Лекари срещу отнетия лиценз на болница "Папуров"

Пациентите били карани насилствено да сменят джипита
9
Лекари срещу отнетия лиценз на болница "Папуров"
Снимка: Булфото, архив

Регионалната колегия на лекарски съюз /БЛС/ в Търговище разпространи днес декларация, в която се призовава да бъде възстановен лицензът на болница "Папуров".

Още по темата

Документът вчера е изпратен до Министерството на здравеопазването, до Комисията по здравеопазване към НС, до депутати от региона, каза Панайот Арнаудов, председател на РК на БЛС, цитиран от БТА.

В декларацията се казва, че със закриването на болница "Папуров" е било извършено "насилствено въздействие върху болните да променят лекуващия си лекар и избраното от тях място за лекуване, лишаване на пациентите от техните права".

На болница "Папуров" бе отнето разрешителното за дейност, след като Върховният касационен съд издаде условна присъда на собственика на здравното заведение д-р Добрин Папуров за действия, довели до източването на близо 200 000 лева от НЗОК.

Пациентите на хирургичната болница в Търговище получават безвъзмезден вторичен преглед в друг медицински център в града. Вторичните прегледи се полагат по клинична пътека, обясни хирургът д-р Румен Русев.

Прегледите ще бъдат извършвани от лекарите, правили медицинската интервенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Денчева преди 8 години
Не съм наясно точно за какво източване на пари от касата става въпрос, но аз бях оперирана в тази болница и не забелязах нещо особено и нередно. Нормално е във времето на пазарна икономика да има частни болници и да работят с договор към здравната каса. Също е нормално пациентите да правят избор за лечение в определено здравно заведение. Аз съм доволна от обслужването в тази болница и мисля, че не трябва да се закрива, може просто да се повиши контрола при финансирането й.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Папуров е председател на БЛС в Търговище - което е истински парадоксЛекарите не могат да се освободят от паразитиращата структура БЛС .
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шефката на контрола на НЗОК д-р Галя Йорданова е акционер в образна диагностика "Астра". Ако не беше скандалът Кадурина, тая и досега щеше да краде безконтролно от касата. В същото време нека журналистите да опишат двамата съветници на Москов - гарантирано, че министърът ще си отиде като се разрине тая мръсотия, която той е натворил. А какво стана и със Софиямед - или щом Пенков е зам. министър ще си стоим и папкаме
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя мошенник Папуров защо още не го вкарват в затвора? Къде е прокуратурата ???????
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стаменов е хирург колкото аз съм космонавт.Не знам на колко още места се опитва да"работи" този бивш депутат от НДСВ ?
4
2
 
22
 
! Отговори
Ффдж преди 8 години
Наглеци с бели престилки ,хем ще крадем хем не искаме да ни наказват ,ще убиваме пак не искаме наказания
3
1
 
28
 
! Отговори
Пепо преди 8 години
Във всички български болници е така.Касата се точи по всевъзможни начини.Държавни,общински,частни - няма никакво значение.Това се знае от всички,които сме в тази сфера.С тези пътеки някои хора станаха милионери.И там не са само клиничните пътеки.Това е една малка част.Лекарства,храна,услуги,консумативи и още каквото се сетите,в което държавата плаща,а определени хора движат тези парични потоци без никой да следи нищо.Ако проверките са реални,над 90% от болниците трябва да са без лицензи.
2
2
 
23
 
! Отговори
петър преди 8 години
Не само лиценза да му вземат, но и в затвора трябва да тикнат този мошеник.Откраднал цели 200 хиляди лева, а по закон това е кражба във високи размери и присъдата трябва да е от 5 до 8 години и конфискация на имуществото, ако не върне на държавата парите заедно с лихвите.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Д-рСтамен Саменов е на 81 г и ръцете му треперят от алчнос за какъв " специалист" говорим в тази болница...?