Пеещите фонтани за 3 милиона започнаха да се лющят

Според пловдивчани проблемите са заради некачествено изпълнение
Обновена: 26 май 2015 22:29 | 26 май 2015 22:06,
78
Пеещите фонтани за 3 милиона започнаха да се лющят
Снимка: Dnes.bg

Броени дни след откриването на Пеещите фонтани в Пловдив дефектите започнаха да стават явни. По цялото продължение на брега боята е започнала да се лющи, като отдолу се вижда грундът и липса на цели парчета от настилката на атракциона.

Дълго очакваното събитие привлече гости и от Министерски съвет на 23 май в обновената Цар Симеонова градина в града под тепетата. Само няколко дни след пищната церемония в езерото вече се бели боята по дъното на водното съоръжение въпреки вложените в него 3 милиона лева.

„Това се дължи на факта, че хидроизолацията на съоръжението е правена през зимата и то при много неподходящи условия”, заяви пред Dnes.bg проектантът на обекта арх. Петко Прокопиев.

Според пловдивчани обаче проблемите се дължат на некачествено изпълнение на проекта.

„Каквито са фонтаните, такива и пътищата”, казва пловдивчанка, която се разхождаше в Цар Симеоновата градина.

„Може би е небрежност на фирмата или са спестили от парите, за да има за комисионни”, предположи друг пловдивчанин.

„Първо ще се запозная със случая и едва тогава ще коментираме”, заяви пред Dnes.bg зам.-кметът по общинска собственост Димитър Кацарски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
За три милиона какво искате ,поне пеят ли ?
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приозведено от ГЕРБ, какво се чудите? От тези 3 милиона, надали 1 милион е вложен, другите 2 ви е ясно къде са.
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко, че Пловдив спечели като столица на културата 2019. Сега всички европейски субсидии, по този повод, ще бъдат окрадени. Определени хора ще менажират определени фестивали, концерти и изложби....
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СЛАВИSlavi ne stavai glupav! ...Parite sa podeleni mejdu vazlojitel i izpalnitel. Prokuraturata si e poluchila svoia oshte pri rredavane na obekta. Taka che ako iskate moje da sezirate Armenskia pop
59
0
 
23
 
! Отговори
Мимо преди 9 години
Журналистит не са си свършили работата , както трябва. Първо- да съобщят името на Изпълнителя и неговата фирма;Втора да публикуват договора на Изпълнителя;Трето да публикуват Протокола на Община Пловдив ,с който той печели този обект и предимствата му пред другите кандидати.в случая е необходимо да се сезира Прокуратурата и Икономическа полиция. Така се прави!
58
4
 
13
 
! Отговори
младен преди 9 години
Сигурно тиквата не е била там да резне лентичката и да го благослови тоя проект та за това така става!!!
57
0
 
21
 
! Отговори
СЛАВИ преди 9 години
При 3млн. лева , трябва да има клауза в договора за подръжка и без дефекти поне за срок от 10 години, но сигурно такава клауза няма,защото този който е получил работата , трябва да се отчете на този който му е дал този обект.Сумата ще е някъде от 20-30%.Тази сума ще се избие от материали , заплати на абуригените, социални осигуровки и данъци.Не е случаен този , който е получил работата. За него има чадър от високо ниво . От нивото , където се отчита.Така се работи в България.
56
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е никаква новина! Щеше да е такава,ако не бяха започнали да се лющят!
55
1
 
16
 
! Отговори
Anonimen преди 9 години
Алчно и продажно племе!Ейййй.............
54
0
 
10
 
! Отговори
мунчо преди 9 години
СЧИТАМ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБЩИ В БРЮКСЕЛ ЗА ТОЗИ ФАКТ.ЕС ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ , КАТО ДАВАТ ПАРИ , КАКВО СТАВА. ТУК НЯМА КОЙ ДА ПОТЪРСИ СМЕТКА , НО ТЕЗИ КОИТО СА ОТПУСНАЛИ ПАРИТЕ , ЩЕ ПОИСКАТ ТАКАВА.
53
0
 
18
 
! Отговори
сали преди 9 години
Цялата Пловдивска общественост , ако има такава трябва да застане пред кметството и да иска оставки!Стига толкова!Стига кражби1 Да се спре системата - " Аз на тебе , ти на мене!"Ако пловдивчани си обичат града , трябва да излезат на улицата!Голямя излагация ще падне през 2019 г.При толкова пари , града ще си остане едно гето , заради крадливи управляващи и техните слуги.
52
0
 
16
 
! Отговори
Симеон преди 9 години
През 2019 г Пловдив е културна столица на ЕС.ЕС даде много пари за да стане Пловдив наистина културна столица.Бай *** няма да се откаже да работи през куп , през грош и няма да се откаже да краде.Къде е контрола по този проект?Кой трябваше да упражни контрол?Контролиращият орган трябва да бъде не само уволнен , показан на Пловдивската общественост , но и лишен завинаги да упражнява тази дейност. Трябва да има оставки!
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vajnoto e che promeniat konstituciata. S tazi promiana pecheliat vreme prestapnicite Vmesto da sa v zatvora s otneti imoti te sa na svoboda i na vlast
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3 Miliona leva ???!!! Kolko ot tiah otkradnaha ? Polovinata v djoba na obshinarite drugata polovina za nekadarni mutri koito se praviat na stroiteli.Vajnoto beshe da priberat parite.Plovdivskite kmetove mirishat ot vsiakade.
49
0
 
35
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Първо щял да се запознае със случая':Приятно ми е аз съм случая.???И като се запознаят ще кажат:Всичко е законно, нарушение няма.Ако го бяха варосали тоя фонтан щеше да изкара повече.
48
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо ми се драйфа от жалките *** и пропитите с *** злоба и шизофрения коментари.Гнус ме е и от онези бели павиани,*** и алкохолици,които им плащат.А всичко,което е направено по фонтана е в гаранция и фирмата изпълнител е длъжна в най-кратки срокове да отстрани нередностите,а и да се потърси отговорност.
47
1
 
11
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Obshtestvena mafiotska porachka. Milionite potanaha v djobovete na mafiotskite kmetove.Kolko jertvi triabva da vzeme patia Plovdiv - Asenovgrad za da bade razshiren i napraven ? Obeshtaniata gi chuvame poveche ot 15 godini a tova koeto vijdame sa novi koli i imoti na kmetovete i obshtinskite slujiteli.
46
2
 
26
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Поне не споменавайте общата потрошена пара! Веднага става ясно каква сума е открадната и каква е дадена за некачествени мат,рияли! И със пътищата, и мегистралите, и с Дунавмост 2 ....галиба със всичко е така......
45
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата работа на Рапона е в свирката и парата. Какво направено от "високо квалифицираната" администрация на Рапона е било качествено? Едно ми кажете, кое е изкарало повече от година без да рухва? Ленти, фанфари и после ремонти от които лапкат послушните на него фирми които после му се отчитат. Простият Бай Тошо много по-добре се справяше. Защо ли?
44
2
 
33
 
! Отговори
se преди 9 години
Това е резултата от европейската солидарност! Парите по проектите се разпределят на наши фирми Те спестяват и реализират с минимум вложения! А иначе се бием в гърдите герберски колко лентички сме отрязали! И примери:магистралитеКанализацията в Крумово ПловдивскоФонтана и много други бутафорни проекти!Смях срам яд безпомощност че ни управлява такава пасмина 25 години!