Мъж загина при ремонт на далекопровод край Криводол

Инцидентът е станал тази нощ около 1 часа
20 май 2015 15:26, Красимир Ангелов
9
Мъж загина при ремонт на далекопровод край Криводол
Снимка: Булфото, архив

Монтьор е загинал тази нощ при отстраняване на авария по електропреносната мрежа край Криводол, съобщават от Областна дирекция на МВР във Враца.

Ръководителят на аварийната група към "ЧЕЗ-разпределение", клон Враца, е съобщил за инцидента в районното управление "Полиция" във Враца в един часа след полунощ.

Установено е, че групата е отстранявала авария на далекопровод в землището на Криводол. Загиналият мъж на 48 години от Враца е дългогодишен работник на електроразпределителното дружество.

По случая е започнато досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За нощен труд 0.60лв доплащане.В началото на чешкия период един шеф каза ,че това.ще стане една европейска компания. ...Е СТАНА ама само за някои.Който е виждал ел.провод зимата нощем и отгоре знае,че парите са смешни.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от зоопаркаЩе приема поста ти за ироничен, защото в противен случай показва пълно незнание в областта.Става въпрос за ЧЕЗ чиито мрежи са средно и ниско напрежение а те не са с дължини 50-100 км. Второ далекопровод може да се асоциира с пренасяне на далече на нещо..може и мечки да са..и трето в техническата литература и нормативна база, си е точно електропровод :)
7
2
 
1
 
! Отговори
от зоопарка преди 8 години
До Анонимен 6Това си е баш далекопровод. Щото пренася енергия на далечни разстояния. Когато се каже далекопровод веднага се разбира, че става въпрос за електропровод пренасящ енергия на далечно разстояние. Докато думата електропровод буди асоциация с нефтопровод, газопровод, водопровод и прочее. Такова животно далекопровод има и това животно пренася енергия на 50-100 км и повече с високо напрежение +110 kV.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да почива в мир човека. Няма ли някой най-накрая да каже на журналистите, че такова животно далекопровод, не съществува в терминологията. Казва се електропровод, и както преди мен са написали, става въпрос за разпределителна мрежа СН/НН .
5
0
 
15
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Така е, прав си, но явно е ставало въпрос за електроразпределителната мрежа. Все пак не само журналистите, а и много от българите не са наясно каква е разликата между елекропреносната и елекроразпределителната мрежа. А и никой не излиза да им обясни ... Много хора си мислят, че бившето Енерго е заместено от ЧЕЗ, което абсолютно не е вярно. ЧЕЗ е само крайно звено, поддържащо мрежата СН и НН.Бог да прости човека. Тъжно, загинал е посред нощ на работното си място, докато лапачите от парламента ..
4
1
 
5
 
! Отговори
Х преди 8 години
ЧЕЗ не отговаря за електро- преностната мрежа а за електро-разпределителната.За електро-преностната отговаря ЕСО.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kak pres Noschta raboti 4oveka tia ot Parlamenta i pravitelstvoto ne rabotat pres no6o bog da prosti 4oveka sa bednite i 4esni Balg. Nama jivot v bG ima ama Truden jivot
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да прости човека. Айде сега лумпениата във форума да започва да плюва ЧЕЗ. Толкова ли не можете да разберете, че в ЧЕЗ работят БЪЛГАРИ. Никой монтьор от Чехия няма да дойде да виси по жиците за 600 лв.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да прости колегата.