Резиденция на бай Тошо стана луксозен дом за възрастни хора

Обитателите му сами ще планират танци, екскурзии и турнири
27 юли 2015 19:00,
11
Резиденция на бай Тошо стана луксозен дом за възрастни хора
Снимка: архив Reuters

Бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка "Липник" край Русе става луксозен дом за възрастни хора, чието официално откриване ще се състои в края на седмицата. Това съобщиха от мениджърския екип на новото социално заведение.

В т. нар. общност "Да заживеем заедно" възрастните хора ще могат да живеят, да споделят и да прекарват приятно времето си заедно.

Механизмът по сформирането на тази общност позволява на първите десет от общо тридесет обитатели да са и нейни основатели. Те ще имат правото да създадат правилата на дома, които ще са своеобразна конституция за всички, които ще живеят заедно. Основателите ще имат правото да избират и одобряват желаещите да се присъединят към тях, за да се изгради здрава общност от хора с общи интереси и предпочитания, както и да се осигури съжителство, което да бъде максимално комфортно за всички обитатели.

Членовете ще избират заедно персонала, който да работи в дома, ще определят графика с активности, ще гласуват и планират екскурзии, спорт, посещения на изложби и театри. Ще организират и турнири по шах, табла, бридж. Ще плануват вечер на валса, както и на художествената самодейност.

Бившата резиденция на Тодор Живков бе продадена преди година на търг за 394 000 лева от частен съдебен изпълнител на собствениците на русенска фирма, работеща в областта на международната спедиция.
До публична продан се стигна заради големи задължения на предишния й собственик.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Нямам име преди 8 години
Пък може ли поне една хубава новина да не пречупвате през призмата на промитите си от политическа пропаганда мозъци. Събудете се хора
5
1
 
0
 
! Отговори
Нямам име преди 8 години
Блокиран в Дневник, за каква държава гоориш. Били сме провинция на Русия. Не че сега не сме пак нечия колония, но поне може да се пътува свободно. Престанете вече с това мислене. Мислих че еволюцията навлиза и сред нас, но все се появява някой с подобен коментар, за да ми докаже обратното
4
1
 
7
 
! Отговори
малко по. ... преди 8 години
Т.Живков е бивш лидер на цяла държава. И аз го помня като бай Тошо но за събития от този тип не е ли по редно , покойния да се споменава с официалното му име ?
3
8
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Всички възрастни хора с активни остарели членове на БКП.Резиденцияте е била партийна и винаги ще е ПАРТИЙНА.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
koi babi i diadovzi na oligarsite komunisti li?
1
2
 
6
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Всичко в името на човека,всичко за благото на човека.Мдааа