Лъснаха проблеми в болниците в Русе и Разград

Спешното не работи добре, работното време на лекарите е дълго
11
Лъснаха проблеми в болниците в Русе и Разград
Снимка: Булфото, архив

Проверки в болниците в Русе и в Разград показаха, че има проблеми и в двете лечебни заведения.

При първия случай спешното отделение не работи както трябва и пациентите чакат прекалено дълго, за да получат помощ, а при втория нарушенията касаят неспазването на работното време на медицинския персонал.

В Спешното отделение на русенската болница проверките са били внезапни.

Още по темата

Те са организирани планово и имат за цел да направим анализ какви са проблемите в него, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ-Русе д-р Иван Стоянов, цитиран от БТА.

На въпрос дали е вярна информацията, публикувана в медии, че се е дегизирал като просяк и се е престорил на болен, за да разбере как работи отделението, Стоянов заяви, че винаги "публикациите са малко оцветени", като помоли "да бъдем взаимно толерантни и да не влизаме в приказката".

Той каза, че е вярно, че е имало внезапни проверки, които са правени късно през нощта и рано сутринта, като целта е да се проследят процесите, които текат в Спешното отделение.

"Не съм бил с перука или с просяшки дрехи", заяви Стоянов и допълни, че персоналът в болницата го познава, тъй като в нея той работи от 35 години.

Директорът посочи, че има проблеми в организацията на работа в Спешното отделение, обслужването не е на ниво, а пациенти чакат немалко часове през деня и през нощта.

Той обаче обясни, че са много и случаите, в които екипите са се справяли добре и така са спасявали човешки животи.

Стоянов заяви, че целта на проверките не са административни санкции, а здравният работник да разбере, че трябва да промени поведението си към болния.

"Разбира се, че не може при лошо поведение към болния, да няма административна мярка", каза още директорът.

Ще бъде направен анализ кой е натоварващият елемент при лекарите и медицинския персонал от отделението - дали това са продължителните смени и колко медицински работници са нужни, за да тече правилно и организирано тази дейност.

Оказа се, че именно нарушения по спазване на работното време, засягащи медицинския персонал на МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Разград, е установила Инспекцията по труда в града.

Директорът на инспекцията Катя Филипова уточни, че проверката в болницата ще приключи днес и подробности за констатираните нарушения ще бъдат дадени през следващата седмица.

Подобни проверки ще се извършат и в останалите болници на територията на областта, като те трябва да завършат в края на юли, каза Филипова.

Обект на контрол ще бъде спазването на трудовото законодателство с приоритет работно време, полагане на извънреден труд и спазване на междудневна и седмична почивка на персонала в болниците, както и за полагането на труд на трудови и граждански договори от медицинския персонал в болничните заведения, независимо от формата на собствеността.

Филипова отбеляза, че такива проверки текат в лечебните заведения в цялата страна след случая в "Софиямед" .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
вместо на болницата държавата подари 3 -5 милиона на братя домусчиевиза стадиона защо не покажете техниката в болницата
10
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
А ЗАЩО ВСИЧКИ ТЕЖКИ СЛУЧАИ ОТ ЧАСТНИТЕ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ СЕ ПРЕПРАЩАТ В ДЪРЖАВНИТЕ? АМИ ЗАЩОТО ТЕ НОСЯТ МНОГО ГОЛЕМИ РАЗХОДИ, А ТЕ РАБОТЯТ С ПЪТЕКИ С ГОЛЕМИ ПРИХОДИ.ДРУГО Е КОГАТО ИМАШ МАКСИМУМ ПЕЧАЛБА МИНИМУМ РАЗХОДИ. АБДАЛИТЕ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ НЕКА РАБОТЯТ КАТО ЛУДИ И ВЕЧНО ПРИ ТЯХ СА ПРОВЕРКИТЕ И САНКЦИЙТЕ. ПОСТОЯННО СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СЪКРАТЯТ ПЕРСОНАЛА , А ИСКАТ КАЧЕСТВЕНО ОБСЛУЖВАНЕ. НАЛИ СА СЪС ЕДНАКВИ СТАТУТИ ИЛИ САМО НА ДУМИ?!
9
2
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Затова ли препращате пациентите към частни болници и кабинети?
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МОЦИ, МОЦИ, МОЦИ !УРААААА
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
- За здравеопазване у нас се отделят средно около 20 (двадесет) пъти по-малко средства отколкото в средноевропейска държава.- Това, че качеството на здравната услуга у нас НЕ Е 20 (двадесет) пъти по-ниска от средноевропейската е ЕДИНСТВЕНО и САМО за сметка на МИЗЕРНО ЗАПЛАТЕНИЯ ТРУД на лекари, сестри, лаборанти и санитари !
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато лекар започне да получава колкото най-зле платения ритнитопковец в А-група, тогава нещата ще потръгнат!За едни мизерни 600 лева заплата и това е много.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали имат трибуна "Моци"!Болниците не са важни, питайте Баце или Москов!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доверието в болничната помощ е на най-голяма висота. Правят се продължителни ПРОВЕРКИ. ПРОВЕРКА, каква магическа дума. Облъхва човека с такава топлота. Още откога другарят Ленин е писал - ПРОВЕРКАТА - висша форма на доверие.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
безбадеждната реалност на здравните грижи лъщи безпощадно в болниците из цялата България. За нищо не стават, морят хората безжалостно и целенасочено.
2
3
 
8
 
! Отговори
Петракиев преди 8 години
Много находчив ход.Д-р Стоянов,облечен с дрипави и миризливи дрехи,ясно обяснил симптомите на инфаркт,сестричката май въобще не вдянала спешния проблем/за грубото и просташко поведение да не говорим/.Приложете метода където пожелаете и резултата ще е един и същ.
1
2
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
mi otrejete 4astnite bolnici ot zdr.kasa,i vsi4ko 6te se opravi da ama nqma da stane za6toto sa na na6i xora,ima gradove kadeto bolnicite sa pove4e ot bankite pravete si izvodite