Опитът за помирение в Гърмен – провален!

Срещата между враждуващите лагери не се състоя
Обновена: 26 май 2015 13:19 | 26 май 2015 13:18,
66
Опитът за помирение в Гърмен – провален!
Снимка: Булфото, ахрив

Опитът за заравяне на томахавките между българи и роми в Гърмен завърши с провал, а помирителната среща между двата враждуващи лагера не се състоя.

За опит за дискусия се заговори след посещението на вътрешния министър Румяна Бъчварова и главния секретар на МВР Георги Костов. Визитата обаче не успя да потуши напрежението след кървавите сблъсъци в събота, а по-скоро се случи обратното.

Още по темата

В знак на недоволство срещу резултатите от срещата на министъра и главния секретар, протестиращите отново блокираха за кратко пътя към селото и ромската махала. Градусът на напрежението се покачи, но до сериозни сблъсъци не се стигна. Протестиращите решиха занапред да правят шествия всеки ден. 

Кметицата Минка Капитанова призна публичните подозрения от последните дни за конфликт между нея и бившия кмет Ахмед Башев. Но отрече останалите подозрения: "Този конфликт няма нищо общо със случилото се", отсече тя пред Нова тв.

Нищо общо, оказа се, нямат и ромските набези. Поне според статистиката, която сочи 4 кражби в региона от началото на годината. Главният секретар на МВР Георги Костов подчерта, че в Гърмен битовата престъпност е много по-ниска от други населени места.

На този етап без отговор остава основният въпрос - дали и кога ще се бутат незаконните постройки в ромската махала. И така ултиматумът остава - бунт на 2 юни, ако положението продължи да виси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
37
 
! Отговори
хак да ни е преди 8 години
На последните избори:За герб са гласували 30% от ромите,за бсп 4%,останалите за дпс.В деня след изборите имаше разбивки по партии.Изненадата беше голяма,защото до този момент смятахме,че бсп е първенец след дпс по ромски гласове,но....явно не е било тска.Така,че нищо не очаквайте.Ще ни грабят,бият,ще ги храним,ще им плащаме тока и политиците ще се е*ават с нас,не с тях.И това е ,защото сме умни ,красиви и много интелигентни.
16
2
 
49
 
! Отговори
Станислав преди 8 години
Те не знаят какво е МИР , не знаят какво е да воюваш за тази земя, не са губили баби и дядовци в робството, не са ходили в армията, не са внасяли данъци, не са чували за земеделие, индустрия ... какъв мир бе хора - единственото което те могат и знаят са: да правят деца, да искат помощи и жилища, да крадат и убиват безнаказано, да изнасилват, да искат работа (но всъщност не могат нищо..)!
15
0
 
32
 
! Отговори
/ преди 8 години
На всеки здравомислещ човек е ясно,че въпросът с ромите може да бъде решен за 24 часа съвсем законно.Знаете ли какви хубави закони имаме,които обаче не се спазват от прокуратурата.Трябва ни човек от нощото,който няма зависимости,не го държат някъде си,за някои части и всичко ще си дойде на място.Колкото до шматката на мвр,въобще не си заслужава коментара,но пък я пазят като свещена крава.Защо ли?Може би,боце вместо магаре,ще издигне крава за президент?
14
0
 
42
 
! Отговори
войвода преди 8 години
Нелепо беше как вътрешната министърка и секретаря на мвр се споглеждаха и подсмихваха,докато хората споделяха несгодите на съжителството им с римляните.Отишли на разходка да кажат дежурните клишета и да си идат "с кортеж",мн яко да си министър У БГ-то....
13
0
 
44
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Ако държавата не вземе мерки за *** на България то трябва да знаят управляващите , че ще има масови бунтове и пълна дескриминация над *** Правителството след това може да си събира багажа
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая страна отдавна трябваше да се прекръсти на ЦИНГАТАЛИЯ!На тях всичко им е позволено и все някой им е длъжен.Защо не си пращат децата на училище?Защо не строят законно?Защо не си плащат осигуровки?Ами да не са луди, има глупави да ги хранят и търпят!!!
11
1
 
34
 
! Отговори
сд преди 8 години
Пазете ромите! Това си е демократична ценност и гарант за спечелени избори! Аз си спомням едно време, така плюто от разни кауни, че ромите бяха по-ниски от тревата. Като те види имаше само "бате,бате". Имаше Трудови войски и там ги учеха и на труд и чат-пат на четмо и писмо. Едно време строя изграждаше и някои свестни роми, работни, че и грамотни. Сега демокрацията ни бълва свикнали наготово, неплащащи, неработещи, неуки, убиващи, крадящи и нахални биологични единици. А Европа ги пази.
10
0
 
39
 
! Отговори
заКОН преди 8 години
Значи настаняваш се някъде незаконно, после общината да ти осигури жилище (законно) за да те изкара или бутне незаконното ти жилище - к'ви са тия глупости бе, кви са тия закони. Дървжавата да му осигури подслон където намери, и то временно
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, какво да се промени. Краткосрочно нищо не може да се промени, защото всичко е изтървано отдавна, а духът излиза от бутилката. Дългосрочно много неща ще се променят, защото аз с бал за влизане във вишуту 30 от 30 имам 1 дете, а галениците на държавата имат по 6-7-10-15 чаавета. След 20-30 години всичко ще се дойде на мястото съвсем. А, сега ме цензурирайте, въпреки че го написах по най-мекия възможен начин. Поне коригиращия и той сигурно има 30 от 30, та ще ме коригира някой на моето ниво.
8
0
 
20
 
! Отговори
маке преди 8 години
до 11 абе не си точно прав бай ти Киро не мое да стъпи в Катуница изгониха го верно е че е почти нищо но все пак е началото
7
1
 
35
 
! Отговори
Читател преди 8 години
За съжаление нищо няма да се промени. Никой нищо няма да направи - това е твърд електорат а идват избори. Променили се нещо след случая с Цар Киро - не. Жалко за хората, които са подложени на този тормоз. А от политиците и министрите нищо няма да променят отново. Медиите ще се занимават със случая два три дни и после и те ще млъкнат. Това е! Положението с ромите е изпуснато много, много отдавна. И за жалост никой не иска да го промени!
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кака Руми се чудеше защо не си гледа социологията , ами я разкарват като мечка в цирка.Тази женица не става за нищо.Но като се сетя кой и е началника...Мале , мале...
5
0
 
28
 
! Отговори
Ali Kemal преди 8 години
Niama darjava tuk niamaaa ako tui e v Turcia jandarmata shteshe da gi iskarti murgavite bratia
4
0
 
35
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Да, определено не бива да се пише тук истината.Благодаря, Модераторе, че ми отвори очите!
3
0
 
62
 
! Отговори
макето преди 8 години
наште политици се оказват изключително тъпихората им казват има проблем първо второ трето и така нататък те просто идват и казват нема такова нещо сопата требе пръво през технио гръб да игра
2
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Госпожицата от министерството и секретарката и от МВР, а оставка кога?
1
1
 
23
 
! Отговори
Постоянен преди 8 години
Щрък