Въздухът в Пирдоп не е замърсен, уверяват от екоминистерството

Търсят откъде идва неприятната миризма, която разтревожи местните
26 юни 2015 12:43, Красимир Ангелов
1
Въздухът в Пирдоп не е замърсен, уверяват от екоминистерството
Снимка: МОСВ

Няма превишение на показателите на качеството на атмосферния въздух в Пирдоп, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Екоминистерството се позовава на данните от постоянните мониторингови пунктове за качеството на атмосферния въздух.

Мобилна станция на Изпълнителната агенция по околна среда е позиционирана в града от 24  юни и замерванията не са показали превишаване на нормите.

Според последните замервания от 23 ч. на 25 юни, няма превишаване на пределно допустимите концентрации на контролираните атмосферни замърсители. От министерството успокояват хората, че станцията ще остане в Пирдоп и през почивните дни.

Работата на екипите продължава. В момента директорът на РИОСВ-София инж. Ирена Петкова и експерти са на място за установяване на произхода на миризмите, които разтревожиха тази нощ жителите на Пирдоп и Златица. В проверката са се включили и представители на Регионалната здравна инспекция.

След приключване на измерването и получаване на резултати, те ще бъдат анализирани и публикувани от МОСВ и РИОСВ-София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Венци Водорода преди 8 години
Снощи в Пирдоп си проведохме републиканско първенство по надпърдяване. Откъде да знаем, че такава паника ще се вдигне после, та чак по новините ще се пише за това?