"Галят" кметовете с лимузини с глоби до 1500 лв.

При това само ако са нарушили безспорно закона
82
"Галят" кметовете с лимузини с глоби до 1500 лв.
Снимка: Булфото, архив

Кметовете, които са изхарчили стотици хиляди левове на данъкоплатците за луксозни коли, ще бъдат проверявани от държавата. Това заяви вицепремиерът и министър по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев в ефира на Нова телевизия.

Те ще подлежат на санкция до 1500 лв., но само в случай, че бъде доказано по безспорен начин, че с покупката на скъпите коли са нарушили Закона за обществените поръчки, уточни Дончев.

Вече е разпоредено на ръководството на Агенцията за държавна финансова инспекция да направи проверка на случая с кмета на Балчик Николай Ангелов. Той се "отличи" с най-скъпата лимузина сред всички свои колеги кметове, а най-фрапиращото е, че при поръчката на возилото е заложил като изисквания точно определени екстри.

"Законът не може да гарантира морала”, коментира вицепремиерът.

Той допълни, че ще предложи въвеждането на таван на цените на служебни коли, така че законово да се определи някаква максимална стойност на обществените поръчки за тях.

Според него подобни разследвания само показват че има прекомерни харчове на общински пари и цялата система на местното самоуправление не работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Дончефф,що харчите...ангро народните парици бе мушморок.Изпълнителната власт гледа само как да...изпълни собствените си,лични,егоистични напъни.Ти сега си щял да ОБЪРНЕШ ФФНИМАНИЕ на този срамен факт.Хахаха,голям смях...ффнимание,ами *** да те почерпят за скъпите си лимузини и други феодални...екстри;докато ги...обиколиш,гербаджийския ти мандат,ще...свърши.
7
0
 
13
 
! Отговори
Питанка преди 8 години
"Законът не може да гарантира морала....А какво е това МОРАЛ ???
6
0
 
23
 
! Отговори
Кмет преди 8 години
Ами по-добре ги наградете и да си купуват вече Ферарита!Щом законът не забранява!?
5
1
 
13
 
! Отговори
Емил преди 8 години
Да идва Бойко и да им ги конфискува. Също е колите на държавните учреждения. И да се раздадат на домовете за стари хора и за изоставени деца. Аре, стига сте ни хвърлял и прах.
4
0
 
31
 
! Отговори
! преди 8 години
Да вкарат закон, на всеки кмет да се полага колело на стойност до 200 лева, на зам-кмета колело на стойност 150 лева, и въпроса е решен!
3
3
 
19
 
! Отговори
Дедо Мраз преди 8 години
А на Томислав Дончев какъв му е служебния автомобил? Дачия? Или Грейт Уол за да поддържа родното производство?
2
1
 
23
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Таван 50 000 лева това е. Защо толкова бавно вървят нещата в тази държава ?!
1
1
 
30
 
! Отговори
Дри Сня преди 8 години
S класи и GL-и...мале какви са смешни кметчетата. Бъди гъзар бе, кметчеее. КУПИ СИ ВЕЙРОН или РОЛС РОЙС. К'во ми се перчиш с некви Мерцедеси, които всеки втори кара. Карай Ламборгини с парите на народа.