Местно опълчение варди петрички села

Крадците берат всичко, даже още зелени домати
24 юли 2015 12:44,
38
Местно опълчение варди петрички села
Снимка: Булфото, ахрив

Крадци атакуват оранжериите в Петричкия край. Набезите им зачестили през последния месец. Стопаните се принудили да организират сами местно опълчение, за да спасят продукцията си от апашите, алармираха пред БТА кметски управници.

Зеленчуковата реколта най-често е обект на посегателства в селата Рибник, Лебница и Първомай. В трите селища има над 700 декара оранжерии, а зеленчукопроизводството е основен поминък за жителите им.

Щетите за всеки земеделец, станал жертва на крадците, възлизат между 3000 и 5000 лева. Злосторниците берат всичко, даже още зелени домати, краставици и чушки. Освен това скубят корените и оставят след себе си напълно унищожени оранжерии.

Кметът на най-голямото петричко село Първомай - Методи Попов, е организирал защита на над 600-те декара оранжерии.

"Наясно сме, че няма как да има непрекъснато полиция на полето. Нито пък има пъдари, както бе едно време. Затова сами си помагаме. По график стопаните дежурят край оранжериите. Притежават мобилни телефони, за да подадат сигнал, ако видят крадци", заяви днес кметският управник на Първомай.

Почти никой от земеделците няма застраховки на земеделските си имоти. "Принудени сме сами да организираме охраната на оранжериите си, за да спасим продукцията си от крадците. Доброволни патрули всяка вечер обикалят имотите и дебнат за апаши", казват жители на най-голямото петричко село.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
капани за мечки с повече шипове нямат, ли?
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VSICKI STE UBIIZI-ZA DVADOMATA,ILI ZA DVE CERESHI UBIVATE COVEK-ROM.NO ROMA NIAMA KAKVO DA YADE,A CORBADGIITE IZEDNIZI ISKAT PARI.
15
0
 
12
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
Админа наточил дамаскинята и сече ли, сече - читав коментар не е оставил. Хахаха. Явно снощи не му се е отворил парашута и днес ще си го изкара на беззащитните
14
2
 
17
 
! Отговори
чичко Сталин преди 8 години
До онбашиятаДа обесиш един крадец на входа на селото няма да помогне, но да обесиш политик пред народното събрание определено ще промени нещата.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VAORUZZENA Ohrana... za vseki Ubit kradezz PREMIA ot 20 leva...
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една тайна организация в протоколите си, случайно намерени от жената на един от участниците й и предадени в Царската тайна полиция на Русия през 1912, и които били публикувани, а седмица след това иззети от всички книжарници и забранено да се публикуват в Русия, която е направила Френската буржоазна революция, споделя за себе си, че тя възнамерява да предизвика 3 световни войни, да властва в политиката на държавите отменяйки монархиите и създавайки "демокрации" с многопартийни системи, в които ще внедрява своите агенти, и възнамерява да постави свои доверени лица на ключови позиции които ще ***
11
0
 
4
 
! Отговори
домат преди 8 години
до 5Я не ни обиждай
10
0
 
28
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Хм... видно е, че фермерите са расисти. Ако крадците бяха бели изобщо нямаше да си вардят продукцията.. Веднага БХК да се самосезира и да бъдат изплатени обезщетения на берачите. Фермерите да бъдат ввкарани в затвора.. но разбира се след като продукцията им е готова за бране.
9
0
 
44
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
Единственият вариант нещата да се пооправят малко е да се приеме закон, според който си в правото си да застреляш или да пребиеш всеки , влязъл неправомерно в твоя имот.
8
0
 
36
 
! Отговори
до БПФ преди 8 години
*** ти още не си ли разбрал - МВР пази крадците от най-високо до най-ниско ниво, от гнева на нормалните хора.
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах защо ме изтрихте, защото попитах как ще се живее в България след 10-15 г., когато тези станат мнозинство ли?
6
5
 
14
 
! Отговори
Боко миндила преди 8 години
Призовавам за толерантност!
5
2
 
41
 
! Отговори
БПФ преди 8 години
Интересно защо въобще съществува МВР, щом хората сами трябва да си позят имота? какво да направят? Ако съдят държавата ще я осъдят - но кой ще плати обезщетенията - ами ние - крадците пак ще останат безнаказани !!!
4
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KRADAT BEDNITE HORA,KOITO NIAMAT NISHTO.DARGAVATA DA SE POGRIGI ZA BLAGODENSTVIETO NA ROMITE INACE....
3
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С крадците трябва да се постъпва като с доматите - да се изскубват от корен.
2
1
 
47
 
! Отговори
макето преди 8 години
имот се пази само с джепане
1
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"седерастка демокрация"