Ало, дъщерята е в моргата, дай пари за транспорт!

Кърджалийски полицаи разконспирираха нови схеми за измами
Обновена: 24 юни 2015 14:45 | 24 юни 2015 14:40,
11
Ало, дъщерята е в моргата, дай пари за транспорт!
Снимка: архив, Булфото

Полицаи от Кърджали са заловили четирима ало измамници, които са използвали две нови схеми за заблуждение при телефонни престъпления, съобщиха от полицията. Единият е от село Припек, а трима са жители на Момчилград.

В първия случай измамниците съобщили, че дъщерята на жертвата е загинала, намира се в морга в столицата и са необходими пари за транспортиране на тялото.

На семейство от Момчилград пък обяснили, че се обаждат от пожарната за справка, а по-късно ще дойде полицай за проверка на документите.

Измамниците използвали и класически схеми - за пострадал роднина, за чието лечение са необходими пари.

От полицията напомнят на гражданите, че телефонните измамници често сменят сценариите и затова е необходима бдителност в контактите с непознати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Русе ги знам кои са, познавам ги от деца. Ама от полицията ми викат да не се занимавам, че щяло да стане лошо.
9
0
 
29
 
! Отговори
Kkk преди 8 години
Бял ден да не видят такива *** !!!
8
1
 
29
 
! Отговори
Случаен преди 8 години
Няма такава държава.Държавата е АБДИКИРАЛА. Ало измамници, копърки -таксита, убийци се разхождат на свобода. Кой откъде мине мачка и граби народа български.Толкова години и все повече се задълбочава проблема. Докога? До унищожението на този народ ли? Докога ще си затварят очите управляващите , полиция, съдебна система. Всички те не са ли от този народ български. Нямат ли малко жал и съзнание. Всичко се знае, а никой не взема мерки. Започваме да плачем за Живковото време и спокойствие.
7
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държава няма. *** спи непробудно и ако се събуди най-вероятно вече няма да има държава! Вместо да нарита крадливите политици и да обуздае ромулянската напаст. Спи матряле, спи!
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dokato nama Seriosni prisadi prestapnizite sche imat vinagi uspehi mvr gi puska na Svoboda kakvo pravi ba4varova
5
0
 
45
 
! Отговори
Знаете ли че... преди 8 години
В Пловдив, в кв. Столипиново, има двама цветнокожи, които имат закупени по ТРИДЕСЕТ И ДВЕ ХИЛЯДИ сим карти на тяхно име. Очевидно не само държавните институции, но и мобилните оператори са в играта.
4
0
 
47
 
! Отговори
Apo преди 8 години
Толкова много години , толкова съсипани , дори убити възрастни хора.....Някой съмнявали се че ало измамниците са неисвестни и неоткриваеми ????Схемата е ясна , семеен бизнес на няколко ромски фамилии , които срещу съответната такса остават под чадъра на полиция , НАП и прокуратура.
3
0
 
51
 
! Отговори
Случаен преди 8 години
Една шепа България. Хиляди полицаи. Ако бяха тръгнали по села и махали, заедно с кметовете по места, щяха да обходят цяла България и да разяснят на възрастните хора за какво става въпрос. Защо няма предаване за възрастни по медиите да разясняват за опасността от измами. Но уви, няма закони и това ще продължава. Тежко на възрастните хора, ограбени стресирани. Докога?
2
0
 
44
 
! Отговори
!! преди 8 години
за пореден път, изключително селскостопанско заглавие за статия .... нямам думи
1
0
 
106
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой може да получи инфаркт, ако чуе, че детето му е в моргата.Тези измамници трябва да бъдат съдени по обвинение за опит за убийство!