"Свински" лед заля Слънчев бряг

"Нехигиеничният" лед снабдявал половината курорт
Обновена: 27 юли 2015 15:58 | 27 юли 2015 15:43,
63
"Свински" лед заля Слънчев бряг
Снимка: Gettyimages

В Ахелой се натъкнахме на свинарник, където се произвеждаше голямо количество лед от ледогенератор, при невъобразимо нехигиенични условия, който снабдява половин Слънчев бряг, обяви  пред "Фокус" д-р Георги Митев, директор на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас.

"Този ледогенератор нямаше регистрация при нас", допълни той. По неговите думи, това е недопустимо, защото това е вода, която може да се зарази в този свинарник.

"Това е много опасно, защото при едно евентуално хранително натравяне причините ще се търсят в храната, а причината всъщност да се окаже в леда", обясни Митев.

66 проверки на временни обекти и хотели, предлагащи услугата "ол инклузив" са извършени от инспекторите на БАБХ-Бургас в курорта Слънчев бряг. По думите на Георги Митев при проверките са издадени 9 броя предписания за констатирани несъответствия в сградния фонд и оборудването. Той добави, че през изминалата седмица са правени и съвместни проверки с други институции в Ахелой, Поморие и Слънчев бряг.

Георги Митев допълни, че при проверките в Поморие е съставен втори акт на баничарница, която предлага храни без да има разрешение и не е регистрирана никъде.

"Нашите служители не могат да издадат акт на несъществуваща фирма. Затова отидохме с Икономическа полиция и направихме втори акт, който е на стойност 6 хил. лв.", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
65 преди 8 години
Е голяма работа сме!Ама защо се учудваме на нас си самите!!Спомнете си,кой е изобретил компютъра,хапче анти бебе.Един свински лед ще ни се опре! а ако сме измислили и свинския грип???????????
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лед за ***, от ***!
34
1
 
4
 
! Отговори
Свински ледопроизвод преди 8 години
Продължаваме напред!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Акт за 1500 лв. е издала Областната дирекция по безопасност на храните на собственика на генератора, бълвал лед за Слънчев бряг в бивш свинарник край Ахеолой, съобщи за "24 часа" директорът д-р Георги Митев."Ето това е "държава"!
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хотелите и ледът от Вълчо Арабаджиев родом от пловдивските села а алкохола (произведен от промишлен китайски спирт) от Миньо Стайков родом от не се знае точно кои села.На здраве, цървулаци!
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
свински лед викате, а уискито какво мислите че е????
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...а свинско море залива брега.
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ако може, въпросния д-р Георги Митев-директор на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас, да вземе и да изкара списък с въпросната половина от заведения в Слънчев бряг,които са взимали лед от там, ако неможе да покаже такъв списък да си пише отставката и при прукорора за всяване на паника и набеждаване. Неможе е така да хвърляш някаква бомба и да всяваш паника, че в Слънчев браг има много проблеми е факт, но също така е факт че няма заведение без ледогенератор
28
3
 
17
 
! Отговори
младен преди 8 години
"Одете на черноморието ни..." ...каза Боко тиквата
27
3
 
14
 
! Отговори
ЕМИГРАНТ преди 8 години
Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
26
0
 
19
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Мислех че Заливът на прасетата е в Куба.
25
2
 
33
 
! Отговори
Кокото преди 8 години
Добре дошли в Свински бряг!
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости на таркалета, тия от агенцията по храните вече се чудят каква глупост да измислят, сигурно свинарите са си правили лед за тех да си къркат мастичката, ама те "снабдявали половин Слънчев бряг", абе нормални ли сте бе :))) каква требва да е тая ледарка че да снабдява половин Слънчев бряг и въобще кой *** ще вземе да прекарав лед от Ахелой при 35 градуса жега и при тия задръставния по пътя :))) съмнявам се да има такива глупци :)))
23
1
 
12
 
! Отговори
КУКУ преди 8 години
Всичко българско и родно, любя тача и милея!
22
5
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 8 години
То затова от турските плажове се завръщат заразени с *** и после аре 5-6 месеца лечение.
21
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Ахелой се натъкнахме на свинарник, където се произвеждаше голямо количество лед от ледогенератор, при невъобразимо нехигиенични условия, който снабдява половин Слънчев бряг___________Що за *** трябва да е човека изръсил тази глупост ? всеки бар, ресторант или каквото и да е заведение си има ледогенератор, кой *** ще ходи от Слънчев бряг до Ахелой за да си достави лед????? сега че туризма ни има доста проблеми това е безспорно, ама отговорни фактори да ръсят подобни глупости
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина за пари е готов да затрие всички + майка си.
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И без това там ходят да се правят на ***...
18
51
 
43
 
! Отговори
Бате Бойко преди 8 години
Задължително трябва да почивате на нашето черноморие! Да не сте посмели да идете в Гърция. Трябва да сме патриоти, да плащаме с кеф по 30 лв. за чадър и шазлонг, по още 10 лв за достъп до плажа, после да си купим кебапчета с антраск, да пием уиски с лед от свинарника. само така нашата икономика ще върви нагоре и ще компенсираме хотелиерите за това, че няма руски туристи
17
1
 
14
 
! Отговори
b преди 8 години
Гнусотиии