Първа копка на оградата в Хасковска област

Ще се ограничи нелегалната миграция, отбеляза Бъчварова
17 юли 2015 19:58,
29
Първа копка на оградата в Хасковска област
Снимка: БТА

Първа копка на оградата на българско-турската граница бе направено днес край ГКПП "Капитан Андреево" в присъствието на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

На церемонията присъства и областният управител на Хасково Добри Беливанов.

Дължината на преградата на територията на Хасковска област ще бъде 33,6 км.
Министър Бъчварова изрази надежда, че строителството ще бъде завършено в срок и съоръжението ще отговаря на всички изисквания.

"Много разчитаме на това съоръжение, за да помогне в работата на "Гранична полиция" да ограничи нелегалната миграция, отбеляза вътрешният министър, цитирана от БТА. Тя добави, че много ще разчита и на областните управители да контролират процеса на строителството.

По думите на Добри Беливанов най-напред ще започне изграждане на път по трасето на съоръжението, след което ще бъде поставяна самата преграда. Той добави, че за пътя са предвидени 3,8 милиона лева, а за оградата - 20 милиона лева.

Областният управител на Хасково уточни, че до края на годината е планирано да бъдат поставени 10 км от преградата, а през следващата година - останалата част.

След церемонията министър Бъчварова отговори на въпроси на журналисти. Тя отказа да коментира случай с открит автомат в района на курорта "Свети Влас" с мотив, че се води досъдебно производство.

Бъчварова посочи още, че туристите не трябва да се безпокоят за сигурността си. За летния сезон само в Бургаска област са командировани около 370 полицаи, а за цялото Черноморие броят им е около 500, добави вътрешния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето специално за нуждите на гранични войски се произвеждаха гранатомети,които поразяват големи групи нелегално преминаващи държавната граница.Наюй яката ограда е между САЩ и Мексико,но сега латиносите са повече от белите.Та само с гранатомети се върши работа.
17
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да има и ров с вода, тройна ограда и видеонаблюдение.Трябва да опазим България от тази ***, ако искаме да я има в бъдеще.
16
11
 
33
 
! Отговори
Българин преди 8 години
ограда да пази хора от хора :) берлинска стена , мексиканска , миналото доказа , че това са глупости :) все едно да опазиш жена си от чужди мъди :) да бе :) няма ли новина с която да ме впечатлите :) дайте поне допълнение към новината с индивидуално мнение иначе къде ви е характера и хъса на репортери :) все едно всички сте от конкурса преписвай истински :)
15
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rumanke Po dalgi Rokli i poli ne si parva mladis ili pred Kamerata na evgeni oschte li pie Gorkia
14
9
 
33
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Бодлива тел за хора! Страхотно! Само дано да не падне като предишната... хахаха. :)))
13
8
 
33
 
! Отговори
До 19 преди 8 години
Ами представи си, че в ЕС така ги решаваме. Проблем ли имаш, лично си засегнат лу? Можеш да се премедтиш в САЩ- там може би ги решават по - различно, дрмократично. И Унгария стри стрна- и те ли не са модерни? И Гърция има с Турция? Външна граница сме, с изосталуя свят и не си ти да казваш кое било модерно в 21 в.
12
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стени....в кой век сме, така ли се решават нещата, .....напомня ми за берлинската стена, после ще я рушим....Това ли е начина, такава ли е политиката...с ограждения ще решаваме проблеми. А как е облечена министърката? Чий бизнес етикет спазва? Колкото и да е горещо има си норми и правила.
11
10
 
37
 
! Отговори
Войвода преди 8 години
Тази пък Бъчварова кой я измисли за министър...Като ги видя заедно с "главния секретар" ,са мила родна картинка.Както каза един грък от стачкуващите "ние се борим за стандарт,докато вие се борите за оцеляване" !
10
10
 
34
 
! Отговори
Джона преди 8 години
До 6, ти на кой свят живееш? Евреите пострпиха цяла китайска стена докато ти си блял някъде ли?
9
8
 
37
 
! Отговори
българина преди 8 години
Македония ще затвори границите за нелегалните мигранти. е? явно там има повече българи отколкото има в България, смърт за предателите от герб!
8
9
 
40
 
! Отговори
българина преди 8 години
каква стене бе , 5 реда мини и на следващия ден българия ще стане черна дупка за макмуните от бл изток! гръцките мини които убиха хора и са още тук ще са достатъчни и са мо по 5 лева бройката. но за това трябват БЪЛГАРИ ВЪВ ВЛАСТТА. НЕКА ДАДЕМ ВЛАСТТА В РЪЦЕТЕ НА ДВЕТЕ НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ ПАРТИИ. я си представете че националистите заедно имат 150 депуата какво ще стане, брюксел берлин и истанбул с ню йорк ще реват на умряло а България ще стане супер държава не само на Балканите. Искам Орбан и ***
7
9
 
41
 
! Отговори
българина преди 8 години
Вероятността да се спре строежа веднага след феноменалната победа на местните избори с цели 23.5% почти 100%. Ще изкочат нови разходи които началниците от брюксел ще искат да платим. Или ще ни осъдят или ще има вноска или орязан бюджет по проекти или ще строим нови къщи в гърмен по поръчка на страсбург. Оправдания бол башибозука е цар на оправданията. На власт ще дойде БЪЛГАРИН НАЦИОНАЛИСТ САМО АкО НИЕ ГО ИЗБЕРЕМ. пример Путин Орбан Ципрас си зи пин, китай затвори и арестува 50 адвокати от кантора която пази свещенните права на ислямските малцинства миналата седмица, защото са заплаха за стран
6
9
 
44
 
! Отговори
българина преди 8 години
Ще обобщя кратко и ясно. Като най големите предатели и българоубиици, герб са уникални имитатори на действия. Преди 2 седмици ОРБАН каза прайм стена, мин седмица брюксел изрева, а този понеделник направиха първа копка. а нашия башибозук за това време каза че е против руските санкции , които сам грасува преди месец. Чакал заповеди от началството. През същите две седмици в унгария прияха закон за връщане на млади унгарци чрез финанси ови стимули а младите доктори ще работят 10г за унгария щом са били на държавна издръжка. Усещате ли разликата кой ги управлява и кой нас ни закопав и е...ва. сигур
5
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък си помислих, че ще отделят хасковска област, от България.
4
8
 
44
 
! Отговори
6 преди 8 години
"Европеецо", ако не е тази ограда досега да са се вмъкнали не 30, а 200 000 ***, от тях поне 10 000 талибани, готови да се гръмнат до НДК. Ти премахна ли ключалката у вас? Сигурен съм, че се заключваш като мишка :)
3
8
 
42
 
! Отговори
4 преди 8 години
Не случайно е на турската граница. Задай си въпроса, защо не ви искат в ЕС? Никой не ви иска. НИКОЙ !
2
8
 
41
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Надявам се, че в бюджета са предвидили пари за колчета за подпиране след като се килне на една страна след няколко месеца.
1
9
 
48
 
! Отговори
WTF????? преди 8 години
Преди 20 години имаше такава ограда, защо *** я махнаха?