Забраниха къпането на централния плаж в Лозенец

Водите били замърсени, твърдят от здравната инспекция
20 авг 2015 13:50,
54
Забраниха къпането на централния плаж в Лозенец
Снимка: Булфото, ахрив

Здравната инспекция забрани къпането в зоната на Централен плаж Лозенец, защото водите били замърсени.

Проби от водата на плажа показали отклонения по изследваните микробиологични показатели над допустимите стойности.

Проверката е направена след постъпили сигнали и писмо на Областния управител на Бургас.

"Резултатите показват, че съществува замърсяване на водите за къпане в зоната, което крие риск за здравето на къпещите се", съобщават още от инспекцията.

РЗИ - Бургас следи качеството на водите за къпане в зоната и при получаване на два последователни анализа на водата, съответстващи на изискванията качеството на водите за къпане, ще отмени заповедта.

Здравните власти препоръчват на посетителите на плажа да спазват наложената забрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
Ротшилд преди 8 години
Проблема с фекалните води в Лозенец не е от вчера,а от повече от 10 години.Последните години след бума на стройтелство там и последвалото увеличение на туристите доведе до още по-голям проблем.Пречиствателната станция не е с голям капацитет,а отгоре на всичко има хотели,които са си вързали канализацията директно за дерето,което се влива в плажа.Естествено кмета Г.Лапчев има вина за случилото се,но до него трябва да се наредят още много обществени органи,които дълги години си затваряха очите за проблема в селото.И РИОСВ,РЗИ,БДЧР,ХЕИ трябва да си понесат последствията.Както и собствениците на хо
42
2
 
6
 
! Отговори
Шамандура 5 преди 8 години
Баси скапаното превъзнесено село да го затварят
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми не може всички вкупом да *** като прасета на тоя Лозенец, с канализация и пречиствателни станции от соца, и после водата да е добра!
40
4
 
6
 
! Отговори
Г преди 8 години
Как няма да са мръсни водите, само от софиянци са мръсни те друг плаж не признават
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКой пак изпуска отходните води в черноморието ни!!!!!!!!!!не разбра ли - пак Путин е виновен
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 2005 . в Слънчев бряг устройственият план отреждаше 70 % зелени площи, 10 % за пътища и 20% за строителство.След това го промениха 10% за пътища, 70% за строителство и 20 % за зелени площи, които, забележете включват паркингите и басейните.И не само там е така навсякъде нашите мутри и политици завзеха и бетонираха.Е, какво качество очаквате на 1 километър плаж построени сто хиляди декара хотели, при това - без пречиствателни станции.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой пак изпуска отходните води в черноморието ни!!!!!!!!!!
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕДНА КОЛЕЖКА СЕ ВЪРНА МИНАЛАТА ГОДИНА ОТ ЛОЗЕНЕЦ - ЦЯЛАТА ПЪПЧАСАЛА. ЕДИН МЕСЕЦ ПИ ЛЕКАРСТВА И ХОДИ ПО ДОКТОРИ.ОСВЕН ХОТЕЛ, Е ПЛАЩАЛА И ПО 30ЛЕВА ЗА ЧАДЪР И ШЕЗЛОНГ НА ДЕН, ЧЕ И ПАРКИНГ.ПО КРЪЧМИТЕ БИЛО ПО-СКЪПО ОТ ХУБАВИТЕ СОФИЙСКИ КРЪЧМИ, А ЯДЕНОТО - ГАДНО.
35
0
 
12
 
! Отговори
ОТ МЕДИАПУЛ преди 8 години
Началникът й Георги Паздеров обясни, че ако хората се къпят във водата има опасност да развият гастроентерити и гастроентероколити. Според него най-вероятно става дума за фекално замърсяване.Капацитетът на легловата база на Лозенец е в пъти по-голям от капацитета на пречиствателната станция. Този проблем не търпи отлагане, коментира пред БНР Мария Василева, кмет на село Лозенец.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бате Бойко построи сумати дефектни пътища, а не се сети да направи пречситвателни станции по морските градове. Срам и позор за държава, която име море.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До главен руски тролДа бе, той Путин им плаща сигурно, за да се възмущават от българското л**морие.Сигурно по негова заповед нашите мутри и политици застроиха до безобразие морето.Умник, като дадеш няколко хилядарки за седмица за четиричленно семейство и всичките се натръшкате от летен вирус, причинен от ентерококи и ешерихия коли , а обслужващия персонал по пет звездните хотели е от миризливи ромлянки, сигурно друга песен ще запееш.Това, че ти с твоите надници от чичко Шорош не можеш да си позволиш не в Гърция, а в България да отидеш на море, е отделен въпрос.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 30и колко е капацитета на тази пречиствателна станция, а колко е легловата база в Лозенец. Do the math!
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 33пречистват се да - в твоя стомашно-чревен тракт и в този на децата ти!
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е за'тва му викат Луксозенец, къде иначе ще намериш толкова ВИП-акита да се отъркаш в тях :-)
29
0
 
10
 
! Отговори
Бат Колио преди 8 години
Аз две седмици не стъпвах на плажа в Лозенец. Но реших да отида миналата седмица и съжелих. Не съм драйфал, ама си червата три дена. Относно цените: за 50лв колегата сигурно е спал в гараж с 50 инчово Велико Търново...
28
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 15 г ходя по Южното Черноморие.Дори когато децата бяха малки, пак сме пили само чешмяна вода.Никой никога не е имал чревни проблеми.От 5 г ходя само в Лозенец.Т.г. също бях 18 дни-никакви проблеми.Това, за ***, са тъпотии.Няма ***.Пречистват се отпадъците.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИма, има, пречиствателна станция, ама е строена през гадния социализъм, когато селото е било 2-3 хил. , и е предвидена за макс. 10000 души, а не за десет пъти повече.
26
2
 
12
 
! Отговори
за гъсто л..но преди 8 години
съвети към шофьорите: минавайте покрай Лозенец винаги с пълен резервоар, с технически изправен автомобил и със скорост по-малка, от 80 км./ч., затворете всички прозорци, настройте климатичната инсталация на автомобила ви на вътрешна циркулация.
25
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте писали *** коментари!Замърсяването не е от ***!В Лозенец има пречиствателна станция за отпадъчните води!За разлика от Созопол и други курортни места.Друг микроб ще да е.
24
3
 
5
 
! Отговори
Гецата (до 24) преди 8 години
"...плащаш няколко хилядарки за едноседмична почивка в баровския хотел на мутрата Брендо,..."Малко се изхвърляте с подобни суми. Както вече казах, по-миналата седмица бях на Лозенец. Масово хотелите дават двойна стая за 50лв нощувката - 25лв на човек.Ние минахме още по-тънко - двойна стая за 40лв (20 кинта на човек), с климатик, хладилник и 40-инчов телевизор.Но в крайна сметка да идеш на почивка и през цялото време да повръщаш не си е работа, независимо колко е евтино.