70% от туристите по Северното Черноморие са румънци

Сезонът стартира слабо с отлива на руснаци и украинци
15 юни 2015 07:40,
36
70% от туристите по Северното Черноморие са румънци
Снимка: архив, Булфото

Близо 70% от туристите по Северното Черноморие през почивните дни са румънци.

Северните ни съседи се възползват от екстрите, които предлагат нашите хотели в ниския сезон, коментира доц. Стоян Маринов пред "Монитор" от Варненската туристическа камара.

Сезонът стартира очаквано слабо с отлива на туристи от Украйна и Русия. Според отчетите за май, спадовете от тези страни са в рамките на 50%.

"Надявам през юли и август, които са предпочитани от руснаци и украинци, статистиката да се оправи", коментира доц. Маринов.

Добри са данните за немските туристи по Черноморието ни, от които се очаква ръст към 3-4%.

Очакваме около 400 хиляди немски туристи и по-сериозно присъствие на чехи, поляци и словенци, от които ръстът ще е максимум от 15-20 хиляди души. Германия, Чехия, Словакия и Полша ще бъдат страните, които ще компенсират до известна степен отлива на туристи от Украйна и Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм български работник и ми писна тези хора да ме "дерат" здраво нищо им няма да фалират цените да спадат.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на соца руснаците бяха по-скоро изключение. Имаше деца обаче по няколко детски лагера. Никога не е имало руснаци. Те за това сега започнаха да идват. Тук беше забранена територия за тях, не ги пускаха.
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук някой помни ли че при соца руснаците идваха на групи и когато искаш да заговориш някоя рускиня тя отговаряше- мьй ат група неделим ся..,,беше пълно с полякини,чехкини,германки,идваха с колите си,семейно,много от тях и с каравани,отсядаха предимно на къмпиг.Никакви руски туристи нямаше самостоятелни защото не ги пускаха.Лъжа е че при соца на морето било пълно с руснаци.Руският среден по стандарт турист е ниско претенциозен и е доволен от нивото на обслужване и дивотия по курортите ни
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нито лев за угоените български хотелиери-бандити!Нито лев!Морето ни се напълни с измамници и кръгове на смрадливи политици!Щом Боку ни кара да ходим да им пълним пеликанските гуши , значи няма да стъпя на кафявото ни море!
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка година се пускат нови 5-6000 нови легла - така че наливайте бетон докато има още небетонирано и се чудете че никой не идва
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарите назначени капиталисти да си оправят заплатите на персонала и цените и тогава да чакат туристи . В момента на туриста се гледа като на ходещо портмоне .
26
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ струпвали войска (няколко танка) по руската граница. Дали е случайно? Или пък е защото Русия от една година насан настъпва на запад в пълна безумица. Освен това американските танкове не сда на руска територия, докато руските са вече в Украйна. Скрий се някъде, бе ***!
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опаааа!Някой се изказа неподготвен. При сога имаше единствено деца русначета в ММЦ- Приморско. Роден и съм израснал в Бургас. Да видиш руснак беше изключение преди да падне Стената.
24
1
 
7
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
До Анонимен: кога нямаше руснаци в туризма, че не се сещам? Колко пъти си виждал ти морето?
23
0
 
13
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Първо ми отговори: защо си ***? Кога се роди? Само с SMS-игри и реклами от Холивуд не става... Ако Путин нападне Украйна, ни Яйца ни Порове щяха да се правят на мъже сега. То се вижда кой трупа войски далеч от границата си: САЩ. Както и при войната в Ирак - най-бедните еничарчета от Полша, България и Румъния се наредиха за някой долар. При по-голяма сума и майка си щяха да застрелят.
22
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофилчето има къса памет. Отношението на Путин лъм нас не е от вчера или точно заради санкциите. Припоменете си посещението му през 2008. Той се държа все едно е във васална държава. Отвратителен беше. Така, че не се заблуждавайте, че ако няма санкции, русниците ще се втурнат към нас. Никъде няма да ходят, защото доходите във валута паднаха с повече от 50%. Това е истинската причина. Жена ми е преводачка от руски и имаме приятели там. Всеки ден и звънят за нещо и вижда какво им е положението.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не си ходил само ти в Турция. Нищо особено. Същата мизерия около хотелите в Марамарис. Познай дали ще се прекарам втори път?
20
3
 
16
 
! Отговори
Шаман Дуров преди 8 години
Скумрията ми сервирт в правоъгълна пластмасова чиниика за кебапчета, и ми дават загорката захлупена с пластмасова чашка за двойно кафе. Както хапна с пластмасовата виличка, схрусквам и части от виличката. И накрая тесла със сметката. Айде да си имаме уважението. Второ лято вече ходя в Турция на почивка и ям и пия колото си искам за една и съща цена и не плащам за чадър. С тарикатлък не става господа хотелиери и капанчеджии по черноморието.
19
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам с какво е виновна България. Сигурно ние карахме Путин да напада Украйна. Стига нихилизъм! Няма да си посипваме косите с пепел, че нямало да дойдат на почивка тук. По-добре така отколкото да сме съучастници на зверствата им. Освен това ако отменим санкциите, ще ни спрат средствата от ЕС, които никак не са малко. А от Русия получим само един гол....
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тия НЕМСКИ туристи, казва се ГЕРМАНСКИ.
17
2
 
8
 
! Отговори
Мамалигата преди 8 години
И какво им е на румънците ? Туристи са и си плащат. Няма нищо по-естествено от това туристите у нас да са от съведните ни държави.
16
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е що бе, да ръкопляскаме на Русия, че окупира Крим и нападна Украйна ли? Добре, да, амо утре като нападнат нас...? Така трябва, изрязвай ги тези ***. Който ги харесва, да отива при тях. Баста!
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е що бе, нали нямаше да се отрази на туризма малоумната политика на Роско, пудела на Обама?
14
2
 
20
 
! Отговори
Митов като ... преди 8 години
... ходи в NGOто във Вашингтон защо не поиска атлантиците да идват на почивка тука?
13
6
 
22
 
! Отговори
Жалко, че ... преди 8 години
... имаме толкова малко албанци! Трябва да привлечем повече албански туристи.