ЕК закри наказателната процедура срещу България за мръсния въздух

МОСВ: Вредните емисии са намалени неколкократно
17 юли 2015 19:20, Анисия Иванова
8

Европейската комисия взе решение за закриване на наказателната процедура срещу страната ни, свързана с неизпълнението на задълженията по спазването на националните тавани на емисии на атмосферни замърсители от големи горивни инсталации, определени в Договора за присъединяване на България към ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Съгласно Договора страната ни има задължение за спазване на обща стойност за емисиите на серен диоксид, азотни оксиди и прах от всички големи горивни инсталации.

След усилия от страна на държавата между 2007 и 2013 г. емисиите на различните замърсители от големи горивни инсталации в България са намалени неколкократно: на серен диоксид над шест пъти, на азотни оксиди два пъти и на прах приблизително пет пъти.

За да бъдат постигнати националните тавани на атмосферните замърсители, освен значителните по размер инвестиции в сероочистващи инсталации, бяха потърсени допълнителни възможности за намаляването на емисиите, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A TEC VIDIN POPUSHVA DOVOLNO PAK....???
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По същия начин лъжат и за загиналите по пътищата . Фаровете ги спасяват, тъй казват рушветчиите .Но пък ламбите вдигат емисиите ,но това е друга тема .
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами намалели са,щом ГЕРБ е на власт,иначе пак ще се увеличат.
2
0
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
До Анонимен 2 Не са ги намалили , просто ние вече сме ги вдишали
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е да, Мариците са американски, оттам са натиснали ЕК.