Санирането на първия блок върви по план

Сградата е в Благоевград и има 114 апартамента
17 авг 2015 15:23,
15
Санирането на първия блок върви по план
Снимка: Булфото, ахрив

Първият блок, чието саниране е по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, върви по график.

Строително-монтажните дейности на блок 36 в квартал "Ален мак" се извършват от хасковска фирма, спечелила правото да бъде изпълнител с най-изгодна оферта.

Сградата на жилищния блок е с три входа и се използва още от 1990 г., има 114 апартамента, припомнят от общината. След санирането блокът освен, че ще бъде по-топъл, ще стане и по-приветлив за неговите обитатели.

Различни са строително-монтажните дейности. Сред тях: дейности по конструктивно възстановяване и ремонт, обновяване на общите части на входовете, изпълнение на строително-монтажни работи по фасади и прочие.

Извършва се изкърпване, подмяна и почистване на замърсени и дефектирали участъци от вътрешната мазилка, общите части на сутерените на трите входа, подмяна на дограмата, където не е сменена, топлинно изолиране на външните ограждащи елементи на жилищата. Като финал освен боядисване и смяна на дограма ще се положи и нова топлоизолация.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Живущ преди 8 години
Значи не е задължително всички прозорци и балкони да изглеждат еднакво? Архитектите съгласни ли са? Който е санирал предварително няма да му се променя вида на дограмата?
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както знаете пари за всички кандидатствали сгради няма.Ще има само за мой твой човек.Само 10% от всички кандидатсвали.Кой ще има и кой ще няма решава кмета.Започна се с Благоевград - кмет на ГЕРБ.Останалите ще вярват в безплатна мазна баница!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте лъгали хората!!! Това не е саниране!!! Това е стиропор, боя, пластмаса - най-евтините. Другото ще се краде. Заеми за милиарди, ремонти за стотинкистотинки.
8
2
 
6
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До Мартинес. Разбира се че е супер.... ако се случва наистина така, както Лилянчето Павлова говореше по телевизията. Много искам да бъде потърсено мнението на живущите в блока след приключване на санирането и да потвърдят че наистина всичко е било безплатно. И да, съмнявам се, дано греша, но имайки предвид в каква страна живеем и какви ни управляват едва ли ще греша. Ще видим!
7
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Изглежда добре на снимката. Дано само не им извъртят номер и накрая да им докарат от 99 кладенеца вода и да им представят сметка за плащане.
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е, че са запазили индивидуалните предпочитания на собствениците за прозорци и тераси!
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да клъвнем.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така беше и с топлинното счетоводство - с него щели сме да плащаме по-малко! Така казваше костов и то се въвежда експериментално през 1998г След 17 години нито парното поевтиня, нито сметките намаляха напротив увеличиха с с пъти!
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Super v Grmaniq tova se sluchi predi 15 god :)
2
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия хорица с колко ли пари ще изгорят?????
1
16
 
25
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Изключително ненужна дейност, служеща за трансфер на държавни пари в частни джобове! Собственикът на хасковската фирма е сигурно от "ГЕРБ Предприемачи".