Кметът на Гърмен иска охрана, напрежението ескалира

Сградата на общината осъмна с изпочупени прозорци
3 сеп 2015 08:30,
35
Кметът на Гърмен иска охрана, напрежението ескалира
Снимка: Булфото, ахрив

Напрежението в Гърмен ескалира, слад като вчера сградата на общината в Гърмен осъмна с изпочупени пророрци. Според кмета Минка Капитанова ситуацията отново излиза от контрол. Заради заплахи към нея тя ще поиска и лична охрана.

Въпреки мерките на полицията и местната власт за гарантиране сигурността на хората и обществения ред след конфликтите между местното население и жителите на ромския квартал, нито една от камерите за видеонаблюдение не е записала вандалския акт.

Още по темата

Макар че извършителите на вандалската проява не са разкрити и полицията води разследване, кметът на общината има своите подозрения. Капитанова твърди, че са отправяни заплахи за саморазправа с ромите и лично с нея, заради което ще поиска охрана от вътрешния министър Румяна Бъчварова.

"Притеснена съм, дори и за мен, това ще го коментирам с по-висшестоящи хора и ще поискам лична охрана", заяви тя пред Нова телевизия.

"Това може би е демонстрация, че могат да си играят с държавните институции. Не мога да си го обясня", заяви Капитанова. "Опасявам се за живота и здравето на служителите на общинската администрация и за моя живот също", добави тя.

По думите ѝ проблемът с незаконните ромски къщи е от 15 години и не може да се реши за 5 месеца. А тази седмица събарянето на незаконните постройки в Гърмен беше отложено за пореден път.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
svlachiste преди 8 години
a, kmetstvoto Garmen e tragnalo...da se namestva
18
3
 
1
 
! Отговори
Dinosaurus преди 8 години
Ало, No20 и останалите разбирачи: к'ъв Баце, к'ъв зелен трамвай? Проблем от 20 години, наследство от кой "режим"? А правата на изрядните български данъкоплатци, опорите на социалната система, тези, които обгрижват и издържат ромските "общности? Вчера изявленията на Местан в НС чухте ли? ДПС вече не е етническа, а малцинствена партия, защитник на роми и бежанци (с нашите данъци). А сега и защита на корумпирани кметове ще плащаме. Ало, идват избори: спете си у дома, а партийките да пазаруват
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минке, га зима парите не рива, сига що ривеш?
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де - в махалата им сложиха жанданмерия и камери за охрана, а общината няма....Някак си не се връзват нещата, пълна неадекватност.
15
1
 
14
 
! Отговори
Защо да плащаме преди 8 години
за охрана, защо все още ги търпят?Има закони, а лицата, които хрантутим със соц. помощи, не щат да ги спазват и нагло заявяват дори пред репортерите, че искат да се запази незаконното им гето - тоест, разпореждат!Законът казва и какво да се прави в такива случаи. Защо още им се церемонят? Така само засилват у ромите чувството им за безнаказаност и убеждението им, че имат право само да искат и да налагат капризите си, но не и да спазват законите, да се интегрират към нас нито пък да работят!
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зад цялата измама с бутането стои Баце. Той така е заграбил всичко, че и разрушаването на незаконните постройки чака неговата благословия. Колкото и пари да е отраднал и може да плати за изборите, все пак някой глас вповече ще му е от полза. Индийците от Гърмен са си негови. Нали всички викаха преди време, Бойко, Бойко. Да ама сега се е смушил и не взима отношение но трябва да знае, една искра трябва за да пламне държавата. Българина не може да търпи това издевателство на *** повече.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като си *** на електората си, какво искаш? На хората там и навсякъде като цяло им е омръзнало вече тотално
12
1
 
26
 
! Отговори
mitkyla преди 8 години
Едно нещо не мога да си обясня,защо се отлага бутането на постройките?Ако аз сси направя незаконна постройка,ще дойдат и ще ми я бутнат без да се замислят и без знанието на който и да е,никой няма да ме защити.А гадовете ги защитават все едно са крале.До кога ще дискриминират българите,а ци....те ще ги оставят да си безчинстват на воля????? До кога господа "управляващи", от която и да е партия????????????????????
11
5
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
"Това може би е демонстрация, че могат да си играят с държавните институции. Не мога да си го обясня" Сякаш държавните институции са някой силови групировки :)
10
4
 
23
 
! Отговори
ОТЕЦ РАЛФ преди 8 години
НЕ Е ЛИ ПО ЛЕСНО , А И ИКОНОМИЧЕСКИ ПО ИЗГОДНО ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА . БЕЗ ТОВА Е ЗАТЪНАЛА ДО ШИЯ В Г...А
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези ще затрият държавата. Едните са кияците на държавна хранилка, другите си ги знаете.
8
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека Минка се обади на агента " Павел", той е стар конспиратор и ще измисли някоя екзактна гнусотия да прехвърли вината на някой друг. Той е мазен майстор на такива гадости. А ние сега ще плащаме заплати на полицаи които ще пазят крадливата сврака която е осигурявала гласове на ГЕРБ и ДПС. За ваше сведение на предишните избори за ГЕРБ са гласували 3/4 от амуджите. Така, че Бостана си е действал. Минка може и да се обади на Вожда, той да измисли нещо. Нали е и наш Спасител.
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обадете се сега на Орешарски! Той раздаваше парите, които бяха предвидени за магистрали и заводи на .
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минке, май скоро ще гризнеш дръвцето. Като прибираше кинтите ти беше гот но идва време за т.н. ресто.
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минке да си мислила навреме. Ако имаше държава трябваше да си в затвора!
4
2
 
44
 
! Отговори
са преди 8 години
НАТО защо не си направи учението в Гърмен ще е реалистично ще щъкат наляво надясно джихадисти ще тренират директно на месо...
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази очиларка да се изчака в тъмна доба и и се ударят десетина пръчки за да не се прави на ударена. Ще видите как ще заработи на другият ден.
2
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само това е начина, наш управник като тази смотана продажница, да се свърши работа в интерес на българите, да си страхуват. Браво на българите от Гърмен. Търпяха с години и след като бяха бити без причина от ***, търпението свърши. Никаква милост към тези, които като проказа разрушават обществото ни и то ограбват безмилостно. Да се накаже онзи гнус Башев, който е в основата на проблема. Гърменци, не отстъпвайте! Ние сме с вас!!
1
3
 
21
 
! Отговори
sun преди 8 години
Само масово гласуване за кмет и ще вървим напред.