Нажежени страсти на сесията на Общинския съвет във Варна

Сагата "Спартак" остана без разрешение
Обновена: 6 авг 2015 20:08 | 6 авг 2015 19:11, Екип на Черно море
7
Нажежени страсти на сесията на Общинския съвет във Варна

Привърженици на футболното сдружение "Спартак Варна", които присъстваха и на втория ден на сесията на Общинския съвет, отново нажежиха страстите в зала "Пленарна", съобщи информационна агенция Черно море.

Когато в късния следобед най-накрая се стигна до разглеждането на въпроса със собствеността на футболния клуб се стигна до викове, освиркване и за малко да се стигне до физически сблъсъци. Само бързата намеса на полицията попречи на саморазправата.

Причина за напрежението е липсата на собствена база, на която да тренират футболистите на "Спартак Варна". В момента с такава база и съответно регистрация разполага клубът "Спартак 1918". Феновете на другия клуб обаче твърдят, че те са истинския "Спартак".

В зала "Пленарна" избухнаха словесни престрелки, въпреки че съветниците търсеха варианти за решаване на проблема.

Съветникът Янко Станев бе категоричен, че трябва преди да се вземе решение спартаклиите да се обединят.

"Никога не съм се месил във вътрешните работи на "Спартак". Не съм аз проблемът. Ако не се обедините, никой инвеститор с пари няма да дойде и да инвестира в отбора. Вчерашната ви изява беше нещо лошо за "Спартак". Нека стадион "Локомотив" да се ползва и от двата клуба", предложи Янко Станев.

Спартаклиите обаче го нападнаха с викове и за малко Станев не пострада и физически. Феновете го обвиняват за състоянието на футболния "Спартак" в момента и се съмняват, че е източвал клуба, докато е бил в ръководството му.

В крайна сметка сагата "Спартак" остана без разрешение на сесията на Общинския съвет, след като общинските съветници не приеха нито едно от трите предложени решения за предоставяне на терен за тренировки.

Освен стадион "Локомотив" да се ползва и от двата клуба, бе предложено и да се прехвърли собствеността на стадионн "Локомотив" на общинското дружество "Спортни имоти", което да ги отдава за ползване на "Спартак Варна" и да се дадат терените на "Локомотив" на "Спартак Варна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: общински съветСпартак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
центърът на *** *** е в софия, във варна сега прохождат
2
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VARNA E GRAD ZA MALOUMNI I BOLNI HORA.
1
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставам с впечетление че *** на България живеят във Варна.