Пазарджик пак на нож срещу ромските пиршества

Правели частни партита в дворовете си и вдигали ужасен шум
27 май 2015 18:08,
71
Пазарджик пак на нож срещу ромските пиршества
Снимка: Булфото

Няма никаква полза от промените в Наредбата за обществения ред в Пазарджик, защото шумните ромски тържества на открито отново започнаха, каза за  "Фокус" Любка Кискинова от Гражданския инициативен комитет "Ред и спокойствие".

"Утре ще отидем на сесията на Общинския съвет и ще поискаме да се преразгледа текста за забраната на шумните тържества на открито. Ще поискаме да отпадне формулировката "когато те нарушават обществения ред", защото това трябва да се докаже чрез замерване и така нататък, а това ни връща в изходна позиция. Имаше тишина около месец и половина, но сега на малцинството се обясни, че могат да правят частни партита в дворове и отново започна монтирането на силни уредби", каза още Кискинова.

По думите й ситуацията отново си е същата, а хората са принудени да търпят невъобразим шум. Кискинова допълни, че за гражданите е без значение дали тържествата на ромите се провеждат в междублоковото пространство или в двора.

Тя бе категорична, че ще се борят за нов текст в Наредбата за обществения ред в Пазарджик, който да налага пълна забрана на шумните ромски тържества на открито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро ходих до Котел.Беше около обяд,когато пристигнах.Реших да обиколя града и забележителностите му и докато обикалях, по обяд във едно ниско дере се бяха сгушили порутини къщички и от там се носеше ромска музика,която огласяше целия град.Зачудих се как издържат тия хора тая музика? Виждам сега,че не са издържали а са си мълчали от страх.
7
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромите са единственият етнос, който не се бори за своя държава/автономия.Защо ли?!
6
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че рокерите и агитките на Левски и ЦСКА ще свършат работа. Тикваров им плаща и пръста няма да си мръдне. Да се организираме братя и да си върнем държавата.
5
0
 
63
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Вече гледаме 2-ро *о поколение отрасло във време на беззаконие и резултата е очеизваден. Пълна анархия и незачитане на закони, правила и наредби. Липса на страх от закона и държавата. Липса на обществена култура.
4
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сегаа като скочат ония от хелзинкския комитет ще стане егати веселбата.
3
0
 
39
 
! Отговори
:) преди 8 години
частни партита... какви глупости пишете :)
2
1
 
47
 
! Отговори
Ванга преди 8 години
Сблъсъците ще станат ежедневие.Управляващите им е все едно какъв им електората. Даже биха предпочели сливане на двете раси. Така делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се.
1
8
 
47
 
! Отговори
KORD преди 8 години
ПУТИН , ВВЕДИ ВОЙСКА !!!