500 м южно от последната къща на дерето до улица Моряшка във варненския квартал Аспарухово. Животното беше много наранено, вероятно от падането и напълно изнемощяло, но напълно в съзнание", разказаха те пред Нова телевизия.

Спасиха дива сърна край Варна, 6 дни била в шахта

Групата успява да се свърже с Регионална дирекция по горите във Варна. В крайна сметка експерт по лова и горският на района успяват да вземат болното животно и след няколко процедури във ветеринарна клиника наблизо сърната е откарана в зоологическата градина във Варна.

Според ветеринарните лекари сърничката е била с изключително ниско кръвно налягане, много слаб пулс, тъй като е била в шахтата не по-малко от 6 дни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам въпрос:Какви са границите на нормалното кръвно за сърните и на коя лапичка се слага апарата?
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Нимо виж какво пише за вас троловете тукhttps://psychologytoday/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists
22
0
 
9
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
Браво на спасителите, явно има още добри хора в България:)
21
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой знае ли какъв вкус ще има суджук ако се омесикайма от сърна и глиган?
20
1
 
0
 
! Отговори
333 преди 8 години
Как пък разбраха, че била в пълно съзнание?!
19
1
 
4
 
! Отговори
... преди 8 години
Дива сърна в дивото.Какви зоопаркове!?!? Като си счупите ръката, след интервенцията в зоопарка ли ви хвърлят??? Не искам да гледам сърни в там, а в гората.
18
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стана на пастърма
17
3
 
6
 
! Отговори
хмм преди 8 години
Наскоро в Мюнхен бях в един музей и човека, който ръководеше нещата там беше авджия. Казах му това което казвам на всеки "авджия" - ако искаш да се изявиш наистина като ловец бих ги признал ако се екипират както Масаите и да отидат на лов с тях... Всичко друго е просто избиване на комплексите.
16
0
 
18
 
! Отговори
Явор преди 8 години
А какво ще кажете за шахтата без капак на В и К? Кой е отговорен за това, кога ще бъде обесопасена? Сигурно когато някое дете се убие там пази Боже. Дано се оправи животното.
15
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
90% от авджиите са пияни селски манерки, а другите 10 процента са битови акохолици - хубавото е че отвреме на време се отстрелват един друг и така си саморегулират популацията.
14
1
 
23
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Поздравления на групата, която реагирала адекватно и бързо, също и на РДГ- Варна и ветераният екип! А що се отнася за долните коментари, ДА за твърда ЗАБРАНА на лов на изчезващ вид диви животни и законови промени ловът, като вид "хоби" да бъде контролиран и по скоро да се отнася за пернати вредители или бозайници като дивата ***! Абе общо взето ловците да хващат въдиците!
13
2
 
13
 
! Отговори
auraboneva преди 8 години
Как не ви е срам, бе хора? Една добра дума не казахте. И ако бяха я пуснали, толкова ранена какво ще ше да стане с нея? Типично по български! Има и добри дела, ама няма кой да ги оцени. Само пишете цинизми. За сведение, за съжаление сърничката е мъртва. Сигурно сте доволни.
12
3
 
8
 
! Отговори
fifi преди 8 години
Osven diva sarna ima li i domashna?
11
6
 
20
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Спасили са я само за да я уморят след това в зоопарк.Доста тъпо!Да бяхте пуснали животното.
10
2
 
6
 
! Отговори
пурко преди 8 години
кулинар=политолог=икономист. ново твое амплоа но напълно в тона на досегашните ти писаници, ретроградно, примитивно, плоско, безсмислено, тривиялно
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 10 кулинар на мен бащами е авджия и знам вкуса на дивечовото месо , но проста сърните са красиви животни и не заслужават такава смърт ,
8
32
 
3
 
! Отговори
кулинар преди 8 години
Няма защо да минавам без тях, чичо ми е авджия и редовно ме снабдява с хубаво дивечово месо! Само човек, който не го е опитвал, може да твърди, че не е хубаво! Всичко се яде, вие се правете на моралисти!
7
11
 
2
 
! Отговори
bez преди 8 години
E na tia mesoiadni ostroumnici im pojelavam da ne stradat mnogo kato se razboleiat ot rak. Mesoto povishava riska ot poiava na rak na debeloto chervo. Fakt! Ama idi nauchi bai to Gancho neshto - toi si znae vsichko :)
6
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО КУЛИНАР , Можеш да минеш и без страхотни кюфтета , такова красиво животно
5
51
 
3
 
! Отговори
кулинар преди 8 години
Страхотни кюфтета стават от токава месо! Уникална вкусотия, дават 200 лева да я купя и да я направя на кайма!