Свикаха кризисен щаб в УМБАЛ "Свети Георги"

В болницата имат готовност да приемат всички пострадали от взрива
Обновена: 6 юни 2015 16:30 | 6 юни 2015 15:15,
19
Свикаха кризисен щаб в УМБАЛ "Свети Георги"
Линейката, с която бе докаран първият сериозно пострадал. Снимка: Dnes.bg

Лекарите в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив са в пълна готовност да приемат пострадалите при взрива на полигона на ВМЗ-Сопот в село Анево.

Още по темата
Приведен в изпълнение е планът за действие при кризисни ситуации, създаден е кризизен щаб под ръководството на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов, съобщиха от здравното заведение.

В щаба участват проф. Ангел Учиков, проф. д-р Чавдар Стефанов, проф. Янко Илиев, доц. д-р Златин Киряков, д-р Кирил Атлиев, д-р Румен Бацелов и икономическият директор на болницата Момчил Мавров, добавиха оттам.

Екипите за действие по време на кризисна ситуация са на територията на лечебното заведение и са в пълна готовност да предприемат всички действия по оказване на неотложна помощ на пострадалите. Осигурен е и „коридор“ за линейките от мястото на произшествието до портала  на „Спешна помощ“ в УМБАЛ „Свети Георги“.

Действията са предприети със съдействоите на директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Пламен Узунов. За безпрепятственото преминаване на линейките районът около болницата е отцепен от служители на Второ районо управление на МВР-Пловдив и ведомствената охрана.

Същевременно стана ясно, че и четиримата пострадали при взривовете в Анево вече са докарани в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив, съобщиха от лечебното заведение. Те са двама български граждани, един американец и един канадец.

Американският гражданин е в много тежко състояние, съобщи д-р Кирил Атлиев, ръководител звено „Хирургия” в Отделението по спешна медицина на лечебното заведение. Пострадалият е с липсваща дясна длан, множество разкъсни рани по хода на дясната мишница и предмишница, фрактура на черепа, пневмоторакс в дясна гръдна половина, наранявания по корема и лявото бедро и разкъсни рани по лявата ръка. В момента лекарите оперират ръцете му.

Вторият пострадал е канадски гражданин. Нараняванията при него са на дясното рамо и ходилото на десния крак.

Пострадалите българи са стабилизирани. Единият е с разкъсвания на двете колена, а другият – на ръцете, главата и дясното рамо. Те също са приети в спешно отделение на УМБАЛ „Свети Георги“, като им предстоят допълнителни изследвания и манипулации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
И к'во сега?Пукнал ли е мръсният нашественик?Ако е пукнал ще вдигна банкет!
10
0
 
10
 
! Отговори
Б.Б. преди 8 години
Бреех ама много сте ербап тука бе? Брех брех брех...питате ли ме какво да обяснявам сега на приятелчето ни от другия край на океана?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Историята Пуцането на Българска земя е водило до Неминуеми Жертви Днес също мир на прахът им.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кризисен щаб за трима Американски Пиромани Това вече ни дава ясна представа до къде се е нагъзило Българското правителство ПАРДОН АМЕРИКАНСКИТЕ ЛАКЕЙЧЕТА
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдааа, американският рейнджър е много по-важен от бълрските деца. Това повеляват вождовете на нацията - наведените *** Тиквата и Плевела.
6
1
 
21
 
! Отговори
Не ставаме за нищо ! преди 8 години
Когато умират български деца, тези не отиват да им помагат. Ама нали са дошли американски търговци на оръжие, лично Тиквата е звънял да юрка докторчетата.
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се има предвид кадърността на българските лекари, там ще ги довършат окончателно.Може и да е за добре - поне да не си мъчат.
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей какви светила са събрали са американците, а за обикновенните българи кьорав лекар няма като му дотрябва.
3
26
 
6
 
! Отговори
опечален преди 8 години
Този доблестен воин ни пази от монголските орди на Чингиз Путин - стискам му палци да се оправи!
2
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина ли сме толкова комплексиран народ? Отказвам да го повярвам!
1
4
 
42
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
ЗАЩОТО БОМБАДЖИИТЕ СА АМЕРИКАНЦИ ,АКО БЯХА БЪЛГАРИ ,НЯМАШЕ И ДА СЕ ЧУЕ ДАЖЕ !!