Горе ръцете, долу... джебчиите. 72 камери вардят Бургас

Спасителите на плажа искат морска полиция за агресивните туристи
16 юли 2015 20:35, Анисия Иванова
4
Горе ръцете, долу... джебчиите. 72 камери вардят Бургас
Снимка: Bulgaria On Air

В средата на юли родните ни курорти и морски градове вече се пълнят с туристи, наближава и сезонът на най- масовите отпуски - август. Заедно с туристите обаче по курортите плъзват джебчии, а обирите, пиянските свади и инцидентите в дискотеките са почти всекидневие.

Как са решили проблема със сигурността в Бургас, разказва кореспондентът на телевизия Bulgaria On Air.

Един от големите ни морски курорти е обхванат от модерна система за видеонаблюдение. 72 камери следят за сигурността на туристите по всички централни улици, градинки и Морската градина. Системата постоянно ще се разширява и надгражда, като от възможностите й се ползва полицията в Бургас.

По думите на Веселин Василев, директор на дирекция "Управление на кризи, обществен ред и сигурност" в полицията,  през ден има дежурни полицаи, които искат записи, за да разкриват престъпления за джебчийство, за обири, за нападения.

В общинска полиция се получават и сигнали от тел. 112, които се обработват и се насочват към съответната служба. През летния сезон телефонът прегрява.

В Бургас действа и общинска наредба, с която се гарантира сигурността в нощните клубове. Тя е приета след серия сбивания със смъртни случаи. 

Спасителите на плажа също настояват за ред. Според тях е наложително да се създаде морска полиция, тъй като те трудно се справят с агресивни туристи на плажа.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Колко ще струва на джебчиите да платят на полицай, следовател, прокурор да унищожи уликите ?
1
0
 
10
 
! Отговори
parodontax преди 8 години
Смях, вицое и пак смях