Българинът все по-болен от храни с неясен произход

Поредно животно умря от антракс
8 авг 2015 19:08, Петя Славова
69
Българинът все по-болен от храни с неясен произход
Снимка: Булфото

Да не се консумира сурово месо и непреварено мляко. За това апелираха от браншовата организация на овцевъдите, съобщи "Фокус".

Причината е поредното животно, умряло от антракс в село Бозвелийско, община Провадия. Председателят на Националната овцевъдна асоциация Бисер Чилингиров призова при клане на животни, фермерите да имат телени ръкавици, които предпазват от нараняване.

Още по темата

Овенът вече е заровен на подходящо за целта място. Взети са проби, които са изпратени за изследване.

Чилингиров  добави, че именно при клането на животно съществува най-голям риск от заразяване с антракс. „Искам да уверя фермерите и да кажа на хората, които консумират тези продукти – нека да ги взимат директно от фермата, защото те са екологично чисти. Нека да не взимат тези, които са в магазините, тъй като те са обработени по какъв ли не начин, за да изглеждат добре. Българинът става все по-болен от вносни храни, които са с неясен произход”, посочи Бисер Чилингиров.

По думите му, няма нищо по-добро от това, човек да види как пред него се коли агне, как се дои овцата, как се прецежда млякото. Чилингиров обясни, че хората трябва да бъдат спокойни. „Апелът ни към фермерите е да предвижват животните с пътен лист и сертификат.

Ветеринарите съветват новите животни да бъдат изолирани в отделно помещение, да се хранят отделно, за да може в рамките на един месец на наблюдение на животното, да се види дали то ще прояви някакви симптоми на болестта”, каза още Чилингиров. По думите му, не е толкова страшно това, че има такива болести, колкото незнанието за тях

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: антраксхрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Ми... рима е у теб. )
14
2
 
33
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Който се тревожи за храните да напише писмо до американския концерн МОНСАНТО и да попита колко пъти се пръска ген-соята и с какво количество препарат през първата година и през петата година.Да попита с каква царевица се хранят животните.Да попита в МОНСАНТО какви картофи се садят сега.Да попита в Холандия на каква почва се отглеждат доматите. Да попита в Италия по колко пъти се пръскат ябълките и с какво.Който се интересува какво яде- да гледа филма "FOOD INC. " има го в Youtube.
13
12
 
10
 
! Отговори
Ха,ха,хааааааааа.... преди 8 години
Ако не ви харесват храните---ПОСЕТЕТЕ РУСКИТЕ МАГАЗИНИ "БЕРЬОЗКА"-----ТАМ ВСИЧКИТЕ ХРАНИ СА С "УСТАНОВЕН--БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД"!/..други нема...освен водката.../
12
12
 
12
 
! Отговори
за 18 преди 8 години
Най-много порно се снима в рашата, пак там се прави най-гадното гей порно
11
2
 
2
 
! Отговори
за 8...Прощавай... преди 8 години
....абе , имаше рима...па и си е верно..ха,ха,хааааааааа...
10
3
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
И двете не ти ги препоръчвам, :D
9
1
 
7
 
! Отговори
за 12 преди 8 години
Абе ,знаеш ли колко хербициди се упортебяват днес за едни ябълки....сигурно са безвредни ,нали?А ГМО ябълките нямат нужда от никакви хербициди...Аз лично предпочитам ГМО култури ( каквито селекцираха даже едно време в институпа по овощарство_), пред пръсканите ябълки с 30 вида отрови
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие се пренасищате с токсини заради начина, по който отглеждате животните и обработвате почвата, сега гениални генни инженери от сащ са ви подготвили гмо, защото оригиналната храна растяща по естествен начин в природата не е достатъчно добра за здравето ви. Те - капиталистите, не контролират всеки отрасъл, хранителните и фармацевтичните индустрии не са на едни и същи хора, и те силно желаят вие да сте здрави, за да може те да са на загуба.
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българинът става все по-болен щото пуши по 2 кутии цигари на ден налива се с алкохол мези юнашки с мазна храна и като се накове или ляга пред телевизора или отива да шляпа карти пред блока с другите ***.
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българинът все по-болен от храни с НЕЯСЕН произход..............пак мръсните капиталисти са виновни ... трябва да следваме повелята и заръката на нашия вожд и учител другаря Сталин / Путин !!! да почнем да унищожаваме капиталистическите продукти където ги срещнем и така до пълна победа !всяко унищожено сирене - пирон в ковчега на империализма !
5
1
 
4
 
! Отговори
до аха7 от аха4 преди 8 години
Не бива да шегуваш от моето име. :)
4
8
 
16
 
! Отговори
аха преди 8 години
Каним ви в Русия на зелена трева и брезови корички...Витаминозни са и има за всички.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЪЛГАРИНА МОЖЕ ДА Е БОЛЕН ОТ ХРАНИТЕ ....АМА СИ ИМА "АГЕНЦИЯ ПО ХРАНИТЕ "------на ЕВРОПЕЙСКО НИВО!!!!ЦЕЛА "АРМИЯ ОТ ТОРБАЛАНИ И ПРОВЕРЯВАЩИ" ---СЕ ГРИЖАТ ЗА НЕГО , във всеки град на Страната!ДА ВИ ОБЯСНЯВАМ ЛИ КВИ ЗАПЛАТИ ВЗИМАТ И... КОЛКО СИ ДОКАРВАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО ОТ ПИСАНЕ НА ХАССП-системи и "ПРОВЕРКИ с ТОРБЕТО"....??!!
2
9
 
15
 
! Отговори
аха преди 8 години
Каним ви в Русия. У нас няма храната от ЕС. )))
1
20
 
8
 
! Отговори
Пълни глупости преди 8 години
Уж ядем все отровни неща, а средната продължителност на живота се увеличава непрекъснато през последните 20 години....Няма по вредно нещо от луканките и саламите, ама ги набивате с кеф нали...