Жълт код в 6 области за опасна жега!

Пловдивчани се разхлаждат на градските фонтани
13 юни 2015 14:50,
4
Жълт код в 6 области за опасна жега!
Снимка: Dnes.bg

Очертава се уикендът да бъде слънчев и горещ. Температурите ще се повишат и максималните в повечето места ще са между между 34 и 37 градуса. Обявен е жълт код за опасно време в 6 области на страната заради очакваните високи температури.

„Времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.”, съобщават метеоролозите от БАН.

В Пловдив, където се очаква в следващите дни температурата да достигне до 38-39 градуса на сянка, градските фонтани станаха притегателен център за пловдивчани. Най-малките сложиха бански и се разхладиха още по обед на обновените Пеещи фонтани.

„Топло е и затова децата се плацикат на водата”, обясни пред Dnes.bg една от пайките в Цар-Симеоновата градина.

Топло се очаква да бъде времето в цяла Южна България. В събота следобед в Източната част на страната ще се появи слаб до умерен вятър от юг -югоизток. Над Черноморието ще е слънчево и ще духа характерният морски бриз.

Истинската опасна жега идва в първите дни на новата седмица. Тогава термометърът доближи 40 градуса на отделни места. На слънце жегата ще е непоносима, затова избягвайте да сте на открито в обедните и следобедни часове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: жегафонтанижълт код
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
До Гражданина 1 преди 8 години
Снимката е от сухите фонтани - те са направени точно за "джапане" и разхлаждане.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най- голямата селяния е да джапаш бос във фонтаните. Не случайно има надпис "къпането забранено".