Село трепери от шизофреник, той – с ножове, камъни...

Митко Борисов е известен с прякора Вампира от Рупци
20 юли 2015 09:17,
10
Село трепери от шизофреник, той – с ножове, камъни...
Снимка: bTV

Цяло село се страхува от съселянин шизофреник, станал известен с прякора Вампира от Рупци. Тези дни предстои Видинският съд за пореден път да се произнесе за настаняването на Митко Борисов в психиатрична клиника.

Жителите на село Рупци обаче настояват мярката да е за постоянно. Защото всяка година след пускането му се повтаря една и съща история и може някой да пострада.

Съселяните на 44-годишния Митко разказват пред bTV, че преди няколко месеца, когато за пореден път го пуснали от клиниката в Карлуково, изглеждал добре и кротък, дори се хванал на работа в селото, но за кратко.

"Като е в Карлуково и като дойде тук, си е добре, но после, като спре да пие хапчета, отива, какво прави, буйства, носи ножове, камъни хвърля, каквото му падне, всичко", разказа Ваньо Ванков, жител на Рупци.

Шизофреникът живее сам в наследствената си къща. Спи върху част от диван до оградата в двора. Остава без пукната пара веднага щом вземе пенсията - или някой му я взима, или я губи, казва кметът Славчо Илиев.

"Състоянието на къщата, в която живее, е по-бетер от тия в Гърмен, няма прозорци, няма врата, няма вода, ток и той все едно, че е на улицата, и затова спи на тротоари, детски площадки, състоянието му е такова, че плаши дечицата", обясни кметът.

Шизофреникът има слабост към огъня, следите от изпепелена от самия него постройка в двора на дома му още личат.

Историята е страшна и тъжна, казват в Рупци. Страшна, защото преди години мъжът първо посегнал на баба си, после на дядо си.

Но в Рупци са категорични, че прякорите Вампира или Кръвопиеца, колкото и да са атрактивни, не отговарят на истината за Митко.

"Тук в Рупци няма вампир, вампир може да има у Видин, къде баща му говори, за мен това са родители, които по моя преценка са основните виновници, защото едно дете, за да има проблеми, трябва родителите да не се грижат за него", допълва Славчо Илиев.

Докато чакат решението на съда, в Рупци обмислят да направят подписка Митко да бъде настанен в подходящо социално заведение до живот. В противен случай историята отново ще се повтори след няколко месеца. А може и най-лошото да се случи, предупреждават съселяните му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
втази жега и без лекарства и храна не ми се мислина последната спирка на авт 111 влюлин 1 има една млада жена която севлошава вчера беше легнала на земята и си четеше вестник говори висококрещи непрекъснато винаги е сама родители не виждам лекарства не се пиятзащото са скъпи и кой ще ги дава
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе щом носи ножове и камъни и не посяга на себе си ами на другите значи не е толкова щур. Я като нападне някой го хванете и му хвърлете един здрав бой да не може 1 месец да си седне на *** да видите като види човек после как ще е на памуче. Което не става с бой става с много бой.Ни ще погледне камък нито нож после.
3
3
 
11
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Абе луди и побъркани навсякъде, ама не се самоубиват, ами искат да трепят другите. Луди били... Ай сиктир!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина със сериозно забулелите психически трябва да бъде променен закона. Трябва да се построят центрове от които да не излизат но в които да водят нормален живот да си пият кафенце сутрин да ходят дори на работа да обядват, вечерят, закусват и тн. Защо трябва да е на вън след като ясно се вижда че не знае какво прави ами утре не дай си боже направи нещо на някой или на дете какво правим. Центровете трябва да се големи като аквапаркове обградени и да са като малки селца но и да имат удобства.
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя цялата държава трепери от шизофреници,ама на никой не му пука :)